НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
ИНСОМНИЈА ( НЕСОНИЦА ) Е ПОРЕМЕТУВАЊЕ НА СПИЕЊЕТО, НЕМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАСПИЕ, ЛОШ ИЛИ НЕМИРЕН СОН КОЈ Е ИСПОЛНЕТ СО ВОЗНЕМИРУВАЧКИ СТРАВОВИ И КОШМАРИ.
Пореметувања на сонот. Овие нарушувања се екстремно разновидни, бидејќи речиси секоја ментална и физичка болест може да предизвикува нарушување на сонот, најчести нарушувања се тешкоти пред спиење ( несоница во почеток на спиење ), чести и периодични будења во тек на сонот ( спиење со тешкотии ), постојана поспаност и покрај адекватната должина на сонот ( неодморливо спиење ).
ПРИЧИНИТЕ ЗА НЕСОНИЦА СЕКОГАШ СЕ НАОЃАТ „ВО НАШАТА ГЛАВА“ !
Наместо да заспиете, едноставно лежите во кревет и мисловно се враќате на непријатните искуства од изминативе денови. Обично се плашите од доаѓањето на утрото, но се сака и ноќта да заврши. Будноста во ноќта е непријетно искуство кое има големо влијание врз нашите животи, врз нашето ментално и емоционално здравје, врз нашето физичко здравје. Поради недостаток на одмор и мирен сон, ни ослабнува концентрацијата, физичката сила и енергија, извршувањето на секојдневните обврски станува тешка, причини који го зголемуват ризикот да заболуваме од потешки психопатологии и растројства.
ЗАДОВОЛИТЕЛНОТО МИРНО СПИЕЊЕ, Е ПРЕСУДНО ВАЖНА ЗА ЗДРАВО ТЕЛО И ЗДРАВ УМ !
Несоницата може да биде акутна или хронична. Покрај тоа, таа е променлива како по својата манифестација, така и по последиците кои ги предизвикува. Несоницата се појавува по често кај лица со ментални растројства, со хронични здравствени проблеми, лоши навики и зависностии, луѓе кои гледаат телевизија по цела ноќ и се вклучуваат на Интернет во време кога би требало да зспијат и т.н. Освен тоа, тука е и данокот што го земаат емоционалните растројства, во кои честопати спаѓаат грижите, вознемиреноста, стравовите, стресот и прединамичното темпо на живот.
НЕСОНИЦАТА Е ИЗРАЗ ОД ПОРЕМЕТУВАЊА ВО ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА НЕВРОТРАНСМИТЕРИТЕ ВО МОЗОКОТ КОИ ГО РЕГУЛИРАТ И ПОДРЖУВАТ СОНОТ!
За некои луѓе, спиењето е губење време. Бидејќи повеќе сакаат дневен распоред исполнет со работа и друштвени активности, додека ноќи исполнети со забави, тие му се препуштаат на сонот само кога се капнати од умор. За разлика од нив, пак, други луѓе што по цели ноќи само се превртуваат во кревет до раните утрински часови, би дале сѐ да можат добро да се наспијат во текот на ноќта. Зошто на некои им е толку тешко да заспијат, а други очајнички се трудат да останат будни? Дали треба спиењето да го сметаме за луксуз или за потреба?
РЕДОВНИОТ И МИРЕН СОН Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА ТОА КОЛКУ ЗДРАВО СИ ЖИВЕТЕ !
Нема сомнение, спиењето е од пресудна важност за здраво тело и здрав ум. Спиењето е најважен показател за тоа колку здраво си живеете. Кога би знаеле што се случува во телото што се лишува од сон, би подразмислиле пред да дојдете до заклучок дека спиењето е губење време или дека е само за мрзливите или дека не е толку страшно и дека можете да издржите без редовен и мирен сон.
НЕСОНИЦАТА ВО ДЕНЕШНИЦАТА Е КУЛТУРЕН ЗЕМЈОТРЕС ШТО ГО МЕНУВА И ПОРЕМЕТУВА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО ЗДРАВЈЕ И ЗДРАВИОТ НАЧИН НА ЖИВОТ !
Веќе кога вашето тело нема да може да го издржи прединамичното темпо, нема ни да знаете од какви ли сериозни ментални-емоционални растројства заболувате, и тек тогаш ќе си го барате сонот превртувајќи се во кревет до утринските рани часови или ќе им се пропуштите на разните негативни мисли, зависности и лоши навики уништувајќи го максимално вашето психо – физичко здравје !
НЕСОНИЦАТА Е НАЈЧЕСТИОТ ПРИЧИНИТЕЛ ЗА АНКСИОЗНИ И ДЕПРЕСИВНИ РАСТРОЈСТВА !
Виновникот за разни ментални и емоционални растројства е недоспаноста, кога човек не спие толку колку што му е потребно за да си го зачува здравјето. Најчести причини се намерното лишување од сон кое е последица од начинот на живот или, пак, лишување од сон како резултат на некоја физичка болест.
НЕСОНИЦАТА ТИ ЈА КРАДЕ СРЕЌАТА, НАСМЕВКАТА И ДОБРОТО РАСПОЛОЖЕНИЕ !
Многу доктори велат дека им е тешко да ги убедуват своите пациенти дека недоспаноста е сериозен здравствен проблем, и бидејќи нивната здравствена состојба се влошува постепено. Лицата кои не водат грижа за сонот не сфаќаат дека причина за нивната влошена ментална и физичка состојба е поради сериозениот проблем со спиењето. Множина си мислат, само стареам или не можам да излезам на крај со животните проблеми, па затоа некако не функционирам како што треба или ‚постојано сум уморен затоа што сакам да уживам и да се забавувам секоја вечер. Да се знаат последиците кои ги предизвикува несоницата, би размислиле повеќе пати дали би се лишувале намерно од сонот.
НЕСОНИЦА Е ЕДНА ОД ГЛАВНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА НЕСРЕЌЕН ЖИВОТ, ЖИВОТ БЕЗ СОНИШТА !
Недоспаноста или несоницата е сериозен проблем за кое постои и решение. Кога веќе знаете како тече нормалниот ритам на спиење и ако научите како да ги препознавате знаците што укажуваат на тоа дека страдате од недоспаност, ќе бидете мотивирани да направите некои промени во животот. Ако ги препознавате навреме симптомите на несоница, веднаш е потребно да превземате заштитни превентивни мерки за навремено да си го заштитите вашето психо – физичко здравје, вашиот редовен и мирен сон.
НАЈРАНИОТ СТАДИУМ НА НЕСОНИЦА Е КОГА ОДВРЕМЕ НАВРЕМЕ СЕ ЛИШУВАТЕ ОД СОНОТ !
Несоницата може лошо да се одрази врз здравјето и животниот век. Се работи за еден дефицит што придонесува имунолошкиот систем да ослабне, а тогаш човекот станува поподложен на различни физички болести и инфекции. Со дефицитот на сонот се поврзани разни заболувања, како што се дијабетот, срцевите заболувања, прекумерната телесна тежина, белодробни заболувања и многу други здравствени проблеми.
НАЈГОЛЕМАТА ЗАБЛУДА Е ДА СЕ ЗАНЕМАРУВА ФАКТОТ ДЕКА НЕСОНИЦАТА Е ПРИСУТНА, И ДА СЕ НЕГИРА ПОТРЕБАТА ЗА НЕЈЗИН ТРЕТМАН. 
 
 
 
 

 
НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.
Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.
За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.