НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “
Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта.
Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД холестерол ( добриот холестерол ), ЛДЛ холестерол ( лошиот холестерол ) и ТГ триглицериди. Крвните липиди се мастни супстанции кои во најголем дел се произведуват во црниот дроб од заситените масти внесени преку храна.
ВИСОКИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ЛИПИДИ ВО КРВТА, СЕ РИЗИК ФАКТОР !
Високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта доведуват до атеросклероза ( дисфункција на ендотелот на артериите, воспаление на артериите, таложење на липиди врз ѕидот на артериите ). Ова таложење на мастии предизвикува формирање на плаки, акутна/хронична опструкција – запушување на артериите, васкуларно ремоделирање на артериите, нарушување во нормалното течење на крвта, нарушување во снабдувањето со кислород на органите, ангина пекторис – болки во градите, висок крвнен притисоки т.н.
ВИСОКИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ ВО КРВТА, ПРИЧИНА ЗА АТЕРОСКЛЕРОЗА !
Најчести причини кои доведуват до дислипидемија се неправилна и нездрава исхрана, лоши навики и зависности, постојан стрес и несоница, недоволна физичка активност, наднормна телесна тежина, наследни генетски болести ( фамилјарна хиперхолестеролемија ), дијабет тип 2, намалена функција на тиреоидна жлезда ( хипотиреоидизам ), како нуспојава на разни лекови и т.н.
“ НОВАМЕД – ИНОВАТИВНОСТА НА ФАРМАЦЕВТСКАТА НАУКА – Со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … “
Постојат неколку начини за подобрување на липидниот профил во крвта. Како прво, треба да се придржувате кон здрава исхрана, да се откажете од лоши навики и зависности, да превземете разумен пристап кон физичката активност. Важно е да се јаде голема количина на пектини, минимум масти и јаглено хидрати. Истотака подобрувањето на психоемотивната состојба придонесува за подобрување на липидниот профил.
НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД.
Важно е превентивно и навремено да се користи безбедна терапија за нормализирање на високите вредности на лош LDL холестерол и триглицериди во крвта. Бидеќи тоа може да ги спаси коронарните-срцевите и церебралните-мозочните артерии од понатамошни оштетувања, да го спречи процесот на атеросклероза, па и да спаси живот !
АТЕРОСКЛЕРОЗА ДОВЕДУВА ДО КОРОНАРНО АРТЕРИСКО ЗАБОЛУВАЊЕ (КАБ) !
Високиоте вредности на холестерол и триглицериди се едни од главните ризични фактори за развој на коронарно артериско заболување (КАБ). Повеќето луѓе се во искушение да ги игнорираат високите нивоа на холестерол и триглицериди во крвта, особено поради тоа што се чувствуваат добро. Сепак, ова не е мудра одлука, бидејќи постојаните високи нивоа на липиди во крвта може да доведат до опасни компликации, до сериозни кардиоваскуларни болести и прерана смрт !

 

 

 


НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА.
Неолипидра Форте е природен производ ( додаток во исхрана ) и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.
Терапијата со Неолипидра Форте придонесува за нормализирање на високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта без зголемување на ЦПК, или, без појава на хронични болки и оштетувања во мускулите и зглобовите, за разлика од класичната терапија. Неолипидра Форте е најдобар избор на терапија за млади пациенти кои треба да ги нормализираат високите вредности на масти во крвта, и за постари пациенти кои не можат да ја толерираат класичната терапија со синтетични лекови познати како статини.
ДОЗИРАЊЕ: Двa пати на ден по една таблета.Кај по сериозна клиничка слика два пати на ден по две таблети. Времетраење на терапијата од 4 до 8 недели. Превентивно по една таблета на ден 30 до 60 дена.
Неолипидра Форте во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките www.novamed.mk/аптеки се нуди како Неолипидра форте од 240мг / 30 таблети – 450 денари. Секое пакување на Неолипидра Форте во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Неолипидра Форте е додаток во исхрана – на природна база и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.
Повеќе информации на следниов линк: НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ

 

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.