НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта.
ШТО СЕ КРВНИ ЛИПИДИ ?
Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД холестерол ( добриот холестерол ), ЛДЛ холестерол ( лошиот холестерол ) и ТГ триглицериди. Крвните липиди се мастни супстанции кои во најголем дел се произведуват во црниот дроб од заситените масти внесени преку храна.

 

ВИСОКИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА СЕ ОПАСНИ ПО ЗДРАВЈЕТО !

 

“ НОВАМЕД – ИНОВАТИВНОСТА НА ФАРМАЦЕВТСКАТА НАУКА – Со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … “

 

Високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта доведуват до атеросклероза ( дисфункција на ендотелот на артериите, воспаление на артериите, таложење на липиди врз ѕидот на артериите ). Ова таложење на мастии предизвикува формирање на плаки, акутна/хронична опструкција – запушување на артериите, васкуларно ремоделирање на артериите, нарушување во нормалното течење на крвта, нарушување во снабдувањето со кислород на органите, ангина пекторис – болки во градите, висок крвнен притисоки т.н.

 

ВИСОКИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА ГО ЗГОЛЕМУВАТ РИЗИКОТ ДА ЗАБОЛУВАТЕ ОД КОРОНАРНА АРТЕРИСКА БОЛЕСТ (КАБ) – ИСХЕМИЧНА СРЦЕВА И МОЗОЧНА БОЛЕСТ ( ИНФАРКТ! ).
 
 
 

НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА.

Неолипидра Форте е природен производ ( додаток во исхрана ) и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Терапијата со Неолипидра Форте придонесува за нормализирање на високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта без зголемување на ЦПК, или, без појава на хронични болки и оштетувања во мускулите и зглобовите, за разлика од класичната терапија. Неолипидра Форте е најдобар избор на терапија за млади пациенти кои треба да ги нормализираат високите вредности на масти во крвта, и за постари пациенти кои не можат да ја толерираат класичната терапија со синтетични лекови познати како статини.

ДОЗИРАЊЕ: Двa пати на ден по една таблета.Кај по сериозна клиничка слика два пати на ден по две таблети. Времетраење на терапијата од 4 до 8 недели. Превентивно по една таблета на ден 30 до 60 дена.

Неолипидра Форте во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките www.novamed.mk/аптеки се нуди како Неолипидра форте од 240мг / 30 таблети – 450 денари. Секое пакување на Неолипидра Форте во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Неолипидра Форте е додаток во исхрана – на природна база и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Повеќе информации на следниов линк: НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.