НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ СЕ СВЕСНИ ИЛИ НЕСВЕСНИ ТЕНДЕНЦИИ КОИ УПРАВУВАТ СО ЧОВЕЧКИОТ УМ И РАЗУМ, СО ИЗРАЗЕНИ СИЛНИ НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА, КОИ ПОТОА МОЖАТ ДА ПРЕРАСНАТ ВО НЕНОРМАЛНО И ПАТОЛОШКО ОДНЕСУВАЊЕ НА ЛИЧНОСТА.
Мислите се силата на нашиот разум, мислите се реално нешто, кои не движат и ни го олеснуват животот, ни помагат да наоѓаме решенија, да донесуваме разумни одлуки, ни помагат како да реагираме и што да правиме за да ги оствариме нашите животни цели. Но зошто се користи силата на разумот, за да создадеме негативна реалност и негативни мисли ? Кога разумот е исполнет со позитивни мисли може да биде източник за добро здравје, радост и среќа. Зошто да биде извор на болест, бедност и разочарувание ? Зошто ние, луѓето, не сме непрекинато здрави, со добро расположение и среќни?
НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ, ПРВО ИМАТ ЛОШО ВЛИЈАНИЕ ВРЗ ПСИХАТА, ПОСЛЕ И ВРЗ ФИЗИЧКОТО ЗДРАВЈЕ !
Често натрапливите, негативни мисли се последица од лошо влијание или од некаква непријатна случка која ви го променило животот, след која е тешко да го исфрлите од глава и да мислите позитивно, да привлекувавате позитивна енергија, луѓе, ситуации и случувања. Лошата мисла е нешто, което не можете да го видите но можете да го осетите неговото присуство и колку повеќе негативно мислите, толку полошо ќе почнете да се почувствувате.
ЛИЧНОСТ СО НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЈА И НЕГАТИВНИ МИСЛИ МОЖЕ ДА ГО ЗАГРОЗУВА И ВАШЕТО ПСИХИЧКО ЗДРАВЈЕ !
Луѓево, некои поретко, некои почесто ги преовладува лошата мисла и негативните мисли. Бидејќи некаде длабоко, постои нешто, нешто што го генерира импулсот за да се живее и мисли негативно. Се повеќе и повеќе луѓе се жалат на лоши, загрижувачки и наметливи мисли со кои не можат да се справуват. Лошите и негативни мисли имаат неверојатна способност да го влошат квалитетот на живот. Умот со загрижувачки и негативни мисли е прв предуслов за развој на анксиозни растројства, како што се панично растројство, генерализирана анксиозност, опсесивно-компулсивно нарушувања, невроза, фобии, несоница.
КОГА НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ ПРЕОВЛАДУВАТ СО УМОТ И РАЗУМОТ, ВАШЕТО ПСИХО-ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ Е ЗАГРОЗЕНО!
Лошите и негативни мисли, се повеќе од непријатни чувства, емоции или минливи мисли. Тие ве држат постојано во напнатост со чувство на несигурност и страв, со чувство на ниска вредност и незадоволство, со чувство на завист и лубомора, со чувство дека незаслужено сте лошо проценети, со ниско самочувствие и т.н.
НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ СЕ ПОЧЕТНА ФАЗА НА АНКСИОЗНИ И ДЕПРЕСИВНИ РАСТРОЈСТВА!
Стресот и екстремното психичко преоптоварување се најчести фактори кои ве заразуват со негативни и натрапливи мисли. Најчесто луѓево се обидуват да ги потиснат лошите мисли но сепак тие имат влијание врз нивното природно и нормално однесување, им ја попречуват перцепцијата за реалноста и нивните секојдневни задачи и задоволства, предизвикувајќи им душевна болка и почнуват да се повлечат себеси во осаменост со чувство на вина, несигурност, страв и не ретко покажуват арогантност со голема доза на агресивно однесување. Покрај квалитетот на животот, лошите мисли имат негативно влијание и врз физичкото здравје и развој.
