НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
 
НЕРВОЗА ПРЕТСТАВУВА СИЛНА ХИПЕРСЕНЗИТИВНОСТ И ЧЕСТА ЛАБИЛНОСТ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА СО НЕГАТИВНА ВОЗБУДЕНОСТ И ВОЗНЕМИРЕНОСТ НА УМОТ, НА СТРАСТИТЕ, ЧУВСТВАТА И ЕМОЦИИТЕ.
Невротични обично се нарекуват луѓево кои се немирни, лесно раздразливи, полни со гнев, лутина, бес и кои реагираат непредвидливо, претерано бурно и насилнички во одредени ситуации. Силните негативни емоции и чувства се основниот фактор кои предизвикуват нервозност и многу болести се резултат од поттиснатите негативни емоции и чувства.
ПОТИСНАТИТЕ НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА ВОДАТ ДО НЕВРОТИЧНОСТ, А ПОДОЦНА И ДО СЕРИОЗНИ РАСТРОЈСТВА И ПСИХОПАТОЛОГИИ !
Да се биде нервозен значи да се чувствува или да се покажува постојан силен гнев, бес и лутина. Невротичноста е резултат на тоа што се дозволува лутината, бесот и гневот да се насобира се додека не избие во насилнички излив на негативни емоции, чувства и однесување.
АКО СТЕ НЕВРОТИЧЕН, ПОСТОЈАНО СТЕ КРИТИЧНИ КОН СЕБЕ И КОН СЕ ОКОЛУ ВАС!
Нервозноста е силно поврзано со лошите навики и зависности, пушењето, употребата на алкохол и нездравиот начин на живеење. Овие епидемични негативни навики во животот ја подгреваат нервозноста — гневот, бесот и лутината и избиват во облик на агресивност, нестрпливост и нетолерантност. Нервозноста често е главна причина за главоболки, мигрени, вртоглавица, висок или низок крвен притисок, гастритис, чир на желудникот, коронарни и срцеви патологии и многу други болести.
НЕРВОЗНОСТА ТЕ ПРИСИЛУВА КОН ЛОШИ НЕЗДРАВИ НАВИКИ И ЗАВИСНОСТИИ !
Причини за нервозноста се сложни, некои работи може да бидат како искра што ќе го разгорат гневот, бесот и лутината кај секого од нас. Обично неправдата или нечесноста се причина за кај некој да пламнеат негативните чувства и емоции. Најчесто во нас може да се роди нервозноста кога се чувствуваме понижени, навредени или кога ќе се покаже непочитување кон нас или кон наш близок.
НЕРВОЗНОСТА ПРВЕНТСВЕНО Е ЛИЧНА ОДГОВОРНОСТ, А ПРИЧИНИТЕ СЕ ВО НАШИТЕ ГЛАВИ !
Се разбира, исти работи не предизвикуваат нервоза кај секого — разликата се должи на возраста, полот, па дури и на културата. Освен тоа, и не реагираат сите исто. На пример, некои луѓе ретко се нервират и лесно преминуваат преку навредите или провокациите, а други пак, може да бидат испровоцирани од ситници и да бидат гневни, бесни и лути со денови, седмици, месеци, па и подолго.
НЕРВОЗНОСТА ПРЕДИЗВИКУВА ЛОШИ ХЕМИСКИ РЕАКЦИИ ВО ЦЕНТРАЛНАТА НЕРВЕНА СИСТЕМА , РАЗЛИЧНИ ОД ОНИЕ КОИ ПРЕДИЗВИКУВАТ СРЕЌА И ЗАДОВОЛСТВА !
Живееме во свет во кој има многу работи што може да ни предизвикуват нервозност. Освен тоа, и луѓево во денешно време стануват се по пораздразливи. Едни од причините се себичноста, егоизмот, алчноста, надуеноста, своеглавието, кои денес се многу проширени. Затоа во денешно време нервозноста станува се посериозен здравствен проблем.
НЕРВОЗНОСТА ПРЕДИЗВИКУВА ДИЗБАЛАНС НА НЕВРОТРАНСМИТЕРИТЕ ВО МОЗОКОТ КОИ ИМАТ ВАЖНА УЛОГА ЗА СТАБИЛНОСТА НА МЕНТАЛНОТО И ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЈЕ !
Меѓу главните причини за нервоза се сообраќајниот метеж, пренаселеноста во градовите, загадениот воздух и храна , генетско-модифицираната храна, постојаната врева, лошите станбени услови, судир на културите, високата стапка на криминал, расните или другите видови на предрасуди, фрустрациите, непријателствата, стравовите, невработеноста, финансиските тешкоти и задолжувања, неквалитетното образование, невозможноста да се задоволат основните животни потреби итн.
НЕРВОЗИТЕ ЛЕСНО МОЖАТ ДА ТЕ КРШАТ И ДА ТИ НАНЕСАТ ДЛАБОКИ ЕМОЦИОНАЛНИ БОЛКИ !
Нервозата може да останува во телото се додека не доаѓа моментот да се соочувате со нив, а оние чувства кои долго се задржуваат во телото предизвикуваат сериозни психо – физички растројства и болести. Бидејќи голтањето на негативни емоции и чувства одзема многу енергија, на телото му недостигаа енергија за други активности. Тоа предизвикува хроничен замор, несоница, анксиозност и депресија.
НАУЧЕТЕ ДА ЈА ОДМЕРИТЕ ВАШАТА НЕРВОЗНОСТ, А ПОТОА СОВЛАДУВАЈТЕ ЈА !
Кога ќе видиме некоја неправда, може многу да се нервираме. Меѓутоа, ако се поведеме по нашите емоции и реагираме бурно, може да се повредиме себеси, а и други околу нас. Затоа, ако почувствуваме дека во нас почнува да врие гнев, тоа е знак дека веднаш треба подлабоко да вдишеме и да размислиме за конкретната ситуација. Кога ќе добиеме поцелосна слика за работите, тогаш ќе можеме подобро да си ги контролираме чувствата и емоциите, да имаме контрола врз нашиот ум и размислување.
НЕВРОТИЧНОСТ Е НЕШТО ШТО НИ ДОАЃА ДА ГО ИСТУРАМЕ ГНЕВОТ И ДА СИ ОЛЕСНИМЕ НА ДУШАТА !
Можеби не ќе можеш сосема да ги избегнуваш причините, работите, ситуациите или луѓето што кај тебе предизвикуваат нервозност, но можеш да научиш да ја контролираш твојата реакција и однесување. Тоа вклучува да го смениш начинот на размислување. Луѓето кои имаат многу високи очекувања обично полесно се нервират. Затоа што, кога некој или нешто не ги задоволува нивните високи мерила, кај нив веднаш се појавува разочарување и гнев. Мудро е да не очекуваме премногу од самите себеси и од другите. Значи, ако се правиме за нешто, за което не сме — совршени — животот ќе ни се состои од разочарувања, гнев, бес и лутина.
НАУЧИ КАКО ДА СЕ ОПУШТАШ, РАЗБИРАЊЕТО ГО СПРЕЧУВА ЧОВЕКОТ ДА СЕ НЕРВИРА !
Нервозата може лошо да се одрази врз здравјето и животниот век. Се работи за сериозно неврозно растројство што придонесува психо-физичкото здравје да ослабне, а тогаш човекот останува поподложен на различни психо-физички болести и многу други здравствени проблеми.

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.