НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
ПСИХИЧКА ТРАУМА Е МЕНТАЛНА – ЕМОЦИОНАЛНА ПОВРЕДА НА ЛИЧНОСТА ПОРАДИ СИЛЕН ЕМОЦИОНАЛНЕН ШОК СЛЕД ИСКЛУЧИТЕЛЕН СТРЕСЕН НАСТАН ИЛИ ПСИХОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ.
Трауматските настани предизвикуват сериозни нарушувања на менталното и емоционалното здравје подоцна во животот. Стравот, вознемиреноста, напнатоста, стресот, нервозата, несоницата која ја чувствувате во моментот, можно е да е резултат од некогаш преживеан или од често преживеани стресни, емотивни и немили настани.
ПСИХИЧКА ТРАУМА Е МОМЕНТОТ НА ЦЕЛОСНА УМСТВЕНА БЛОКАДА !
Освен трауматските реакции кои се јавуваат за време на немилиот настан или непосредно по него, личноста може да доживее и посттрауматски стрес, кој е поврзан со честите сеќавања на траумата ( чести непријатни сеќавања од немилиот настан ). Спомените и сеќавањата од преживеаната психичка траума во мислите на личноста најчесто се враќат преку тоа што почувствувал, видел, слушнал, мирисал за време на немилиот настан. И во иднина сличните глетки, звуци, мириси и други сетилни чувства предизвикуват враќање на спомените и на негативните емоции од немилиот настан, предизвикувајќи вознемиреност и страв.
ПОСТТРАУМАТСКО СТРЕСНО РАСТРОЈСТВО Е КОГА ВОЗНЕМИРЕНОСТА И СТРАВОТ СЕ ВКОРЕНЕТИ ВО ВАС!
Ретки се луѓево кои след некој исклучителн стресен и психолошки трауматски инцидент, успеале да си ја пазат емоционалната стабилност. Повеќето луѓе след преживеаниот психолошки инцидент ги преовладува анксиозноста, депресијата, вознемиреноста, стравот, несоницата и немирниот сон исполнет со кошмари. Посттрауматското стресно нарушување може да започне веднаш после преживеананата траума и да трае со години или доживотно.
ПОСТ-ТРАУМАТСКИ СТРЕС Е КОГА ЗАБОРАВЕНОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБОРАВА И ТЕ ДЕМНЕЕ ВО ЧЕКОР!
След преживеаната психичка траума најчесто личноста патии од страв. Моменталниот силен неочекуван страв може да го оштети (потисне) делот од мозокот кој е одговорен за полесно надминување на стравовите. Ако оштетувањето настапува со доволна јачина и времетраење, личноста може да развие пост-трауматски стресен синдром, кој вклучува и многу други симптоми и состојби – периодични изливи на гнев и агресија, тешка депресија, манична депресија, разни емоционални растројства и најчесто нарушување на сонот-инсомнија и т.н.
ПОСТ-ТРАУМАТСКИ СТРЕС Е КОГА И СРЕЌАТА НЕ МОЖЕ ДА ЈА ЗАБОРАВИ ТАГАТА ВО ВАС !
Личноста со посттрауматско стресно нарушување постојано се обидува да заборави и да не мисли на немилиот настан. Исто така, се обидива да се држи подалеку од луѓево, местата или работиве што го потсеќат и му ги враќаат сеќавањата од немилиот настан. Често, на трауматизираните личности, чувствата им се заматени или се чувствуваат вознемирени и исплашени. Личностите со посттрауматско стресно растројство имат склоност кон разни зависности како што се алкохолот, наркотиците и др. Со намера да си ја ублажат и смират душевната болката.
ВАЖНО Е НАВРЕМЕНО ДА СЕ ЗАШТИТИ МЕНТАЛНОТО И ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЈЕ СЛЕД ПРЕЖИВЕАНА ПСИХИЧКА ТРАУМА !
Најчести симптоми кај посттрауматско стресно растројство се повторливите слики, спомените и дејствата на она што се случило за време на психичката траума. Меморијата може да “замолчи” за целосната слика на немилиот настан, но доволен е еден елемент од настанот да предизвикува силен стрес и страв. Зголемената вознемиреност и нејасниот страв се придружни елементи во клиничката слика. Токму оваа состојба ја создава можноста за постојана појава на спомените од инцидентот, на паниката, на силната анксиозност придружена со главоболка, вртоглавица, губење на ориентација, конвулзивни напади и т.н.
ИЗБЕГНУВАЈТЕ НЕМИЛИ НАСТАНИ ЗА ДА СИ ГО ПАЗИТЕ МЕНТАЛНО – ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЈЕ !

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.