НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СТОП ЗА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ! ”  Со Бубе Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.

 

Родовата еднаквост во одсуство на секаков вид на дискриминација треба да се почитува, да не обединува и исправи во заедништво пред предизвиците на новото време за подобра иднина и благосостојба. Родова еднаквост значи дека жените и мажите, треба да ги уживаат истите права, ресурси, можности и заштита. Заеднички да придонесуват за зајакнување на позитивните семејни, морални, етички, религиски, образовни, економски, правни, работни и други општествени вредности. Родовата еднаквост е основен фактор за градење на психо-физичко здраво, образовано и силно општество.
 
ЖЕНАТА Е ИНТЕЛИГЕНТНА, ТРУДОЉУБИВА, КРЕАТИВНА И ОДГОВОРНА ЛИЧНОСТ !
 
Психо-физичко насилство  е секоја намерна употреба на физичка сила или психичка моќ, која е реална или во форма на закана, насочена кон жена или девојка, а која најчесто завршува со физичка повреда, со психичка штета, со нарушувања во менталното здравје и депривација.
 
СТОП ЗА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ !
 
Психо-физичкото насилството врз жените и девојките е сериозна негативна појава и родова дискриминација, која постепено ги уништува позитивните вредности во општеството со сериозни последици во иднина. Психо-физичкото насилството врз жените претставува кршење на човековите права и мора навремено да се спречи, санкционира и санира.

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.