НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
НЕВРАСТЕНИЈА Е МЕНТАЛНО РАСТРОЈСТВО ВО КОЈА ЛИЧНОСТА ЈА ГУБИ СПОСОБНОСТА ДА СЕ СПРАВУВА СО ПОСТОЈАНИОТ ПСИХО – ФИЗИЧКИ СТРЕС, A СЕ МАНИФЕСТИРА СО ПОСТОЈАН ЗАМОР, МУСКУЛНИ БОЛКИ И ГРЧЕВИ, ОМАЛАКСАНОСТ, ИСЦРПЕНОСТ, РАЗДРАЗЛИВОСТ И НЕСОНИЦА.
Стресот и нервозата, во модерниот живот се честа појава, и понекогаш нашата психа не може да се справи со таков товар. Врз основа на постојаниот стрес и нервоза се појавува психичка исцрпеност и замор, предизвикувајќи ментално растројство, како што е неврастенија. Денес е невозможно да се каже дека некоја социјална или возрасна група се целосно ослободени од ризикот да разболуват од неврастенија. Неврастениа спаѓа во група на неврозни пореметувања и води до невротична депресија.
СТРЕСОТ, НЕРВОЗАТА И НЕСОНИЦАТА ПРЕДИЗВИКУВАТ ПСИХО-ФИЗИЧКИ ХРОНИЧЕН ЗАМОР И ИСЦРПЕНОСТ !
Прекумерните стресни денови не ви дозволуват да се опуштите и да се одморите. Недостатокот на одмор доведува до преоптоварување на централната нервна система и предизвикуват сериозно осиромашување на нервната система од потребните количини на невротрансмитери кои имат важна улога во стабилноста на ментално-емоционалното здравје.
КОГА УМОТ Е АНГАЖИРАН МАКСИМАЛНО, ТЕЛОТО ЈА ГУБИ ЕНЕРГИЈАТА И СИЛАТА !
Неврастенија се карактеризира со два вида на постојан хроничен замор. Како прво преовладува менталниот замор. Лицето не може да се концентрира на секојдневните задачи и работа, постојано е расеан од негативни мисли и спомени. После менталниот замор преовладува и физичкиот замор, каде слабоста и исцрпеноста се појавуваат и след минимален физички напор, со болки во мускулите и омалаксаност. Во ваква состојба, работниот капацитет и концентрацијата на пациентот се речиси минимални. Со сите задачи и обврски со кои претходно личноста се справувало лесно, почнуват да му изгледат нерешливи, тешки и невозможни.
ПОСТОЈАНИОТ ЗАМОР Е ВИД НА НЕВРОЗА ПРЕДИЗВИКУВАНА ОД ЧЕСТИ МЕНТАЛНИ И ФИЗИЧКИ СТРЕСОВИ ИСКУСТВА !
Главните симптоми на неврастенија се: постојан и непрекинат замор, отежната концентрација и внимание, општа физичка и психичка слабост и исцрпеност, слабост во мускулите, болки во зглобовите, заборавеност, главоболки, несоница, чести чувства на срцебиење, периодични депресивни напади, раздразливост, сексуална дисфункција, емоционална нестабилност, вознемиреност, страв, сонот е скршен и т.н. Неврастенија редовно се манифестира со невротична депресија.
КАЈ НЕВРАСТЕНИЈА ДОМИНИРА ЛЕТАРГИЈА, АПАТИЈА И ДЕПРЕСИЈА !
Причините за болеста се должат на особеностите на модерниот живот. Прединамичниот животен ритам, чести психолошки стресови и нервози, чести психолошки конфликти, хроничен недостаток и недоволно спиење и одмор, соматски заболувања, тешка психо-физичка работа, пренатрупеност со голем број на информации и работни ангажменти – сите постепено се акумулираат, предизвикувајќи постојано чувство на замор, слабост и исцрпеност. Покрај тоа, зголемената психичка активност во отсуство на физичка активност доведуват до напнатост на мускулите, исцрпеност, главоболки, замор и несоница.
ПСИХИЧИОТ ЗАМОР И ИСЦРПЕНОСТ ПРЕДИЗВИКУВАТ СИЛНИ ЈУВЕНИЛНИ ГЛАВОБОЛКИ И МИГРЕНА !
Кај по тешките форми на неврастенија, раздразливоста се зголемува и лицето се распаѓа почесто. Способноста за концентрација е речиси изгубена. Постои силна вознемиреност, максимално се влошува концентрацијата и фобиите ( стравовите ) се интензивираат. Исто така, постои и ниска самодоверба. Сонот станува полош, станува површен со чести будења. Главоболките се интензивират и нивната фреквенција се засилува. Тие можат да бидат придружени со отежнато дишење, чувство на недостаток на воздух и непријатно чувство на болно срце. Контролата над надворешните манифестации, на емоциите и однесувањето е изгубено. Се чувствува силна ментална – физичка слабост и немоќ.
ПОСТОЈАНИОТ ПСИХИЧИ ЗАМОР И ИСЦРПЕНОСТ ПРЕДИЗВИКУВАТ НЕВРОТИЧНА ДЕПРЕСИЈА !
Важна улога во третманот на неврастенија ( хроничната исцрпеност и постојаниот замор ) има планирањето на режимот на работа и на одморот, редовност и подобрување на исхраната и спиењето. Многу е важно да се заштитиме од влијанието на ментални и емоционални стресови фактори и подолг одмор след некое силно психичко преоптоварување.
 
 
 

 
НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.