НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.
Емоционалните здравствени тешкотии се јавуват почесто и претставуват привремени нарушувања, но не ретко можат да преминат во по сериозни ментални растројства и болести ако со нив не се постапува навремено и ефикасно, со превентивна заштитна терапија.
ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА МЕНТАЛНО-ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЈЕ, НЕ Е СЕБИЧНОСТ!
Емоционалните здравствени тешкотии се почетни симптоми, кои укажуват на ментална-емоционална слабост и нестабилност. Овие симптоми се краткотрајни, средни по интензитет и често брзо исчезнуват. Доколку траат повеќе од две недели, има голема можност да предизвикуват ментални растројства и болести ( анксиозни растројства, депресивни растројства, неврозни растројства, психози, шизофренија и т.н. ). Ако овие симптоми траат многу подолго и се толку силни по интензитет што сериозно го нарушуват вашето психо-физичко здравје, би било добро веднаш да побарате соодветна стручна медицинска помош.
ПРЕВЕНТИВНАТА ЗАШТИТА НА МЕНТАЛНО-ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЈЕ Е НАЈДОБРА ТЕРАПИЈА!
Превентивна заштита на ментално-емоционалното здравје претставува навремено превземање на мерки за заштита и лекување на емоционалните здравствени тешкоти за да не предизвикуват по сериозни ментални растројства (нарушувања во однесувањето) или ментална болест.
Најчести симптоми кои укажуват на емоционални здравствени тешкоти се :
 • Стрес
 • Нервоза
 • Претеран гнев
 • Насилно однесување
 • Напнатост
 • Чувство на немир
 • Чувство на несигурност
 • Несоница
 • Немирен сон
 • Постојани кошмари
 • Чести будења од сон
 • Страв
 • Загриженост
 • Збркано размислување
 • Губење на концентрација
 • Чести главоболки
 • Болки во мускулите
 • Чести необјасливи физички болести
 • Треперење и омалаксаност
 • Претерано потење
 • Лоши и негативни мисли
 • Постојано чувство на незадоволство
 • Чувство на осаменост
 • Лоши навики и зависности
 • Драстични промени во исхраната
 • Преживување на немил настан
 • Трауматски ситуации
 • Напорно секојдневно темпо
 • Промени во расположението
 • Често тажен или раздразлив
 • Неволност
 • Избегнување на дружење и т.н.
СЕКОЈА ЛИЧНОСТ ТРЕБА ДА ЗНАЕ ДЕКА МЕНТАЛНО-ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЈЕ Е НЕПРОЦЕНЛИВО БОГАТСВО И ПРИ БИЛО КАКВИ ЕМОЦИОНАЛНИ ЗДРАВСТВЕНИ ТЕШКОТИИ ТРЕБА ДА СЕ ПРИМЕНУВАТ ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ ЗА ЗАШТИТА НА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ !
Превенција за подобро ментално-емоционално здравје, вклучува балансирана исхрана, активен начин на живот – спортување, периодични одмори од работа во тек на денот, редовен и мирен сон, навика за по рано легнување, развој на внатрешен мир и самодоверба. Да се биде реалистичен кон желбите и можностите, да се почитуват сопствените граници на можното и невозможното, да се користи креативноста за избегнување на стресови, да се мисли позитивно, да се почитува а непочитувањето да се избегнува, да се биде во добро друштво со позитивни луѓе, да се чита, да се учи, да се работи тоа што ви предизвикува задоволство.
ПОВЕЌЕТО АНКСИОЗНИ И ДЕПРЕСИВНИ РАСТРОЈСТВА СЕ ПОЈАВУВАТ КАКО РЕЗУЛТАТ НА НАМАЛЕНО НИВО НА НЕВРОТРАНСМИТЕРОТ СЕРОТОНИН И ДЕБАЛАНС ПОМЕЃУ ДРУГИВЕ НЕВРОТРАНСМИТЕРИ ВО ЦЕНТРАЛНИОТ НЕРВЕН СИСТЕМ!
Употребата на Неолексан придонесува за зголемување на нивото на невротрансмитерот серотонин важен за регулирање на расположението, однесувањето, осетливоста, чувствителноста и меѓувремено придонесува за балансираност помеѓу другиве невротрансмитери. Со зголемувањето на нивото на невротрансмитерот серотонин и со урамнотежноста помеѓу другиве нервотрансмитери во централниот нервен систем, придонесува за нивна нормална активност, така што ве заштитува од разни ментални растројства и го подобрува вашето ментално-емоционално здравје.
НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – НЕМА КОНТРАИНДИКАЦИИ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ, НЕ ПРЕДИЗВИКУВА ЗАВИСНОСТ И ПРИ ДОЛГОГОДИШНА УПОТРЕБА.

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.