НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.


ПОД ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА СЕ ПОДРАЗБИРА СЕКОЈА ПОЗИТИВНА ВОЗБУДЕНОСТ НА УМОТ И СЕТИЛАТА. СЕКОЈА ПОЗИТИВНА ВОЗБУДЕНА МЕНТАЛНА СОСТОЈБА.

Позитивните мисли ги менуват работите кон подобро, се додека позитивните емоции и чувства се вистински во нас. Затоа практикувајте ја моќта на позитивните емоции и чувства за семејството, за пријателите, за работата, за здравјето, за соништата и желбите.

ЕДНО ПОЗИТИВНО ЧУВСТВО, МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СЕ ‘)

Но запомнете, личноста што најмногу заслужува промени кон подобро, сте Вие – затоа заљубете се во позитивни емоции и чувства, за да можете да размислувате позитивно!

СО ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА, ВОЛШЕБНО ИСЧЕЗНУВА СЕКОЕ НЕЗАДОВОЛСТВО, ОГОРЧУВАЊЕ И РАЗОЧАРУВАЧКА ОКОЛНОСТ ВО ЖИВОТОТ !

Повремено секој има негативни емоции и чувства како што се грижата, стравот, гневот, разочарувањето, вината, самосожалувањето и потиштеноста. Кај некои, можно е длабоко да се вкоренуват ваквите негативни емоции и чувства и да наштетат на здравјето. Затоа, важно е да научите да ги ставате под контрола ваквите чувства, за да можете успешно да ги остварите вашите желби и цели.

НЕ ТРОШЕТЕ ВРЕМЕ ЗАДРЖУВАЈЌИ СЕ НА НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ, ЧУВСТВА И РАЗМИСЛУВАЊА – СЕКОГАШ ИМАТЕ ПОДОБАР ИЗБОР !

Негативните емоции и чувства можете да ги совладувате. Наместо да им се препуштите секојпат кога ќе се појават, може да научите, да го намалите нивниот интензитет дури и да ги отстраните. Првиот чекор кон контролирање на негативните емоции, е да се установи изворот, да се помирите со нив и да продолжите кон следниот чекор, да се препуштате на нешто друго, на нешто позитивно и постојано да се преокупирате со работи што ве исполнуват со позитивна енергија, позитивни чувства и емоции.

КОГА ЌЕ ВЕ ПРЕОВЛАДУВАТ НЕГАТИВНИТЕ ЧУВСТВА И ЕМОЦИИ, БАРАЈТЕ КОНСТРУКТИВЕН ИЗЛЕЗ ПРЕКУ ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ !

Ова е многу битно, кога негативните емоции и чувства одново ќе се обидуваат да ве преовладуват, треба да знаете дека Вие ја имате предноста, и вашата потполна концентрација треба да ја насочите само кон нешто позитивно. Ако вашиот ум е веќе потполно преокупиран со позитивна работа, за негативните емоции и чувства повеќе нема да има место.

ЗА ДА НАУЧИТЕ ДА ГИ КОНТРОЛИРАТЕ НЕГАТИВНИТЕ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА – ПОТРЕБНО Е ВРЕМЕ, ИСТРАЈНОСТ И ПОЗИТИВНО РАЗМИСЛУВАЊЕ !

Да, негативните чувства често се премногу силни за да можат едноставно да се истераат, но вие можете да ги замените со позитивни. Размислувајте позитивно и ангажирајте се со позитиви работи кои ви причинуват задоволство. Нека не ве изненадува ако совладувањето на негативните чувства и емоции во почетокот е тешко. Тоа треба и да го очекувате, но да си знаете дека со време ќе ви биде се полесно да се ослободувате од нив.

ВО МИСЛИТЕ СЕКОГАШ ЗАДРЖЕТЕ САМО ПРИЈАТНИ МИСЛИ И СПОМЕНИ, СЕ ДРУГО – ЗАБОРАВЕТЕ !

Не се предавајте и не се одлучувајте да останете потиштени, вознемирени и во страв. Продолжете да се борите против негативноста, заменувајќи ја со позитивност, дури и ако се потребни повеќе месеци на испробување, потрудете се, се додека не успеете.

НАМЕСТО ДА ОДИТЕ ДО КРАЈНОСТ БАРАЈЌИ ОДГОВОРИ, ПРЕПУШТЕТЕ СЕ КОН ЖИВОТНИТЕ ЖЕЛБИ И ЦЕЛИ !

Повеќе фокусирајте се на долгорочните резултати, наместо на непосредните задоволства. Ќе најдете многу поголем мир, љубов и среќа кога ќе осознаете дека конечното решение за негативните емоции и чувства лежи во Вас самите.

ЕДНА ТАБЛЕТА НЕОЛЕКСАН НА ДЕН, ГО ЗАЈАКНУВА И ЗАШТИТУВА ВАШЕТО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ !

Секако, постои значителна разлика меѓу нормалните негативни емоции и чувства што ги доживува секој човек, и тешката анксиозност и депресија. За вторава може да биде потребно професионално лечење, а за претходните не, со тие емоции и чувства можеме да научиме да се бориме.

ЕМОЦИИТЕ И ЧУВСТВАТА ЈА ИМАТ СПОСОБНОСТА ДА НЕ РАЗБОЛУВАТ ИЛИ ДА НЕ ЛЕКУВАТ, ТОА ЗАВИСИ ОД НАС САМИТЕ !

Кога ве преовладуват негативни емоции и чувства, кои остануват длабоко врежани во срцето, важно е навремено да си помогнеме самите на себе, за по лесно да ги пребродиме тешките емоционални кризи и да си го заштитиме ментално-емоционално здравје. Во ваквите критични периоди, Неолексан ве заштитува и го зајакнува вашето ментално и емоционално здравје, помага за полесно да се адаптирате кон животните промени, полесно и смирено да се ослободувате од насобраната негативна енергија, од потиснатите емоции и чувства, од вознемиреноста, од немирниот сон, од стравот, од нервозата и стресот.

 

 


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.