НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД

Секоја таблета Неолексан содржи 100 милиграми петхидрокситрипофан добиен од црнoто семе на африканското растение Griffonia simplicifolia. Во мозокот петхидрокситриптофан се претвара во серотонин – невротрасмитер или аминокиселина која ги пренесува нервните импулси помеѓу мозочните клетки.

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ :

НЕОЛЕКСАН Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА ( СУПЛИМЕНТ ) – И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ, ПРЕД УПОТРЕБА ВНИМАТЕЛНО ПРОЧИТАЈТЕ ГО УПАТСТВОТО. ЗА СТРУЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО МИСЛЕЊЕ КОСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

СОСТАВ : 100 мг ПЕТХИДРОКСИТРИПТОФАН
АХВ: РЕГИСТРИРАН И ЛИЦЕНЦИРАН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД
ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА : ОБЛОЖЕНИ ФИЛМ ТАБЛЕТИ
ПАКУВАЊЕ : 2 БЛИСТЕРИ ПО 15 ТАБЛЕТИ, ВКУПНО 30 ТАБЛЕТИ.
УПАТСВО ЗА УПОТРЕБА : ДА
КВАЛИТЕТЕН СОСТАВ : ДА
ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО : ДА
БЕЗБЕДЕН ЗА КОРИСТЕЊЕ : ДА
ЦЕНА : 500 ДЕН
СЕ ИЗДАВА : БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ
ПРОДАЖБА : ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ www.novamed.mk/аптеки
НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – Е ПОЗНАТ ПО ВИСОКИОТ КВАЛИТЕТ НА СОСТАВОТ И ПО ИНОВАТИВНИТЕ МЕТОДИ НА ПРОИЗВОДСТВО. СО ПАТЕНТИРАНА И СОВРЕМЕНА МЕТОДА НА ФАРМАЦЕВТСКО ТАБЛЕТИРАЊЕ НА ПРИРОДЕН СОСТАВ КОЈ ОВОЗМОЖУВА ПРОДОЛЖИТЕЛНО – ПРОЛОНГИРАНО ДЕЈСТВО НА НЕОЛЕКСАН ТАБЛЕТАТА. СОВРЕМЕНОСТ ВО ПАКУВАЊЕ, ВО СПЕЦИЈАЛНИ МАТНИ БЛИСТЕРНИ ФОЛИИ ЗА ЗАШТИТА НА КВАЛИТЕТОТ И СОСТАВОТ ОД НАДВОРЕШНИ ФАКТОРИ.
Неолексан придонесува за подобрување на ментално-емоционалното здравје со стабилизирање на патологичната неурамнотежност на невротрансмитерите или аминокиселините во мозокот кои се најчеста причина за разни анксиозни и депресивни растројства, пореметувања во спиењето, инсомнија (несоница), панични растројства, стравови-фобии, главоболка и мигрена, гојазност и т.н. Посебно на невротрансмитерот серотонин кои има важна улога во регулирање на ритамот на сонот, расположението, однесувањето, чувствителноста, осетливоста кон болка и стабилизирање на апетитот.
НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – КВАЛИТЕТЕН ПРИРОДЕН СОСТАВ, ДОКАЖАНА БЕЗБЕДНОСТ ЗА ШИРОКА ХУМАНА УПОТРЕБА, ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ И БРЗО ДЕЈСТВО.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е веќе познат по квалитетот на составот, по безбедноста за користење, по брзото дејство и ефикасноста на делување. Неолексан е единствениот природен антидепресив кој се споредува со дејството на класични – синтетичните антидепресиви. За разлика од синтетичните антидепресиви, Неолексан се истакнува со тоа што не предизвикува нус појави и контраиндикации. Најважно од се, Неолексан не предизвикува зависност и при долгогодишна употреба.
НЕОЛЕКСАН Е ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД БЕЗ КОНТРАИНДИКАЦИИ И НУС ПОЈАВИ.
Неолексан поради квалитетот на природниот состав, ефикасноста на делување и нејзината безбедност е идеален за терапија кај помлади пациенти и пациенти во процес за одвикнување од синтетични антидепресиви. Со голем број научни студии и клинични истражувања е докажана безбедноста на природниот состав на Неолексан за широка хумана употреба и благопријатниот ефект за заштита и подобрување на ментално-емоционалното здравје.
НЕОЛЕКСАН НЕ ПРЕДИЗВИКУВА ЗАВИСНОСТ И ПРИ ДОЛГОГОДИШНА УПОТРЕБА.
Неолексан во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките се нуди во две различни јачини, и тоа како Неолексан од 100мг / 30 таблети – 500 ден. и Неолексан СР 150мг / 30 таблети – 600 ден. Секое пакување на Неолексан во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Неолексан е додаток во исхрана и се издава без лекарски рецепт, пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.
ПОВЕЌЕТО АНКСИОЗНИ И ДЕПРЕСИВНИ РАСТРОЈСТВА СЕ ПОЈАВУВАТ КАКО РЕЗУЛТАТ НА НАМАЛЕНО НИВО НА НЕВРОТРАНСМИТЕРОТ СЕРОТОНИН И ДИЗБАЛАНС ПОМЕЃУ ДРУГИВЕ НЕВРОТРАНСМИТЕРИ ВО МОЗОКОТ !
Употребата на Неолексан го зголемува нивото на невротрансмитерот серотонин кој е важен за регулирање на сонот, расположението, однесувањето, осетливоста, чувствителноста и меѓувремено придонесува за балансираност помеѓу другиве невротрансмитери . Со зголемувањето на нивото на невротрансмитерот серотонин и урамнотежноста помеѓу другиве нервотрансмитери во централниот нервен систем се подобрува ментално-емоционалното здравје и здравствената состојба кај разните ментални растројства.
ДОЗИРАЊЕ :
Почетна доза на НЕОЛЕКСАН најчесто е 1 таблета (100mg) на ден, после една недела по потреба се зголемува дозата на два (2) пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три (3) пати на ден по 1 таблета. Неолексан се користи независно од режимот на исхрана (пред, за време или после јадење). Подобрување се осеќа после 4-5 дена.
За превентивна заштита на ментално-емоционалното здравје: 1 до 2 месеци по една (1) таблета на ден.
Дозирање за несоница, немирен сон и чести будења: една или две таблети, еден час пред легнување.
Дозирање кај ментални растројства и болести: два до три пати на ден, по една таблета. Времетраење на терапијата трае три до шест месеци во зависност од клиничката слика.
Дозирање на НЕОЛЕКСАН при сериозни ментални растројства и болести може да има долгогодишна употреба, без да предизвикува несакани ефекти и зависност.
ИНДИКАЦИЈА ДОЗИРАЊЕ ВРЕМЕТРАЕЊЕ

