НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
 
АНКСИОЗНОСТА Е АНТИЦИПАЦИЈА НА ПРЕТСТОЈНА ФИЗИЧКА, ПСИХИЧКА И СОЦИЈАЛНА ОПАСНОСТ КОЈА НАЈЧЕСТО СЕ ДОЖИВУВА КАКО ЕМОТИВНА РЕАКЦИЈА НА ОПШТА ВОЗНЕМИРЕНОСТ, ВОЗБУДЕНОСТ, НЕПРИЈАТНОСТ, НАПНАТОСТ, НЕЈАСЕН СТРАВ, СТРАВ БЕЗ ОЧИГЛЕДЕН НАДВОРЕШЕН ПОВОД ИЛИ ФАКТОР.
Нормално е човек да биде вознемирен во случај на немил настан и тоа обично трае одредено време. Бидејќи чувствата на вознемиреност се толку вообичаени, важно е да се знае разликата помеѓу вознемиреноста која е соодветна на ситуацијата и симптомите на анксиозно – вознемирено растројство.
АНКСИОЗНОСТ Е КОГА ТЕ ПРЕОВЛАДУВА ВОЗНЕМИРЕНОСТА, НЕПРИЈАТНОСТА, НАПНАТОСТА И СТРАВОТ !
Анксиозните растројства не се само една болест туку група на болести кои се карактеризираат со постојано чувство на голема вознемиреност, претерана непријатност, страв и напнатост. Луѓето може да бидат дијагностицирани со анксиозно растројство кога вознемиреноста што ја чувствуваат е толку голема што има значително негативно влијание врз нивното секоедневие .
АНКСИОЗНОСТ Е КОГА НЕГАТИВНИТЕ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА ДОМИНИРАТ НАД ПОЗИТИВНИТЕ !
Анксиозните растројства често се јавуваат ненадејно, без некоја очигледна причина. Тие обично се придружени со силни физички чувства, на пример, забрзано дишење, забрзано срцебиење, потење, треперење, чувство на гушење, гадење, стомачни болки, вртоглавица, треперења, чувство на губење самоконтрола или чувство на претстојна опасност.
Анксиозните растројства влијаат на начинот на размислување, чувствување и однесување и ако не се лекуваат навреме, може да предизвикуват значително силно душевно страдање и нарушување на нормалното живеење. За среќа, лекувањето на анксиозноста обично е ефикасно.
ВОЗНЕМИРЕНОСТ Е КОГА СПОКОЈСТВОТО И СРЕЌАТА СЕ НЕШТО ТУЃО И ЗАБОРАВЕНО !
Постојат повеќе фактори кои можат да доведуват до анксиозни растројства. Причините за одредени растројства се различни и не е секогаш лесно да се утврди причината за секој случај посебно.
Генетски фактори – Утврдено е дека склоноста кон анксиозни растројства е наследна. Тоа е слично на склоноста кон други болести, на пример, шеќерна болест и срцеви заболувања.
Биохемиски фактори – Анксиозните растројства се поврзуват со хемиската неурамнотеженост во мозокот, пример при намалено количевство на невротрансмитерот кој ги регулира чувствувата, расположенијето и осетливоста.
Карактерот – Луѓе со одреден карактер се повеќе склони кон анксиозни растројства. Кај луѓето кои лесно се возбудуваат и вознемируваат и кои се многу осетливи и чувствителни постои поголема веројатност да се разболат од аксиозно растројство. Луѓето кои како деца биле повлечени и срамежливи може да бидат повеќе склони кон одредени видови на анксиозни растројства, на пример, кон социјалната фобија.
Немилите настани и збиднувања – Некои лица кои биле изложени на ситуации, луѓе или предмети кои ги вознемирувале и им предизвикувале загриженост може да создадат анксиозни реакции. Овие анксиозни реакции може повторно да се активираат кога тие повторно се соочуваат со ситуацијата, лицето, предметот или во моментите кога размислуваат за нив.
Напнатоста и стресот – Напнатите и стресовите искуства во животот се поврзуваат со појавата на некои анксиозни растројства, посебно со посттрауматското стресно нарушување.
АНКСИОЗНИТЕ РАСТРОЈСТВА АКО НЕ СЕ ЛЕКУВАТ НАВРЕМЕНО МОЖАТ ДА ДОВЕДАТ ДО ПО СЕРИОЗНИ ПСИХОПАТОЛОГИИ !
ОПШТА АНКСИОЗНОСТ СЕ КАРАКТЕРИЗИРА СО ПРЕКУМЕРНА, НЕИЗДРЖЛИВА И НЕРЕАЛНА ГРИЖА ЗА СЕКОЈДНЕВНИТЕ ОБВРСКИ, НА ПРИМЕР – ЗА ЗДРАВЈЕТО, ЗА СЕМЕЈСТВОТО, ЗА ПРИЈАТЕЛИТЕ, ЗА РАБОТАТА ИЛИ КАРИЕРАТА. ТОА Е ОПШТА ЗАГРИЖЕНОСТ И НАПНАТОСТ КОЈА Е ПРОПРАТЕНА СО СИЛНО ЧУВСТВО НА СТРАВ.
Според сите досегашни клинички истражувања е докажано дека најдобра терапија при анксиозните растројства е Неолексан поради нејзината ефикасност, брзина на дејство, квалитет и безбедност. Не предизвикува контраиндикации и нус појави и најважното не создава зависност.

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.