НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “

Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта.

АТЕРОСКЛЕРОЗА претставува таложење на липиди ( масти ) врз ѕидот на артериите како резултат на високи концентрации на холестерол и триглицериди во крвта. Ова таложење на мастии предизвикува формирање на плаки, акутна/хронична опструкција – запушување на артерии, васкуларно ремоделирање, нарушувања во нормалното течење на крвта, нарушувања во снабдувањето со кислород на органите.

АТЕРОСКЛЕРОЗА НАЈЧЕСТО ГИ ЗАСЕГНУВА СРЦЕВИТЕ И МОЗОЧНИТЕ АРТЕРИИ !

“ НОВАМЕД – ИНОВАТИВНОСТА НА ФАРМАЦЕВТСКАТА НАУКА – Со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … “

Основен фактор кои придонесува до атеросклероза е хиперхолестеролемија – високи концентрации на липиди ( масти ) во крвта, односно високи вредностите на липопротеини со мала густина ( лош LDL холестерол ) и триглицериди ( TG ) во крвта. Додека од друга страна самата атеросклероза со таложење на липиди ( масти ) врз ѕидот на артериите и нивна опструкција – запушување предизвикува коронарна артериска болест ( КАБ ).

НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА БЕЗБЕДНО НОРМАЛИЗИРАЊЕ НА ВИСОКИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА !

Ако од атеросклероза се зафатени срцевите артерии се случува срцев инфаркт ( изумирање на миокардно ткиво во одредена зона поради запушување на артеријата која носи хранливи материи и кислород до тие клетки ), ако се засегнати мозочните артерии се случува мозочен удар ( изумирање на мозочно ткиво ), атеросклероза во ниво на бело дробните артерии предизвикува белодробен инфаркт итн, се во зависност кои артерии се засегнати од атеросклероза.

АТЕРОСКЛЕРОЗА ДОВЕДУВА ДО СРЦЕВ И МОЗОЧЕН ИНФАРКТ !

Процесот од високи вредности на масти во крвта до натрупување на масни наслаги врз артериските ѕидови и нивно запушување, започнува полека и тивко, така што е потребен подолг период за да се манифестираат забележителни симптоми на атеросклероза. Едни од првите симптоми на атеросклероза се : Висок крвен притисок попратено со тензична главоболка. Болка во градите ( ангина пекторис ) болка која се јавува зад градната коска и типично се шири кон левата рака и вратот, која може да биде придружена со отежнато дишење. Невролошки знаци, чести главоболки, губење на свест, повраќање, силно потење, се во зависност од артериите кои се засегнати од атеросклероза.

 

 


НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА.

Неолипидра Форте е природен производ ( додаток во исхрана ) и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Терапијата со Неолипидра Форте придонесува за нормализирање на високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта без зголемување на ЦПК, или, без појава на хронични болки и оштетувања во мускулите и зглобовите, за разлика од класичната терапија. Неолипидра Форте е најдобар избор на терапија за млади пациенти кои треба да ги нормализираат високите вредности на масти во крвта, и за постари пациенти кои не можат да ја толерираат класичната терапија со синтетични лекови познати како статини.

ДОЗИРАЊЕ: Двa пати на ден по една таблета.Кај по сериозна клиничка слика два пати на ден по две таблети. Времетраење на терапијата од 4 до 8 недели. Превентивно по една таблета на ден 30 до 60 дена.

Неолипидра Форте во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките www.novamed.mk/аптеки се нуди како Неолипидра форте од 240мг / 30 таблети – 450 денари. Секое пакување на Неолипидра Форте во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Неолипидра Форте е додаток во исхрана – на природна база и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Повеќе информации на следниов линк: НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ

 

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.