НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

БУЛИМИЈА НЕВРОЗА Е ЕМОЦИОНАЛЕН ДИСТРЕС СО ГУБЕЊЕ КОНТРОЛА ВРЗ ЈАДЕЊЕТО ДО ЧЕСТИ ПРЕЈАДУВАЊА.

Лицата со нарушувања во исхраната имаат крајно нарушени здрави навики за исхрана, како и нарушени мисли и чувства во врска со тоа, состојба која може да доведе до чести нарушувања во сонот и до сериозни психо-физички болести.

Нарушувањата во исхраната се карактеризираат со неиздржлив, нескротлив нагон или патолошки страв до губење контрола врз здравите навики за исхрана. Нарушувањата во исхраната често се јавуваат заедно со анксиозните растројства како што се паничните и опсесивно-компулзивните растројства.

ОД НЕГАТИВНИ МИСЛИ ЗА ФИЗИЧКИОТ ИЗГЛЕД ДО ЗАВИСНОСТИ, ОПСЕСИЈА И ПСИХО-ФИЗИЧКИ БОЛЕСТИ!

Двата најсериозни вида на нарушувања во исхраната се анорексија нервоза (аneroxia nervosa) и булимија нервоза (bulimia nervosa).

Булимија нервоза е пореметување во исхраната кое што вклучува последователни настапи на претерано земање храна во периоди кои вклучуваат неадекватно компензациско однесување до прејадување.

Булимија се карактеризира со чести епизоди на непрекинато јадење на големи количини на висококалорична храна, при кое лицето е свесно дека губи контрола и чувствува одвратност кон себе. И обидите да се отстрани вишокот на калории од телото поради прекумерното јадење и да се избегне здебелување најчесто е пропратено со намерни повраќања , прекумерно физичко оптоварување, злоупотреба со лаксативи, диуретиции, и разни други медикаменти.

БУЛИМИЈА НЕВРОЗА КОГА НЕЗДРАВАТА ХРАНА ДОМИНИРА ВО ВАШИОТ ЖИВОТ!

Булимија често започнува со чести порции на високакалорична храна во доцнежните часови поради секојдневниот стрес, нервоза, страв и т.н. Несоодветната храна предизвикува замор и несоница. Прекумерното нездраво јадење во почеток носи чувство на психичко олеснување, но тоа е привремено и наскоро преминува во сериозна психопатологија и грижа на совеста.

БУЛИМИЈА НЕВРОЗА КОГА СРЕЌАТА СЕ БАРА ВО НЕЗДРАВА ХРАНА!

Кај лицата кои боледуват од булимија се појавуват чести и разни физички болести. Ваквата состојба може да предизвикува безволност, анксиозност и депресија. Лицето може да вложи големи напори за да го прекине магичниот круг на прекумерно јадење/прочистување/вежбање, но со време тоа предизвикува дополнително психичко оптоварување и често не можат психички да се контролираат.

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ОРИГИНАЛЕН, КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И ПРЕД СЕ БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД.

Неконтролираното консумирање на нездрава храна може да предизвикува сериозни здравствени проблеми, на пример, наднормна телесна тежина, шеќерна болест, ендокринолошки болести, висок крвен притисок, срцеви заболувања и сериозни психопатологии и растројства.

 

 


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.