НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

СРЕЌА Е СОСТОЈБА НА УМОТ КОГА ВО ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ВРЕМЕТО ИМАМЕ ВЕДРИ И ПОЗИТИВНИ МИСЛИ, ЧУВСТВА И ЕМОЦИИ.

Среќата е вродена особина на човечкиот ум, само кога сме среќни мислиме подобро, се чувствуваме подобро и сме поздрави. Дури и нашите физички сетила работат подобро. Кога сме среќни имаме ведри мисли, слушаме подобро, гледаме подобро, сетилата за мирис и вкус работат подобро и откриваме префинети разлики при допир.

ВЉУБЕТЕ СЕ ВО СРЕЌА, ТАА ЛЕЖИ ВО СЕГАШНОСТА, А НЕ ВО ИДНИНАТА !

Нашето ментално здравје веднаш се подобрува кога сме среќни, сме оптимистички расположени, почнуваме ведро да размислуваме и да визуализираме пријатни моменти. Среќата е умствена навика, умствен став, и ако не се научи и не се применува во сегашноста, никогаш нема да се доживее. Вашата среќа не може да ја условувате со решавање на некои проблеми, зошто животот претставува низа од проблеми, едноставно, морате СЕГА и секогаш да бидете среќни !

КОГА СМЕ СРЕЌНИ, МЕНТАЛНО – ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЈЕ ЗНАЧИТЕЛНО СЕ ПОДОБРУВА, УМОТ Е ПООПУШТЕН И НЕ ПРЕОВЛАДУВАТ ПРИЈАТНИ МИСЛИ СО ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА !

Психосоматската медицина докажала дека желудникот, црниот дроб, срцето, имуниот систем и сите внатрешни органи работат подобро кога сме среќни. Радоста, веселбата, благодарноста, ведрината, љубовта се средства што водат кон подобро здравје и подобар живот.

ЗАЉУБЕТЕ СЕ ВО СРЕЌАТА ЗОШТО СРЕЌНИОТ УМ И СРЕЌНОТО СРЦЕ СЕ КАКО ЛЕК, БЛАГОТВОРНИ !

Психолозите од Хардвард ја проучувале врската меѓу среќата и несреќата, како и нивното дејство врз размислувањето, однесувањето и здравјето на личноста. Тие велат дека несреќата е единствената причина за психосоматски болести (физички болести предизвикувани како резултат од ментално-емоционални растројства) , а среќата е единствениот лек. Самиот збор несреќа асоцира на болест, додека среќа на здравје. Колку повеќе си даваме повод да сме среќни, толку повеќе ќе бидеме психо-физички здрави.

АКО ДОЗВОЛУВАТЕ ДА СТЕ СРЕЌНИ, ЌЕ БИДЕТЕ ПОДОБРИ, ПОУСПЕШНИ, ПОЗДРАВИ И ЌЕ ПОЧУВСТВУВАТЕ ПОГОЛЕМА ЉУБОВ !

Среќата не е нешто што се заработува или се заслужува. Среќата е позитивно чувство и емоција, зависи од нас дали посакуваме да ја почувствуваме. Среќата, е едноставно, состојба на умот кога имаме ведри мисли во поголемиот дел од времето. Секој момент потрудете се да сте среќни и со позитивни чувства и емоции, зошто кога ќе ја стекнете навиката за среќа целосно ќе бидете заштитени од влијание на негативните надворешни околности.

ЗАЉУБЕТЕ СЕ ВО СРЕЌАТА, БИДЕТЕ ЉУБЕЗЕНИ И ПОЛНИ СО ЉУБОВ И ЌЕ БИДЕТЕ ВИСТИНСКИ СРЕЌНИ !

Ако чекате да заслужувате среќа, со тоа, всушност, самите на себеси давате причина за негативни мисли чекајќи да заслужувате среќа. Среќата не е награда за добрина, туку таа е самата добрина. Во среќата не уживаме кога сме успеале да ги задоволуваме страстите, напротив , среќни сме тогаш кога можеме и знаеме како да ги контролираме страстите.

 

 


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.