ДЕПРЕСИЈА

АНКСИОЗНОСТ

ВОЗНЕМИРЕНОСТ

1 ДО 3 ПАТИ НА ДЕН ПО 1 ТАБЛЕТА 3 ДО 6 МЕСЕЦИ ВО ЗАВИСНОСТ ОД КЛИНИЧКА СЛИКА
НЕСОНИЦА 1 ДО 2 ТАБЛЕТИ 30 – 45 МИНУТИ ПРЕД ЛЕГНУВАЊЕ 1 ДО 3 МЕСЕЦИ ВО ЗАВИСНОСТ ОД КЛИНИЧКА СЛИКА
МИГРЕНА И ХРОНИЧНА ГЛАВОБОЛКА 1 ДО 3 ПАТИ НА ДЕН ПО 1 ТАБЛЕТА 3 ДО 6 МЕСЕЦИ ВО ЗАВИСНОСТ ОД КЛИНИЧКА СЛИКА
ЗАВИСНОСТИ 1 ДО 3 ПАТИ НА ДЕН ПО 1 ТАБЛЕТА 3 ДО 6 МЕСЕЦИ ВО ЗАВИСНОСТ ОД КЛИНИЧКА СЛИКА
ОБЕЗИТАС / ГОЈАЗНОСТ 1 ДО 3 ПАТИ НА ДЕН ПО 1 ТАБЛЕТА 30 МИНУТИ ПРЕД ЈАДЕЊЕ 2 ДО 3 МЕСЕЦИ ВО ЗАВИСНОСТ ОД КЛИНИЧКА СЛИКА
ФИБРОМИЈАЛГИЈА 1 ДО 3 ПАТИ НА ДЕН ПО 1 ТАБЛЕТА 3ДО 6 МЕСЕЦИ ВО ЗАВИСНОСТ ОД КЛИНИЧКА СЛИКА
НЕОЛЕКСАН – НЕМА КОНТРАИНДИКАЦИИ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ, НЕ ПРЕДИЗВИКУВА ЗАВИСНОСТ И ПРИ ДОЛГОГОДИШНА УПОТРЕБА.
НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
Многу ретко кај некои пациенти во почеток на терапијата со Неолексан може да се почувствува благо гадење поради преосетливост на желудникот кон природниот состав, но тоа поминува после втори-трети ден кога веќе организмот се адаптира на природниот состав. Затоа се препорачува во првите денови да се започне терапијата со една таблета на ден. Не треба да се надминува максималната дневна доза на Неолексан над 900 mg на ден.
ИНТЕРАКЦИИ СО ЛЕКОВИ И ХРАНА
Иако нема доволно информации за прашањето што се случува кога Неолексан ќе се комбинира заедно со антидепресиви од селективни инхибитори на повторно преземање на серотонин (SSRI) како флуоксетин, пароксетин, сертралин, флувоксамин или со Инхибитори на моноаминоксидаза (MAOI) како фенелзин или транилципромин се претпоставува дека можно е да предизвикува состојба позната како серотонински синдром. За да се замени класичната терапијата на ССРИ и МАОИ антидепресиви со Неолексан е потребно 3 до 4 дена паузирање. Неолексан се користи независно од режимот на исхрана (пред, за време или после јадење).
КОНТРАИНДИКАЦИИ
И при долгогодишна употреба Неолексан не предизвикува зависност и контраиндикации.
Моментално недостигаат добро контролирани студии за користењето на Неолексан за време на бременост и доење, затоа производот не смее да се користи за време на бременост и доење без консултација и одобрување од лекар.
Неолексан не сме да се користи кај деца под 12 годишна возраст, и при деца е потребна задолжителна консултација со доктор.

АПТЕКИ И ЦЕНОВНИК :apteki-google