НОВАМЕД КАМПАЊА “ ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
Повеќето познати психијатри процениле дека огромен процент на нашето население страда од несоница или од некое друго нарушување во спиењето. Но по страшно од тоа е што повеќето од нив не превземаат никакви мерки за лечење или користат неадекватна терапија и едноставно ја прифатиле несоницата како дел од животот. Се помириле и со фактот што во текот на денот ќе бидат деконцентрирани, нервозни, вознемирени и поспани. Не знаеќи какво сериозно негативно влијание и последици има несоницата врз психо-физичкото здравје.
НЕСОНИЦАТА И НАРУШУВАЊАТА ВО СПИЕЊЕТО СЕ ЕДНИ ОД НАЈТЕШКИТЕ ЕПИДЕМИИ ВО ДЕНЕШНИЦАВА!
Ако се игнорира несоницата и не се превземат соодветни навремени заштитни мерки, тоа може да доведе до сериозни последици врз психо-физичкото здравје. Сепак, повремената несоница што трае неколку дена не е ништо невообичаено и најчесто е поврзана со добрите и лошите моменти во животот. Меѓутоа, кога несоницата трае повеќе денови, тогаш возможно е да се работи за ментално-емоционално растројство. Најчестите растројства кои се поврзуват со несоница или нарушувања во спиењето се анксиозните и депресивните растројства.
ДАЛИ И ВИЕ СТРАДАТЕ ОД НЕСОНИЦА ИЛИ ОД НЕКОЕ ДРУГО НАРУШУВАЊЕ НА СОНОТ?
Инсомнија ( несоница ) е нарушување на сонот, неможност да се заспие, лош или немирен сон кој е исполнет со вознемирувачки стравови и кошмари. Нарушувањата во спиењето се екстремно разновидни, бидејќи секоја ментална-емоционална и физичка болест може да предизвикува нарушувања на сонот. Нај чести нарушувања се тешкотии пред спиење ( тешко заспивање ), чести и периодични будења од сон ( немирен сон ), постојана поспаност и покрај адекватното времетраење на сонот ( неодморливо спиење ), тешкоти при заспивање и тешкоти при будење ( депресивен сон ) и т.н.
“ ДА, ВО МОМЕНТОТ КОГА ВЕЌЕ СФАТИВ ДЕКА СТРАДАМ ОД НЕСОНИЦА НЕ ПАДНАВ ВО ОЧАЈ И НЕ ГО ПРИФАТИВ ТОА КАКО ДЕЛ ОД ЖИВОТОТ, ТУКУ ВЕДНАШ ПРЕВЗЕМАВ СООДВЕТНИ ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА СОНОТ И ПОБАРАВ СТРУЧНА ПРОФЕСИОНАЛНА ПОМОШ. “
Вашиот сон зависи од тоа како се справувате со дневниот стрес и вознемиреност. Избегнувајте преголемо ментално или физичко напрегање пред да си легнете. Решавањето на големи проблеми, задачи или тешки предизвици пред да си легнете може да го наруши опуштеното расположение што честопати е потребно за да потонете во сон. Избегнувајте алкохол и стимулативни средства како што се кафето или чајот кратко пред да си легнете. Погрижете се спалната да биде тивка, темна и, ако е можно, релативно свежа. Повеќето психолози велат дека може да се научи мозокот да го поврзува креветот со спиењето ако си легнувате само кога навистина имате намера да спиете. Доколку легнувате во кревет и работите на лаптоп со сигурност нема лесно да заспиете и да имате мирен сон. Спиењето е од голема важност за подобро психо-физичко здравје, тоа е дел од животот што не треба да се запостави или да се потцени.
МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГИ ПОДОБРИТЕ ВАШИТЕ НАВИКИ ЗА ПОДОБАР И МИРЕН СОН? ЗОШТО НЕ ПОЧНЕТЕ УШТЕ ВЕЧЕРВА!
 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.