ВНИМАНИЕ! ПСИХИЧКА БОЛЕСТ МОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕДИЗВИКУВАНА И ОД ЕДНА ЕДИНСТВЕНА НЕГАТИВНА МИСЛА, ОД КОЈА НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ОСЛОБОДУВАТЕ !
Во моментот кога тензијата е во вашиот ум, престанувате да работите креативно и почнувате да размислувате стереотипно и се преокупирате со тревожни и негативни мисли. Кога се обидувате да ги забрзате настаните и задачите под дејство на ментална напнатост, ја блокирате креативната моќ на позитивното мислење, на позитивните чувства и емоции. Вашиот ум тоне и се губи во “имагинарни проблеми и тревожни мисли”. Но за умот ова не е доволно. Тој сака да талка и да бара решенија кои никогаш нема да ги најде. Значи, негативната спирала започнува да се ротира и има тонење во грижи, претпоставени “проблеми”, негативни и натрапливи мисли, предизвикувајки стрес, напнатост, несоница до посериозни растројства и психопатологии.
ЗАПОМНЕТЕ, КРАЈ НА КРАЈА НИШТО НЕ Е ПОВАЖНО ОД ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ !
Кога негативните мисли доминират врз умот и разумот, тие носат само животни проблеми, болести, па дури и несреќи. Кога доминират позитивните мисли – тие носат здравје, среќа и успех. Не можете да се потпрете на хармонија во вашите животи, ако вашите мисли и дела не се позитивни.
АКО ПОСТОЈАНО МИСЛИМЕ НА ЛОШИ РАБОТИ, ТОА НЕГАТИВНО ДЕЈСТВУВА ВРЗ НАШАТА ПСИХА И ВРЗ НАШЕТО ЗДРАВЈЕ КАКО ЦЕЛИНА !
Вреди да се вложат напори да се вратат и да доминират позитивните мисли и размислувања. Исто така е многу важно да комуницирате само со позитивни луѓе, бидејќи можно е лошите мисли да не се раѓаат во вашата глава, но незабележано да бидат “вкоренети во вас” од други луѓе со силна негативна енергија и размислување. Добро е да се анализира вашиот круг на комуникација и да се минимизират контактите со негативни луѓе кои се критични кон се околу себе.
ЛОШИТЕ МИСЛИ ПОКАЖУВАТ ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА СОСТОЈБАТА НА ЧОВЕЧКАТА ДУША И МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ ! ЗАТОА Е ВАЖНА И КОНСУЛТАЦИЈАТА СО ПСИХИЈАТАР !
Непријатните мисли за страв од сериозна болест често се знаци на пост-трауматски синдром. Тоа се случува кај луѓе кои биле жртви на насилство, претрпеле несреќа или биле сведоци на нечија смрт. Повторно, станува збор за т.н. меморија за време на стресот. Во такви случаи, мора да се побара и професионална помош од добар лекар-психијатар. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив, ги допира и засилува позитивните мисли, доброто расположение во вашето сознаније и не дозволува да ве преовладуват негативни и натрапливи мисли и ве заштитува од разни ментални и емоционални растројства, а лошите и негативните мисли остануват во заборав.
КОГА ТУЃИТЕ ФРУСТРАЦИИ ВИ ВМЕТНУВАТ ЛОШИ НЕГАТИВНИ И ВОЗНЕМИРУВАЧКИ МИСЛИ !
Кога те преовладуват овие негативни и вознемирувачки мисли важно е навремено да се дејствува и да се заштити ментално-емоционалното здравје, зошто ова состојба може да доведе до сериозни психички и физички болести. Треба да се насочите кон подобрување на  емоционалната состојба, ангажираќи се со корисни активности кои ви нудат удобност, кои ви ја зголемуват самодовербата, кои ви пружат позитивна енергија со позитивни мисли, емоции и чувства, кои ви го подобруват расположението и така се избегнува негативното размислување полно со негативни мисли и енергија.
 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.