НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
МИГРЕНА Е БОЛЕСТ КОЈА СЕ КАРАКТЕРИЗИРА СО СИЛНА МАЧНА ГЛАВОБОЛКА, ПОРАДИ ПАТОЛОГИЧНИ НАРУШУВАЊА ВО ЦНС И ДИЗБАЛАНС НА НЕВРОТРАНСМИТЕРИТЕ ВО МОЗОКОТ. МИГРЕНОЗНАТА БОЛКА НАЈЧЕСТО Е ПОПРАТЕНА СО ЧУВСТВО НА ГАДЕЊЕ И ПОВРАЌАЊЕ, СО ЗГОЛЕМЕНА СЕНЗИТИВНОСТ КОН ЗВУЦИ И СВЕТЛИНА.
Мигрената во неколку нешта се разликува од обичната главоболка. На пример, за разлика од повремените главоболки, мигрената секогаш се случува по одредена шема. Освен тоа, болката е толку неподнослива што оној што ја има не може да ги извршува ни највообичаените активности. Болката е пулсирачка и може да ја зафати само едната страна од главата. Мигрената може да предизвикува гадење и повраќање, како и претерана осетливост кон звуци и светлина, фотофобија и фонофобија. Лицата кои имаат мигрена, исто така патат и од стравови од нови напади на главоболка, што претставува дополнителен товар и загриженост.
ПАЦИЕНТИТЕ СО МИГРЕНА ИМАТ НАСЛЕДЕН ОСОБЕНО ОСЕТЛИВ НЕРВЕН СИСТЕМ ВРЗ КОЈ ЛЕСНО МОЖАТ ДА ВЛИЈААТ РАЗНИ НАДВОРЕШНИ ФАКТОРИ !
Мигренозниот напад може да трае од неколку часа до неколку денови. Кратко пред нападот, некои имаат симптоми како што се студени дланки, исцрпеност, чувство на глад и промени во расположението пропратена со стрес и вознемиреност. Непосредно пред главоболката може да имаат вртоглавица, зуење во ушите, трпки по телото, двојна слика, отежнат говор или чувство на слабост во мускулите. Докажано е, дека мигренозните напади се поврзани како со генетската, така и со фактори од околната среда. Најголем дел на пациенти со мигренозни болки избегнуват да се консултират со лекар и си дават право за самолекување без да се свесни за можните контраиндикации врз нивното здравје.
НАЈЧЕСТИ ПРИЧИНИТЕЛИ ЗА МИГРЕНОЗНИТЕ, ТЕНЗИСКИТЕ И КЛАСТЕР ГЛАВОБОЛКИТЕ СЕ СМЕТА СТРЕСОТ, ВОЗНЕМИРЕНОСТА, НЕСОНИЦАТА, НЕВРАСТЕНИЈАТА – ХРОНИЧНИОТ ЗАМОР И ИСЦРПЕНОСТ !
Мигрената е идиопатично заболување и почесто се јавува кај жените отколку кај мажите. Повеќето жени, кои страдат од мигрена, ја поврзуват главоболката со менструалниот циклус. Причина за менструалната мигрена е намаленото ниво на хормонот естроген. Вистинска менструална мигрена се дефинира кога мигренозната болка се појавува редовно два дена пред и трае до третиот ден по менструацијата, и која најмалку се повторува во два од три менструални циклуси.
ЧЕСТИТЕ МИГРЕНОЗНИ НАПАДИ ГО НАРУШУВАТ ЗДРАВИОТ НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ, ЈА ОТЕЖНУВАТ СЕКОЈДНЕВНАТА АКТИВНОСТ И РАБОТОСПОСОБНОСТ !
Причините за мигрена сеуште не се потполно јасни, но се смета дека се работи за нарушувања во нервната система која влијае врз крвните садови во главата. Пулсирачката болка најверојатно се должи на струењето на крвта низ крвните садови. Пациентите со мигрена имаат осетлив нервен систем врз кој лесно може да влијаат разни фактори, како што се недоволното спиење, јаките миризби, долгите и честите патувања, хроничниот умор и исцрпеност, прескокнувањето на оброци и гладот, строгите диети, стресовите, нервозите, вознемирувањата, стравовите и промените во нивоата на невротрансмитерите во мозокот. Оние што страдаат од мигренозни главоболки често можат да имаат и напади на анксиозност и депресија.
СПОСОБНОСТА ДА СЕ ПРОЦЕНИ ПРИСТАПОТ НА НАПАДИТЕ СО ПРВИТЕ ЗНАЦИ ПРИДОНЕСУВА ЗА ПРАВИЛНО, ЕФИКАСНО И БРЗО ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ГЛАВОБОЛКАТА !
