НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СТОП ЗА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ! ”  Со Бубе Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.
 
Жената е симбол на трудољубивост, храброст, нежност, непокор и истрајност. Жената е столб на семејството и општеството. Жената за разлика од мажот, секогаш била принудена мудро да ја води својата борба, бранејќи се од секаков вид на притисоции и дискриминација, се со цел да истрае и продуктивно да ги реализира своите мечти, планови, амбиции и успесии во животот.
ЈАС СУМ ЖЕНА И СУМ ПОДЕДНАКВО ВРЕДНА И ВАЖНА ЗА ОПШТЕСТВОТО ! – Бубе Нова
Жената е добра, мудра, нежна, интелигентна, креативна и одговорна личност. Жената е симбол на заедница и целина. Жената е родена слободна и останува еднаква на мажот по сите права. Родовата еднаквост во одсуство на секаков вид на дискриминација треба да се почитува, да не обединува и исправи во заедништво пред предизвиците на новото време за подобра иднина и благосостојба.
СТОП ЗА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ !
Психо-физичкото насилство врз жените и девојките претставува сериозно кршење на човековите права и е форма на родова дискриминација, каде целта е да се нанесе физичка, сексуална, психичка и економска повреда или страдање, вклучувајќи ги и заканите за такви акти, изнуда или произволно лишување од слобода, без оглед дали се случува во јавниот или приватниот живот.
ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО НАНЕСУВА СЕРИОЗНИ МЕНТАЛНИ РАСТРОЈСТВА И БОЛЕСТИ !
Психо-физичкото насилството врз жените и девојките е сериозна негативна појава и родова дискриминација, која постепено ги уништува позитивните вредности во општеството со сериозни последици во иднина. Психо-физичкото насилството врз жените претставува кршење на човековите права и мора навремено да се спречи, санкционира и санира.

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.