НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
 
ПОД ЕМОЦИЈА СЕ ПОДРАЗБИРА СЕКОЈА ВОЗБУДЕНОСТ ИЛИ ВОЗНЕМИРЕНОСТ НА УМОТ, НА ЧУВСТВАТА И СТРАСТИТЕ. СЕКОЈА ВОЗБУДЕНА МЕНТАЛНА СОСТОЈБА.
 
Емоцијата е основен дел од човечкото секојдневие и често поради тешките искуства поминати во животот, повеќето луѓе ги кријат и поттисуват сопствените емоции. Емоциите се од фундаментална важност за наше преживување. Тие придонесуват за инстиктивни реакции во ситуации кои бараат делување. За жал, не ретко, се наоѓаме под емоционален ризик да доживееме страв, вознемиреност, гнев, лутина, неспокој, немир, и тоа најчесто поради секојдневните обврски и проблеми.
 
СЕКОЕ НЕОЧЕКУВАНО ЕМОЦИОНАЛНО ИЗНЕВЕРУВАЊЕ И РАЗОЧАРУВАЊЕ КАЈ ЛУЃЕВО ПРЕДИЗВИКУВА ЕМОЦИОНАЛНА БОЛКА !
 
Емоциите се тесно поврзани со психо-физичкото здравје и многу болести се резултат од поттиснатите негативни емоции. Во денешно време тешко е да има човек, кој никогаш не претрпел некаква емоциоална криза. Колку и да сме избалансирани и да знаеме што точно сакаме во животот, колку и да сме си направиле добар животен план и да одиме по најсигурниот пат, доаѓат моменти кога нешто не збунува, шокира и не ротира во кругот на негативните емоции.
 
ЕМОЦИИТЕ СЕ ТЕСНО ПОВРЗАНИ СО МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ, А МНОГУ БОЛЕСТИ СЕ РЕЗУЛТАТ НА ПОТТИСНАТИТЕ ЕМОЦИИ !
 
Негативните емоции, обично не преовладуват кога во животот ни се случуват промени или некакви кризи; кога сме соочени со збунувачки проблеми и чувства дека сме во без излезна ситуација; кога си поставуваме премногу прашања, а немаме трпение да ги најдеме одговорите; кога треба да решаваме голем број задачи, а ни е тешко да ги одредиме приоритетните; кога сме опкружени со премногу конфликтни информации, a не знаеме која е вистинска и т.н. Најважното при вакви состојби е навремено да се превземат мерки за заштита на ментално – емоционалното здравје, бидејќи способноста да се справуваме со емоционалните кризи ослабнува, загрозувајќи го нашето психо-физичко здравје.
 
КОГА ВЕ ПРЕОВЛАДУВАТ НЕГАТИВНИТЕ ЕМОЦИИ, ВО МОЗОКОТ НАСТАНУВА ДИЗБАЛАНС НА НЕВРОТРАНСМИТЕРИТЕ КОИ ГО РЕГУЛИРАТ РАСПОЛОЖЕНИЕТО, ОДНЕСУВАЊЕТО И ОСЕТЛИВОСТА !
 
Нашиот ум има способност да издржи одреден период под влијание на негативни емоции и чувства, да се соочува со нив, но не на долг временски период, бидејќи постојаната напнатост доведува до емоционална исцрпеност. Ваквите чести емоционални кризи можат да предизвикуват сериозни емоционални трауми и разни ментални растројства.
 
ЕМОЦИИТЕ ЈА ИМАТ СПОСОБНОСТА ДА НЕ РАЗБОЛУВАТ ИЛИ ДА НЕ ЛЕКУВАТ, СЕ ЗАВИСИ ОД НАС !
 
Кога ве преовладуват негативни емоции и остануват длабоко врежани во вашиот ум, важно е навремено да си помагате сами на себе, за по лесно да ги пребродите тешките емоционални кризи и да си го заштитите ментално-емоционално здравје. Во ваквите критични периоди, Неолексан ве заштитува и го зајакнува вашето ментално и емоцијонално здравје, помага за полесно да се адаптирате кон животните промени, полесно и смирено да се ослободувате од насобраната негативна енергија и потиснатите емоции.

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.