НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

СТРАВОТ Е КОМПЛЕКС НА НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ, ЧУВСТВА И РЕАКЦИИ КАКО РЕЗУЛТАТ ОД ОДРЕДЕНА СИТУАЦИЈА ИЛИ ОБЈЕКТ КОИ СЕ ТОЛКУВАТ КАКО ЗАКАНА ИЛИ ОПАСНОСТ.

Стравот е чувство предизвикан од немил настан. Ако од нешто сте страдале, веќе постојано се плашите да не испаднете во иста таква ситуација.

ПАТОЛОГИЧЕН СТРАВ Е КОГА СЕ ПЛАШИТЕ ОД САМИОТ “ СТРАВ ” !!!

Голема улога во секојдневниот живот играат емоциите и чувствата. Стравот е комплекс на негативни емоции и чувства и се дефинира како инстинктивна реакција од потенцијална опасност. Кога се соочувате со таква опасност вашето тело одговара на специфичен начин: започнувате да се потите, дишењето и срцевиот ритам ви се забрзуваат. Хемиските супстанции како што се адреналин и хормонот на стрес – кортизол се испуштат во крвотокот и предизвикуват одредени физиологични реакции. Физичките реакции се попознати под називот „бегство или борба“, вашето тело е подготвено да се спротивстави на опасноста со борба или пак да избега од местото на опасноста. Во нормални услови стравот се менаџира преку резонирање и логичко размислување и не му пречи на нормалното живеење.

ПАТОЛОГИЧНИОТ СТРАВ ЈА ОСЛАБНУВА ВАШАТА НАДЕЖ, ХРАБРОСТ И ЖЕЛБА ЗА УСПЕХ!!!

„Страв од чувството на страв“ – постојаниот страв е тенденција што е основа кај анксиозните растројства. Ако здравите луѓе имаат страв само во ситуации кога навистина се загрозени, има луѓе што страдаат од анксиозност и тие постојано се во исчекување дека ќе доживеат некаков страв. Тие ги перципираат повеќето нормални настани и ситуации како негативни, опасни и се трудат да ги избегнуваат поради страв од стравот и од помислата дека нешто лошо ќе им се случи. Често се вознемирени, анксиозни и со немирен сон.

ПОСТОЈАНИОТ СТРАВ ТЕ УНИШТУВА ОД ВНАТРЕ ТИХО И БЕЗ МИЛОСТ!!!

Патологичните стравови ( Фобиите ), претставуваат извртени одговори на страв. Стравот кај фобичарите е провоциран од ситуација или објект што не претставуваа вистинска закана, па стравот всушност е нерационален и ништо не помага во надминување на ситуацијата. Со тек на време ваквиот страв го влошува менталното и емоционалното здравје.
Типични симптоми за фобиите се: тресење, непријатност, вознемиреност, забрзано срцебиење, немање здив, гадење, чувство на нереалност, страв од умирање, постојана преокупација со објектот што предизвикува страв.

Лицето со одредена фобија се чувствува добро кога предметот од кој се плаши не е присутен. Меѓутоа, кога ќе се соочи со предметот или ситуацијата од која се плаши, може многу да се вознемирува и да доживее напади на паника. Лицето што имаа фобии може да биде подготвен на се, за да го избегне предметот или ситуацијата од која се плаши.

ФОБИЈА КОГА СТРАВОТ Е ДЛАБОКО ВКОРЕНЕТ ВО ВАШАТА ПОДСВЕСТ!!!

Социјалната фобија е силен и постојан страв од општествени ситуации или настани каде што треба да се докаже на дело. Лицето се плаши дека ќе биде критички испитувано и негативно оценето од страна на другите. Социјалната фобија може значително негативно да влијае на животот поради тоа што тие се борат против неа со избегнување на општествени настани или собири или многу мачно ги издржуваат. Тие постојано ги ограничуваат општествените работите што треба да ги прават пред другите – и постојно се обидуват да ги избегнуват тимските работи и задачи.

Третманот на фобиите е базиран на сознанија од психологијата на стравот и се користат техники што се всушност десензитизирање на ситуации или објекти кои се провокатори за стравот. Сите техники на лекување на стравот помогнат во надминување на физиолошките и психолошките одговори со единствена цел – надминување на стравот.


КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ПСИХИЈАТАР ЗА ПОЛЕСНО НАДМИНУВАЊЕ НА ВАШИТЕ СТРАВОВИ.

 

 


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.