Пациентите со редовни напади на мигрена ретко одат на доктор, обидувајќи се самите да ја смират болката. Незнаејќи го правилниот режим на лекување, тие ги зимаат аналгетиците неконтролирано и често премногу доцна, поради која се доведуват во неопходност постојано да ја зголемуват дозата. Незнаеќи дека со честата употреба на лекови против болка то ест. аналгетици сериозно му наштетуват на организмот. Вишокот доза на аналгетици создава прекумерно оптоварување на црниот дроб и бубрезите, што може да предизвикуват сериозни соматски болести а исто така и препознатата мигрена предизвикана поради зависност од аналгетици. Во овој случај, употребата на лек за болка си го губи значењето, кругот се затвора, и терапијата со аналгетици станува бесполезна.
НЕОЛЕКСАН Е ЕФИКАСЕН ВО БОРБАТА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ФРЕКФЕНЦИЈАТА И ЧЕСТОТАТА НА МИГРЕНОЗНИТЕ БОЛКИ И НАПАДИ !
ФАЗИТЕ НА МИГРЕНОЗНА БОЛКА : Фазата претходник на мигренозна болка може да се дефинира како чувство на слабост и хроничен замор во отсуство на вистински причини. Хроничниот замор може да сигнализира многу заболувања, но најчесто се јавува поради дизбаланс на невротрансмитерите во ЦНС. Втората фаза се нарекува аура фаза , во оваа фаза, пациентот развива вегетативни нервни нарушувања, сетилна преосетливост, нарушувања во видот, слухот, мирисот и вкусовете. Пациентот обично нема главоболки, но има тешкоти да се концентрира и да зборува, очите му се заматуваат, има вртоглавица и му се појавуват темни дамки пред очите. Потоа следува фазата на силна главоболка со мачнина која постепено ја покрива целата површина на челото, која се засилува со секоја помината минута. Во периодот после нападот од мигренозна болка се чувствува замор и фрустрација, кој поминува после спиење и одмор. Понекогаш фазата на аура може да отсуствува, тогаш нападот веднаш започнува со главоболка која трае од 10 минути до неколку часа.
ПОЈАВАТА НА НЕОЛЕКСАН ( ПРИРОДНИОТ 5Х-ТРИПТОФАН ) ЗА МИГРЕНОЗНИТЕ ГЛАВОБОЛКИ Е РЕЧИСИ ИСТО ШТО И ПЕНИЦИЛИНОТ ЗА БАКТЕРИСКИТЕ ИНФЕКЦИИ !
– Medical Journal. Постојат голем број третмани за мигрена. Добриот сон и одморот се едни од најдобрите лекови. Некои аналгетици кои можат да се набават без лекарски рецепт ви ја намалуват болката но при честа и долготрајна терапија предизвикуват сериозни нуспојави и контраиндикации. Во 1993 год., на пазарот излегоа класичните триптани, како најдобри и нов вид на лекови за мигрена.
НЕОЛЕКСАН Е ЕДИНСТВЕНИОТ ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД КОЈ ЈА НАМАЛУВА ЧУВСТВИТЕЛНОСТА НА БОЛКА !
Во денешно време на пазарот излезе природниот производ, познатиот НЕОЛЕКСАН кој може да ги замени класичните лекови од групата на триптани, и според Medical Journal е наречен како „голем чекор напред во терапијата и заштитата од анксиозно – депресивните растројства и мигренозните напади“. Предноста на Нолексан за разлика од класичните триптани, е во тоа што нема нуспојави и контраиндикации, има ефикасно подобро и побрзо дејство.
СО ПРИРОДНИОТ ПРОИЗВОД НЕОЛЕКСАН, ПАЦИЕНТИТЕ НАВИСТИНА НЕМА ДА ИМАТ ПРИЧИНА ДА ТРПАТ МИГРЕНОЗНИ БОЛКИ !
Неолексан покажува вистинска ефективност во борбата против класичните и мигренозните главоболки и се достапни за пациентите од различни категории. Друга предност на овој природен производ е тоа што можат да се земаат и за профилактични цели во периодот помеѓу мигренозните напади. Неолексан го олеснува животот на оние кои, поради мигренозни напади, со години не можеле нормално да функционираат.
ДО СИТЕ НЕВРОЛОЗИ, НЕВРОПСИХИЈАТРИ, ПСИХИЈАТРИ И ДОКТОРИ – НАУЧНИТЕ СТУДИИ ЗА ДЕЈСТВОТО НА ПРИРОДНИОТ ПРОИЗВОД НЕОЛЕКСАН ВРЗ АНКСИОЗНИТЕ, ДЕПРЕСИВНИТЕ РАСТРОЈСТВА И МИГРЕНОЗНИТЕ ГЛАВОБОЛКИ МОЖАТ ДА ГИ ПРОЧИТАТ ВО “MEDICAL JОURNAL” И “EMERGENCY MEDICINE”.

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.