НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ.

Повеќе доктори страдат од хронична форма на стрес, покажало истражувањето на Лекарската комора на Македонија. Според медицинската терминологија боледуваат од синдром на „прегорување“. Тоа е најтешката форма на манифестирање на стрес, со психофизичка и емоционална исцрпеност. Лекарската професија е многу одговорна и напорна работа. Со цел за подобрување на психо-физичката состојба на лекарите во анти-стрес програмата се предлага Неолексан како најдобра превентивна мерка за заштита на ментално-емоционалното здравје.

КОЛКУ ШТО Е СТРЕСОТ ПОЈАК, А СПОСОБНОСТА НА ЛИЧНОСТА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО НЕГО ПОМАЛА, ТОЛКУ И СТРЕСОТ Е ПОСИЛЕН.

Пациентите обично идат на лекар кога се преокупирани со некаков здравствен проблем. Токму поради оваа причина, треба да се има предвид дека лекарите секојдневно се преокупирани со пациенти кои очекуват да добијат помош и решение за нивните здравствени проблеми. Тоа значи дека и лекарите не се имуни, и тие постојано се изложени и се соочуват со стрес, психо-физичка и емоционална исцрпеност.

ПОСТОЈАНИОТ СТРЕС ПРЕДИЗВИКУВА ПСИХО-ФИЗИЧКА И ЕМОЦИОНАЛНА ИСЦРПЕНОСТ !

Лекарите учат да живеат со стрес многу порано, уште додека се напрегаат да се запишат на медицински факултет. Но, и самиот процес на студиите по медицина обично е поврзан со незаборавен емоционален шок. Поголемиот дел од работата на лекарите се состои во разговор со пациентите, секојдневно контактирање со загрижени, вознемирени, нервозни, исплашени луѓе и не ретко и самите се доведуват во состојба на психо-физичка и емоционална исцрпеност.

СИНДРОМ НА “ПРЕГОРУВАЊЕ” Е ХРОНИЧЕН СТРЕС СО ЕМОЦИОНАЛНА ИСЦРПЕНОСТ !

Лекарите често имат навика емоционално да се дистанцираат од пациентите за да бидат концентрирани во донесувањето на подобри одлуки во поглед на лекувањето, но ова навика може да предизвикува емционална затвореност и да се пренесе во приватниот живот во односот со семејството, блиските и пријателите. Други лекари, пак, знаат да покажуваат сочувство кон пациентите додека им помагаат да се справуват со здравствените проблеми. Но, и тоа доведува до психо-физичка и емоционална исцрпеност.

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И ПРЕД СЕ БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД.

Кога станува збор за стресот што произлегува од односот со пациенти, честопати лекарите најпрво ги спомнуваат „проблематичните“ пациенти. Во првата група спаѓаат пациенти што непотребно го трошат времето на лекарите зборувајќи надолго и нашироко за неважни работи наместо веднаш да кажуват што конкретно е нивниот здравствен проблем. Потоа, тука се пациентите што инсистираат на некој вид лекување што докторот не го препорачува. Во третата група спаѓаат несериозните пациенти. За лекарот е многу стресно кога поради несериозност пациентот не постапува како што го советува  и доаѓа до сериозни недоразбирања. И, на крај, тука се и нестрпливите пациенти. Тоа се оние што ја прекинуват или се откажуват од лекувањето пред да се постигне делотворноста на терапијата.

ЛОШИТЕ УСЛОВИ И ПРЕКУМЕРНАТА РАБОТА ПРЕДИЗВИКУВА ПСИХОФИЗИЧКА ИСЦРПЕНОСТ И СТРЕС КАЈ ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ !

Но, главен извор на стрес за лекарите не се пациентите туку неадекватните услови за работа. Најчести причини кои доведуваат до стрес кај здравствените работници се:  работа под притисок, прекувремена работа и честите дежурства, намалена можност за унапредување и усовршување, неправедно вреднување на работата, преголемата одговорност и пренатрупаност со работа, несоодветни услови за работа и т.н. 

НЕОЛЕКСАН Е ЕДИНСТВЕНИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ КОЈ СО ГОЛЕМА СЕРИОЗНОСТ Е ПРИФАТЕНА ОД СТРАНА НА ДОКТОРИ – СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ТРЕТМАНОТ НА РАЗНИТЕ МЕНТАЛНИ И ЕМОЦИОНАЛНИ РАСТРОЈСТВА..

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.