НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.
 
СИЛНА САМОДОВЕРБА Е КОГА ЛИЧНОСТА ИМА ПОЗИТИВЕН СТАВ И МИСЛЕЊЕ ЗА СЕБЕ, СЕ ПОЧИТУВА СЕБЕСИ, СЕ СМЕТА ЗА ДОСТОЕН И ВРЕДЕН, НО НЕ И ПОДОБАР ОД ДРУГИТЕ. ТОА СЕ ЛУЃЕ КОИ ГИ ПРЕПОЗНАВАТ СВОИТЕ ОГРАНИЧУВАЊА И СЕ СТРЕМАТ ДА СЕ РАЗВИВАТ И ПОДОБРУВАТ.

 

Самодовербата е рационална и емоционална способност за самопроценување. Самопроценките обично доведуват до позитивни или негативни мисли, чувства и емоции, во зависност од тоа како се прифаќаме самите себе. Ако ги препознаваме и прифаќаме реално сите слабости и предности и се стремиме кон подобрување ќе имаме силна самодоверба.
 
СИЛНАТА САМОДОВЕРБА ДОАЃА СО ОПТИМИЗАМ, ДИСЦИПЛИНА И ЗНАЕЊЕ !
 
Позитивните мисли, чувства и емоции се нашите најсилни мотиватори за поголема самодоверба во остварување на нашите животните желби и цели. Со еден збор, самодовербата е доказ за тоа колку реално сме се самопроцениле или самовреднувале.
 
СИЛНАТА САМОДОВЕРБА Е ЗНАК ЗА ПОСЕДУВАЊЕ НА СИЛНО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ !
 
Најважните аспекти на самодовербата се чувството на припадност, чувството да се биде прифатен како и чувството да се биде способен. Од друга страна, човек со ниска самодоверба покажува самоодбивање, самонезадоволство, нема самопочит и живее со непријатна слика за себе со негативни мисли, чувства и емоции.
 
ВАШАТА САМОДОВЕРБА ЗБОРУВА ПОВЕЌЕ ЗА ВАС, УШТЕ ПРЕД ДА СЕ ПРЕТСТАВИТЕ !
 
Премногу ниско ниво на самодоверба се поврзува со анксиозни – депресивни растројства и самоуништувачко однесување, вклучувајќи и мисли за самоповредување. Но и претераната лажна висока самодоверба исто така може да биде поврзана со ароганција, егоизам па дури и агресија.
 
ВДИШЕТЕ САМОДОВЕРБА, ИЗДИШЕТЕ СОМНЕЖ И БИДЕТЕ УСПЕШНИ !
 
За да имате повеќе самодоверба, често поставете помали цели во животот за да успете да ги остварите, Така ќе стекнете поголема самодоверба за да остварите и други, покрупни цели. Ќе имате повеќе самодоверба и во борбата со секојдневните притисоци, нервози и стресови, на пример, со секојдневните обврски и задачи на работа. Така другите најверојатно ќе ја забележат вашата самодоверба и ќе ве почитуваат повеќе. Можно е дури да ви се восхитуваат.
 
СИЛНА САМОДОВЕРБА Е КОГА ЗА СЕБЕ НЕМАШ ПОВИСОКО МИСЛЕЊЕ ОДОШТО ЗАСЛУЖУВАШ. СКРОМНОСТА, СПОСОБНОСТА И ЗНАЕЊЕТО СЕ ЗНАК НА ПОЗИТИВНА САМОДОВЕРБА !
 
Тоа што ќе остварите некои помали цели во животот може да ви ја зголеми самодовербата, да ви ги зајакне пријателствата и да сте оптимистички расположени. Кога ќе си поставите помали цели и ќе ги остварите, ќе бидете поуверени дека ќе можете да остварите и поголеми цели. Исто така, ќе имате поголема самодоверба кога ќе треба да се соочувате со посериозни притисоци во намерите да остварите поголеми цели.
 
АКО СТЕ СВЕСНИ ЗА ВАШИТЕ СПОСОБНОСТИ, ЗА ВАШИТЕ ПОЗИТИВНИ И НЕГАТИВНИ СТРАНИ, ЌЕ ИМАТЕ ПОГОЛЕМА САМОДОВЕРБА !
 
Ако се познавате себеси и ако имате изградено свои ставови, во рамките на вашите слабости и предности, почитувајќи ги и туѓите, ќе ве преовладува силата на самодоверба со позитивни мисли, чувства и емоции, и ќе можете да донесувате мудри одлуки во животот особено кога ќе се најдете под притисок.
 
ЛУЃЕТО КОИ ПОСТОЈАНО ЈА НАПАЃАТ ВАШАТА САМОДОВЕРБА, ВЕРУВААТ ПОВЕЌЕ ВО ВАШИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ, ДУРИ И КОГА ВИЕ НЕ ВЕРУВАТЕ – ЗАТОА ВЕРУВАЈТЕ ВО СЕБЕ ИМАЈТЕ САМОДОВЕРБА !
 
Бидете во друштво на оние што си поставуваат разумни цели — со оние што знаат што сакаат, што знаат што можат и кои се спремни да работат на таа цел, со оние кои ја почитват сопствента и туѓата самодоверба.
 
ПОВЕЌЕТО АНКСИОЗНИ И ДЕПРЕСИВНИ РАСТРОЈСТВА СЕ ПОЈАВУВАТ КАКО РЕЗУЛТАТ НА НАМАЛЕНОТО НИВО НА НЕВРОТРАНСМИТЕРОТ СЕРОТОНИН И ДИЗБАЛАНСОТ ПОМЕЃУ ДРУГИВЕ НЕВРОТРАНСМИТЕРИ ВО МОЗОКОТ !

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.