НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

МЕНТАЛНА БОЛЕСТ Е ОПШТ ТЕРМИН ЗА ГРУПА БОЛЕСТИ КОИ ГО НАПАЃААТ РАЗУМОТ ИЛИ МОЗОКОТ. ТОА СЕ РАЗЛИЧНИ РАСТРОЈСТВА – НАРУШУВАЊА КОИ ИМАТ ВЛИЈАНИЕ ВРЗ НАЧИНОТ НА КОЈ СЕ РАЗМИСЛУВА, СЕ ЧУВСТВУВА И СЕ ОДНЕСУВА ЛИЧНОСТА.

Секој може да се разболи од ментална болест во некоја фаза од животот. Сите луѓе се склони кон ментални здравствени проблеми. Многумина се чувствуваат попријатно со идејата да кажуват дека имале ‘нервен слом’, и дека биле силни и успеале да се справуват.

МЕНТАЛНО-ЕМОЦИОНАЛНИТЕ РАСТРОЈСТВА И БОЛЕСТИ ТРЕБА НАВРЕМЕНО ДА СЕ СПРЕЧАТ И ЛЕЧАТ !

Затоа е важно да знаете дека најчесто последиците од помината нервна криза можат да се појавуват после некој подолг временски период и тогаш нема да бидете во состојба да направите самопроценка за причината зошто сте испаднале во таква тешка психичка состојба, зошто постојано се чувствувате вознемирени, стресни, напнати, со лоши чувства и емоции, повлечени, со силен страв, немате сон и т.н.

НЕОЛЕКСАН ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН!

При секој неочекуван претрпен страв, стрес, вознемиреност, напнатост, немил настан или психичко оптоварување важно е да се употребува превентивна терапија за да се заштитите од понатамошни последици на посериозни нервни растројства и психопатологии.

ПРЕВЕНТИВНО ЗЕМАЊЕ НА “ НЕОЛЕКСАН “ – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ДВА МЕСЕЦИ ТЕРАПИЈА ПО ЕДНА ТАБЛЕТА НА ДЕН.

Менталните здравствени проблеми се многу чести во денешно време и вклучуваат разни нарушувања на менталното здравје, тие можат да бидат привремени или долготрајни како реакција или последица на притисоците и немили настани во животот. Менталните здравствени проблеми може да се развијат во ментална болест ако со нив не се постапува ефикасно и навремено. Постојат различни видови и степени на ментални болести пример, депресивни растројства, анксиозни растројства, биполарно растројство, фобии, нарушувања во исхраната, растројства на личноста, психози, шизофренија и т.н. Најчестите видови на ментални болести се анксиозните и депресивните растројства.

ПРЕВЕНТИВНАТА ЗАШТИТА И НАВРЕМЕНОТО ЛЕКУВАЊЕ Е МАЈКА ЗА СИТЕ МЕНТАЛНИ РАСТРОЈСТВА И БОЛЕСТИ !

Иако секој човек понекогаш чувствува голема напнатост, страв или тага, ментална болест е присутна тогаш кога овие чувства стануваат вознемирувачки и неиздржливи во таква мера што човекот имаа големи тешкотии за да се соочуваа со секојдневните активности, на пример, со работата, да уживаа во слободното време и да ги одржуваа обврските и врските со другите луѓе. Личностите со депресивни растројства во најекстремен облик може да не бидат во состојба да станат од кревет или физички да се грижат за себе. Додека лицата со одредени видови на анксиозни растројства може да имат сериозни панични стравови или често може да имаат компулзивни ритуали ( пример да штракнат постојано со пенкалото ) тоа им помагаа да ги намалат нивните вознемирености и стравови.

ЛИЧНОСТА СО СЕРИОЗНА МЕНТАЛНА БОЛЕСТ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ОТСТРАНИ СИМПТОМИТЕ САМО СО ЈАКА ВОЛЈА , ЕДИНСТВЕНО ЌЕ МУ СЕ ВЛОШИ УШТЕ ПОВЕЌЕ СОСТОЈБАТА. НЕ Е КОРИСНО ВО НИКАКОВ ПОГЛЕД ДА МУ СЕ ПРЕДЛОЖИ ТОА. ПОТРЕБНА Е ТЕРАПИЈА И ПРОФЕСИОНАЛНА ПСИХИЈАТАРИСКА ПОМОШ !

И кај анксиозно-депресивните растројства не може да се постигнуваат сакани добри резултати само со советување и подобрување на логиката. Првиот важен чекор што треба да се превземе е да се користи терапија за да се постигне баланс помеѓу невротрансмитерите во централниот нервен систем бидејќи тие се едни од главните причинители кои доведувале до анксиозност и депресија.

НЕОЛЕКСАН – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И ПРЕД СЕ БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД.

Секогаш треба да се има предвид дека и на луѓето со ментални болести им е потребно истото внимание, разбирање и поддршка која ја добиваат луѓето кои имаат физичка болест. Менталната болест не се разликува од физичката болест – треба да се знае и да се има предвид дека повеќето физички болести се појавуваат како последица и резултат на разни нервни растројства и психопатологии.

ВАЖНО Е СЕКОГАШ ДА ЈА ПОБАРАТЕ ПОМОШТА ШТО ОЧАЈНО ВИ Е ПОТРЕБНА КОГА ВЕЌЕ СЕ СОМНЕВАТЕ ДЕКА ИМАТЕ МЕНТАЛНИ И ЕМОЦИОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ !

 

 

 

 


 

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.