НОВАМЕД КАМПАЊА “ ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

 

СИЛНА САМОДОВЕРБА Е КОГА ЛИЧНОСТА ИМА ПОЗИТИВЕН СТАВ И МИСЛЕЊЕ ЗА СЕБЕ, СЕ ПОЧИТУВА СЕБЕСИ, СЕ СМЕТА ЗА ДОСТОЕН И ВРЕДЕН, НО НЕ И ПОДОБАР ОД ДРУГИТЕ. ТИЕ СЕ ЛУЃЕ КОИ ГИ ПРЕПОЗНАВАТ СВОИТЕ ОГРАНИЧУВАЊА И СЕ СТРЕМАТ ДА СЕ РАЗВИВААТ, ПОДОБРУВААТ И УСОВРШУВААТ ЗА ПОГОЛЕМИ УСПЕСИ ВО ЖИВОТОТ.
 
Самодоверба е рационална и емоционална способност за самопроценување. Самопроценките обично доведуват до позитивни или негативни мисли, чувства и емоции. Затоа самодовербата зависи од тоа како се прифаќаме самите себе. Ако ги прифаќаме реално сите слабости и предности, а истовремено се стремиме кон подобрување ќе имаме силна самодоверба.
 
СИЛНА САМОДОВЕРБА ДОАЃА СО ОПТИМИЗАМ, ДИСЦИПЛИНА И ЗНАЕЊЕ !
 
Позитивните мисли, чувства и емоции се најсилни мотиватори за поголема самодоверба во остварување на желби и цели. Со еден збор, самодовербата е доказ колку реално се самопроценуваме или самовреднуваме. Силната самодоверба придонесува за подобро ментално-емоционално здравје.
 
СИЛНА САМОДОВЕРБА Е ЗНАК ЗА ПОСЕДУВАЊЕ НА СИЛНО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ !
 
Најважни аспекти за силна самодоверба се чувство на припадност, чувство да се биде прифатен и чувство да се биде способен. Од друга страна, човек со ниска самодоверба покажува самоодбивање, самонезадоволство, без самопочит и живее со непријатна слика за себе со негативни мисли, чувства и емоции.
 
ВАШАТА САМОДОВЕРБА ЗБОРУВА ПОВЕЌЕ ЗА ВАС, УШТЕ ПРЕД ДА СЕ ПРЕДСТАВИТЕ !
 
Премногу ниска самодоверба се поврзува со анксиозни – депресивни растројства, попратено со самоуништувачко однесување вклучувајќи и со мисли за самоповредување. Но и претераната лажна висока самодоверба е поврзана со сериозни ментални болести, пропратена со ароганција, егоизам па дури и агресија.
 
ВДИШЕТЕ САМОДОВЕРБА, ИЗДИШЕТЕ СОМНЕЖ И БИДЕТЕ УСПЕШНИ !
 
За поголема самодоверба, често поставете помали цели во животот, за да успеете да ги остварите. Така ќе стекнете самодоверба да остварите и други, покрупни цели. Ќе имате повеќе самодоверба и во борбата со разни притисоци, нервози и стресови, на пример, во секојдневните обврски и задачи на работа. Вашите колеги најверојатно ќе ја забележат вашата самодоверба и ќе ве почитуваат повеќе. Можно е дури и да ви се восхитуваат.
 
СИЛНА САМОДОВЕРБА Е КОГА ЗА СЕБЕ НЕМАШ ПОВИСОКО МИСЛЕЊЕ ОДОШТО ЗАСЛУЖУВАШ. СКРОМНОСТА, СПОСОБНОСТА И ЗНАЕЊЕТО СЕ ЗНАК ЗА СИЛНА САМОДОВЕРБА !
 
Кога ќе остварите некои помали цели во животот, ќе ви се зголеми самодовербата, ќе ги зајакнете пријателствата и поголемиот дел од времето ќе бидете оптимистички расположени. Кога поставувате помали цели и истите ќе ги остварите, ќе бидете посамоуверени во иднина дека ќе можете да остварите и поголеми цели. Исто така, ќе имате поголема самодоверба кога ќе треба да се соочувате со посериозни притисоци во намерите да остварите поголеми цели.
 
АКО СТЕ СВЕСНИ ЗА ВАШИТЕ СЛАБОСТИ И ПРЕДНОСТИ, ЌЕ ИМАТЕ ПОГОЛЕМА САМОДОВЕРБА !
 
Ако се познавате себеси, ако имате изградени свои ставови, во рамките на вашите слабости и предности, почитувајќи ги и туѓите, ќе ве преовладуваа силна самодоверба со позитивни мисли, чувства и емоции. Ќе бидете свесни дека можете да донесувате мудри одлуки во животот особено кога ќе се најдете под силен притисок.
 
ЛУЃЕТО КОИ ПОСТОЈАНО ЈА НАПАЃАТ ВАШАТА САМОДОВЕРБА, ВЕРУВААТ ПОВЕЌЕ ВО ВАШИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ, ДУРИ И КОГА ВИЕ НЕ ВЕРУВАТЕ – ЗАТОА ВЕРУВАЈТЕ ВО СЕБЕ, ИМАЈТЕ САМОДОВЕРБА !
 
Бидете во друштво на оние што си поставуваат разумни цели – со оние што знаат што сакаат, што можат и се спремни да работат на таа цел. Со оние кои ја почитуваат сопствената и туѓата самодоверба.
 
ПОВЕЌЕТО АНКСИОЗНИ И ДЕПРЕСИВНИ РАСТРОЈСТВА СЕ ПОЈАВУВАТ КАКО РЕЗУЛТАТ НА НАМАЛЕНО НИВО НА НЕВРОТРАНСМИТЕРОТ СЕРОТОНИН И ДИЗБАЛАНС ПОМЕЃУ ДРУГИТЕ НЕВРОТРАНСМИТЕРИ ВО МОЗОКОТ. КОЈА Е И НАЈЧЕСТА ПРИЧИНА ЗА НИСКА САМОДОВЕРБА И ОТСЛАБНАТО МЕНТАЛНО-ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ.
 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.