НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

БИПОЛАРНОТО РАСТРОЈСТВО ПРЕТСТАВУВА ЕКСТРЕМНО ЧЕСТИ ПРОМЕНИ ВО РАСПОЛОЖЕНИЕТО – ВРЕМЕНО ПОЗИТИВНИ, ВРЕМЕНО НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА.

Честите промени во расположението знаат да играат позитивна улога во промовирање на решенија за секојдневните задачи и проблеми. Меѓутоа, кога промените во расположението се толку силни и чести што се разорни, тие можат да бидат главен фактор за појава биполарно растројство.

БИПОЛАРНО РАСТРОЈСТВО – ВРЕМЕНО СРЕЌНИ, ВРЕМЕНО ТАЖНИ!

Лицата кои страдаат од биполарно растројство на расположението искусуваат сериозни промени во расположението – од депресија и тага до занесеност и возбуденост. Промените во расположението обично се повторуваат и може да варираат, помеѓу мали и кратки промени со различно времетраење, до сериозни и подолги емотивни напади.

ОД ЧЕСТИ ПОВТОРЛИВИ МОМЕНТИ НА ПЛАЧ И СМЕАА – ДО ЕМОЦИОНАЛЕН УЖАС !

Честите промени во ниво на дневната енергичност, во самодовербата, во концентрацијата, честата лубомора и завидливост, несоницата, негативните навики и зависности – можат да бидат знаци за претстојни чести промени во расположението. Повеќето промени во расположението кај луѓево остануваат во благ до умерен опсег на емоционални падови и подеми, но после некое време може да доаѓа моментот кога промените во расположението претставуват  психопатологична состојба. Времетраењето на промените во расположението, исто така варира. Тие можат да траат неколку часа – ултрадиани – или да се протегаат со денови – ултрарапидни.

БИПОЛАРНОТО РАСТРОЈСТВО Е КАКО ДВОЛИЧНОСТА И ВОДИ ДО СЕРИОЗНА ПСИХОПАТОЛОГИЈА !

Многу нешта можат да предизвикуват промени во расположението,  како што се екстремниот животен стил, лошите навики и зависности, љубомората и завидливоста, генетските предиспозиции и т.н.

Главна причина за честите промени во расположението е хиперактивност на мозокот како резултат од справување со стресни или неочекувани немили ситуации во секојдневниот живот, кои доведуват до дебаланс помеѓу невротрансмитерите во централниот нервен систем.

Дебалансот на одредени невротрансмитери во мозокот, може да резултират со промени и нарушувања во расположението. Серотонинот е невротрансмитер во мозокот кој што го регулира спиењето, расположението, емоционалната чувствителност, чувствителноста кон болка, апетитот и т.н. И затоа дебалансот на мозочните невротрансмитери резултира со несоница, анксиозност, вознемиреност, стравови, чести промени во расположението, депресија и .т.н.

НЕУРАМНОТЕЖНОСТА НА НЕВРОТРАНСМИТЕРИТЕ ВО МОЗОКОТ ВОДИ ДО СЕРИОЗНИ НЕРВНИ РАСТРОЈСТВА И БОЛЕСТИ !

Навременото откривање и ефикасната навремена терапија спречува да заболувате од сериозни ментални растројства и болести. 

 

 


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.