НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “

Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта.

ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ се два типа на липиди, или масти во крвта. Холестерол е потребeн за изградба на клеточни мембрани и за производство на хормони. Триглицеридите, кои се по состав синџир на масни киселини, се високо-енергетски и обезбедуваат поголем дел од енергија потребна за нормално функционирање на клетките.

НИВОТО НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ, ГО ОДРАЗУВАТ РИЗИКОТ ОД СРЦЕВИ ЗАБОЛУВАЊА !

Триглицеридите заедно со липопротеините со мала густина ( лош LDL холестерол ) може да влијаат во формирањето на атеросклеротични плаки ( акумулација на масни материи врз ѕидот на артериите ) . Оваа околност се појавува кога концентрацијата на маснотии во крвта е поголема од нормала, а добриот HDL холестерол, заради нејзината мала концентрација, не успева да ја исполнува функцијата на пренесување на вишокот на холестерол назад во црниот дроб за да се разложува и елиминира.

ЛОШИОТ LDL ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ СЕ АКТИВНИ УЧЕСНИЦИ ВО ФОРМИРАЊЕ НА АТЕРОМАТОЗНИ ПЛАКИ !

Прогресивната атеросклероза како последица на високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта може да предизвикува сериозни, опасни по живот последици и болести: исхемија на внатрешните органи, мозочен удар, срцев удар, делумно губење на меморијата, деменција и т.н. Атеросклерозата може да влијае на какви било артерии и органи, но почесто страдаат срцето, долните екстремитети, мозокот, бубрезите, очите.

“ НОВАМЕД – ИНОВАТИВНОСТА НА ФАРМАЦЕВТСКАТА НАУКА – Со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … “

Постојат неколку начини за подобрување на липидниот профил во крвта. Како прво, треба да се придржувате кон здрава исхрана, да се откажете од лоши навики и зависности, да превземете разумен пристап кон физичката активност. Важно е да се јаде голема количина на пектини, минимум масти и јаглено хидрати. Истотака подобрувањето на психоемотивната состојба придонесува за подобрување на липидниот профил. Важно е да превземете одговорност за вашето здравје и при потреба да користите безбедна терапија за нормализирање на високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта, истотака периодично да превземете превентивни заштитни мерки.

НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД.

Високиоте вредности на холестерол и триглицериди се едни од главните ризични фактори за развој на атеросклероза. Повеќето луѓе се во искушение да ги игнорираат високите нивоа на холестерол и триглицериди во крвта, особено поради тоа што се чувствуваат добро. Сепак, ова не е мудра одлука, бидејќи постојаните високи нивоа на липиди во крвта може да доведат до опасни компликации, до сериозни кардиоваскуларни болести и прерана смрт !

 

 


НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА.

Неолипидра Форте е природен производ ( додаток во исхрана ) и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Терапијата со Неолипидра Форте придонесува за нормализирање на високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта без зголемување на ЦПК, или, без појава на хронични болки и оштетувања во мускулите и зглобовите, за разлика од класичната терапија. Неолипидра Форте е најдобар избор на терапија за млади пациенти кои треба да ги нормализираат високите вредности на масти во крвта, и за постари пациенти кои не можат да ја толерираат класичната терапија со синтетични лекови познати како статини.

ДОЗИРАЊЕ: Двa пати на ден по една таблета.Кај по сериозна клиничка слика два пати на ден по две таблети. Времетраење на терапијата од 4 до 8 недели. Превентивно по една таблета на ден 30 до 60 дена.

Неолипидра Форте во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките www.novamed.mk/аптеки се нуди како Неолипидра форте од 240мг / 30 таблети – 450 денари. Секое пакување на Неолипидра Форте во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Неолипидра Форте е додаток во исхрана – на природна база и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Повеќе информации на следниов линк: НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.