ПИЕЛОНЕФРИТ е инфекција на бубрезите предизвикана од бактерии. Воспалението на бубрезите може да биде акутна (кое се појавува одеднаш и силно) и хронична (се појавува постепено и трае долги години). Најчест причинител во 85-90% од случаите е бактеријата Ешерихија Коли.

Воспаление на бубрезите ( пиелонефрит ) е сериозно заболување со многу тешки симптоми и клиничка слика. Ако не се лекуваа навремено, може да доведе до трајно оштетување на бубрезите.

Симптомите на ова заболување се силни неподносливи остри болки во бубрезите, често и болно мокрење, матна и миризлива урина, дизурија, гадење и повраќање, често покачена телесна температура  до 38-39 ° C, а исто така се забележуваат и други симптоми на општа интоксикација.

Задоцнетата дијагноза или неправилно спроведена терапија може да доведе до тотално откажување на функционалноста на бубрезите – состојба во која е потребна дијализа или трансплантација на бубрези.

НАВРЕМЕНОТО СПРЕЧУВАЊЕ НА УРИНАРНИТЕ ИНФЕКЦИИ, СПАСУВА ОД СЕРИОЗНИ КОМПЛИКАЦИИ И БОЛЕСТИ.

 

 


ЦИСТОСТОП РАПИД – ПАТЕНТИРАН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА БЛАГОПРИЈАТЕН ЕФЕКТ ВРЗ АКУТНИОТ УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ

Цистостоп Рапид е природен производ ( додаток во исхрана ) и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Терапијата со Цистостоп Рапид има комплексно – ефикасно дејство и придонесува за благопријатен ефект врз акутните уринарни инфекции. Цистостоп Рапид е производ со патентирана комбинација на природен состав. Цистостоп Рапид е изработен по најнова фармацевтска технологија за прецизно дозирање и комбинирање на природен и патентиран состав во таблетирана форма. Една таблета Цистостоп Рапид содржи четири природни состојки односно екстракти кои се точно дозирани во милиграми и во ваква комбинација придонесуваат за по комплексно-ефикасно дејство и благопријатен ефект врз уринарниот тракт.

Цистостоп Рапид поради иновативната комбинација на природни екстракти и комплексно-ефикасното дејство може да се користи кај пациенти со акутни инфекции на уринарниот тракт, особено кога причинител на инфекцијата е бактеријата ешерихија коли. Предноста на Цистостоп Рапид се должи на иновативната комбинација на природен состав и четирите дејства во една таблета. Комплексно-ефикасното дејство и благопријатниот ефект на Цистостоп Рапид врз уринарниот тракт настапува веднаш уште при првиот прием на првата таблета. Исто така предност на Цистостоп Рапид е што содржи најголеми количини на Д-МАНОЗА дури 1000мг и времетраењето на терапијата е само три дена.

ДОЗИРАЊЕ:

Три дневна терапија:

I Ден – 6 пати на ден по 2 таблети

II Ден – 6 пати на ден по 2 таблети

III Ден – 3 пати на ден по 2 таблети

Кај цистит предизвикуван од полов однос се препорачува: Две (2) таблети пола до еден час пред полов контакт.

Цистостоп Рапид може да се применува самостојателно или паралелно со антибиотска терапија. По завршувањето на 3 дневната терапија со Цистостоп Рапид, се препорачува минимум 30 дневен прием на Цистостоп Хроно со цел спречување на рецидивна инфекција.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ : Цистостоп Рапид може да се земе пред, за време или после јадење. Може да се применува како моно-терапија или паралелно со антибиотска терапија, со што ја зголемува ефикасноста и дејството на антибиотиците и го скратува времетраењето на лекување. Безбеден е и може да се користи кај бремени жени, доилки, деца над 3 годишна возраст и состојби каде не смее да се користат антибиотици поради можните компликации и контраиндикации.

ТАБЛЕТИТЕ МОЖАТ ДА СЕ КРШАТ И ЗДРОБАТ ЗА ПОЛЕСНО ДА СЕ КОНСУМИРАТ.

Цистостоп во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките www.novamed.mk/аптеки се нуди во две различни форми, како Цистостоп Рапид од 1100мг / 30 таблети – 650 денари и Цистостоп Хроно 1200мг / 30 таблети – 680 денари. Секое пакување на Цистостоп Рапид во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Цистостоп Рапид е додаток во исхрана – на природна база и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Повеќе информации на следниов линк: ЦИСТОСТОП РАПИД

Продажба во: АПТЕКИ

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.