НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “

Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта.

АКУТЕН МИОКАРДЕН ИНФАРКТ ( срцев удар ) претставува состојба на исхемична некроза на миокардот, предизвикан од ненадеен прекин на коронарниот проток во одредени регии на срцевиот мускул, по точно изумурање на дел од срцевиот мускул поради ненадејно прекинување на циркулацијата во некоја од коронарните артерии кои го снабдуват со хранливи материи и кислород.

АКУТЕН МИОКАРДЕН ИНФАРКТ Е ПОСЛЕДИЦА НА ВИСОКИ ВРЕДНОСТИ НА ЛОШ LDL ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА !

Патофизиологичните промени што се јавуваат во коронарните артерии се должат на процесот на атеросклроза – натрупување на масни наслаги врз ѕидот на коронарните артерии при што настанува нивно задебелување, стеснување и запушување, за да последователно се јави изумирање на дел од срцевиот мускул – акутен миокарден инфаркт ( срцев удар ).

“ НОВАМЕД – ИНОВАТИВНОСТА НА ФАРМАЦЕВТСКАТА НАУКА – Со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … “

За да биде здрав срцевиот мускул, непречено да добива хранливи матери и кислород преку коронарните артерии, потребно е да не се дозволува да се покачуват нормалните вредности на лош LDL холестерол и триглицериди во крвта.

НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД !

Според тоа, битно е превентивно и навремено да се користи безбедна терапија за нормализирање на високите вредности на лош LDL холестерол и триглицериди во крвта. Бидеќи тоа може да ги спаси коронарните артерии и срцевиот мускул од понатамошни оштетувања, да го спречи процесот на атеросклероза, па и да спаси живот !

 

 


НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА.

Неолипидра Форте е природен производ ( додаток во исхрана ) и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Терапијата со Неолипидра Форте придонесува за нормализирање на високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта без зголемување на ЦПК, или, без појава на хронични болки и оштетувања во мускулите и зглобовите, за разлика од класичната терапија. Неолипидра Форте е најдобар избор на терапија за млади пациенти кои треба да ги нормализираат високите вредности на масти во крвта, и за постари пациенти кои не можат да ја толерираат класичната терапија со синтетични лекови познати како статини.

ДОЗИРАЊЕ: Два пати на ден по една таблета. Кај по сериозна клиничка слика два пати на ден по две таблети. Времетраење на терапијата од 4 до 8 недели. Превентивно по една таблета на ден 30 до 60 дена.

Неолипидра Форте во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките www.novamed.mk/аптеки се нуди како Неолипидра форте од 240мг / 30 таблети – 450 денари. Секое пакување на Неолипидра Форте во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Неолипидра Форте е додаток во исхрана – на природна база и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Повеќе информации на следниов линк: НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.