НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.
СОЦИЈАЛНА ФОБИЈА Е ЧУВСТО НА СИЛЕН И ПОСТОЈАН СТРАВ ОД ОПШТЕСТВЕНИ СИТУАЦИИ, ПОСЕБНО ВО МОМЕНТИ КОГА ТРЕБА ДА СЕ ДОКАЖЕТЕ НА ДЕЛО.
Социјалната фобија може значително негативно да влијае во животот. Срамежливите луѓе се борат против неа избегнувајќи ги општествените – друштвените ситуации или многу мачно ги издржуваат. Тие ги ограничатуват работите што ги прават пред другите и се повлечени самите во себеси со минимален број пријателства. Срамежливоста (Социјалната фобија) спаѓа под групата на анксиозните растројства – фобии.
СРАМЕЖЛИВАТА ЛИЧНОСТ СЕ ПЛАШИ И СТРАВУВА ДЕКА ЌЕ БИДЕ КРИТИЧКИ ИСПИТУВАНА И НЕГАТИВНО ОЦЕНЕТА ОД СТРАНА НА ДРУГА ЛИЧНОСТ!
Некои луѓе лесно се прилагодуваат на нова средина, комуницираат слободно во групни состаноци и брзо наоѓаат заеднички јазик со различни луѓе. За срамежливите, сепак овој процес е многу тежок, па дури и болен. Ова се т.н. затворени – срамежливи луѓе кои тешко се ослободуваат и се прилагодуват во нова средина. Вклучувањето во тимска работа за нив е вистинска тортура, стрес и ужас.
СРАМЕЖЛИВОСТ Е КОГА КОСИТЕ ТИ ГИ ПОКРИВАТ ОЧИТЕ А ЦЕРВЕНИЛОТО ТИ ГИ ПОКРИВА ОБРАЗИТЕ !
Срамежливоста кај затворените луѓе е толку голема што тие се прекалено многу напнати кога се во друштвена средина. При помислата за тоа како ќе изгледаат во очите на другите, тие се блокираат не можат да се вклучуват во разговор и да се изразуват или споделат мислење од предвремениот страв што го чувствуват за да не се изложуваат пред другите. Тие постојано се наштрек, се плашат да прашуваат или да побараат нешто, тие се чувствуваат како казнети деца кои во секој момент може да се расплачат.
СРАМЕЖЛИВОСТ Е КОГА СТЕ ЧУВСТВИТЕЛНИ НА СОЦИЈАЛНА ПРОЦЕНКА И ИЗБЕГНУВАТЕ КОМУНИКАЦИЈА !
Типично за срамежливите луѓе е тоа што тие постојано го анализираат своето однесување кога се наоѓат во друштво каде што има непознати, мислат на секој збор што ќе го кажуват, мислат постојано што другите мислат за нејзе и повторно и повторно се обвинуваат самите себеси за тоа што се држеле и однесувале глупаво. Сепак кога се во друштво со само една личност особено позната, тие се зборливи, енергични, пријателски расположени.
СРАМЕЖЛИВОСТ Е КОГА ГЛАСОТ ТИ ТРЕПЕРИ, ОКОТО ТИ ПЛАЧЕ А МОЗОКОТ ТИ СЕ БЛОКИРА !
Срамежливите личности се прекалено чувствителни и емоционални, со драстични промени во расположението и се склони кон анксиозни и депресивни растројства.
СРАМЕЖЛИВОСТА Е СТРАВ КОЈ ТЕ ПОРЕМЕТУВА ПСИХИЧКИ, ФИЗИЧКИ И ИНТЕЛЕКТУАЛНО !
Срамежливоста воопшто не е поврзана со недостатокот на квалитети или можности. Во повеќето случаи, срамежливите луѓе се екстремно интелигентни, креативни, имаат повеќе вештини, постигнуват резултати и успеси. Сепак, премногуте грижи ги спречуват да ги споделат своите идеи и мислења јавно. Тие избегнуваат да зборуваат во група и остануват незабележливи во толпа. Ако успеат да се релаксираат, ослободуват и адаптират во новата средина, тие се многу добри соговорници, со голема креативност и идеи, можат да научат лесно, да покажуват резултати и да постигнат многу во животот.
СРАМЕЖЛИВОСТА ВО НОРМАЛНА СТЕПЕН Е ШАРМАНТНА, А МАЛАТА ТЕНЗИЈА СТИМУЛ ЗА УСПЕХ !

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.