НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

ПСИХИЧКА ТРАУМА Е МЕНТАЛНА-ЕМОЦИОНАЛНА ПОВРЕДА НА ЛИЧНОСТА, ПРИ СИЛНА ЕМОЦИОНАЛНА РЕАКЦИЈА СЛЕД ИСКЛУЧИТЕЛН СТРЕСЕН И ПСИХОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ.

След секоја преживеана психичка траума шансите се зголемуват да заболувате од пост-трауматско стресно растројство.

Пост-трауматскиот стрес се поврзува со сеќавањата од доживеаниот психолошки трауматски инцидент или настан, со непријатните сеќавања кои ви се појавуваат постојано кога сте во будна состојба или како непријатни кошмари во сон.

ПОСТ-ТРАУМАТСКИ СТРЕС КОГА СТРАВОТ СЕ ВКОРЕНУВА ВО ВАС!

Кога луѓево ќе преживеат некаква психолошка траума, непријатните спомени им се враќаат во мислите преку она што го чувствувале со сетилата за време на немилиот настан – преку она што го виделе, слушнале, почувствувале како мирис во тој момент. Подоцна сличните глетки, звуци или мириси, како и другите сетилни чувства можат да предизвикуват враќање на лошите спомени и емоции како бран.

Малку луѓе по доживеаниот исклучителен стресен и психолошки трауматски настан, успеале да издржат психички. Повеќето паѓаат во состојба на анксиозност, депресија, вознемиреност, стравови-фобии, неоница и често сонуваат кошмари.

След психичката траума најчесто личноста патии од страв. Ваквиот силен неочекуван страв може да го оштети (потисне) делот од мозокот кој е одговорен за полесно надминување на стравот. Ако оштетувањата настапуват со доволна сила и времетраење, личноста може да развие пост-трауматски стресен синдром, кој вклучува и многу други симптоми и состојби – периодични изливи на гнев и агресија, тешка депресија, манична депресија, разни анксиозни -емоционални растројства и најчесто нарушувања на сонот и т.н.

Посттрауматското стресно нарушување може да започне веднаш после моментот на шокот/траумата и може да трае со години или доживотно.

ПОСТ-ТРАУМАТСКИ СТРЕС Е КОГА ЗАБОРАВЕНОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБОРАВА И ТЕ ДЕМНЕЕ ВО ЧЕКОР!

Поради вознемиреноста и стравот кој го почувствувале за време на немилиот настан, лицата со посттрауматско стресово нарушување се обидуват постојано да не мислат на инцидентот. Се обидуват да се држат подалеку од луѓето, местата или работите што ги потсетуваат и им ги враќаат сеќавањата. Често, чувствата им се заматени или се чувствуваат исплашено. Повеќето од нив се свртуваат кон лошите навики и зависности како што се алкохолот, наркотиците или разните лекови за да ја смират болката.

Најчестите симптоми се повторливите слики и дејствија на она што се случило за време на траумата. Меморијата може да “замолчи” за целосната слика, за тоа што се случило, но доволен е само елементот на стрес и страв кој постојано ве демне. Зголемената вознемиреност и нејасниот страв се придружни елементи во клиничката слика. Токму оваа состојба ја создава можноста за појава на спомените од инцидентот, паниката, силната анксиозност придружена со силна главоболка, вртоглавица, губење на ориентација, колитис, конвулзивни напади и т.н.

Според сите досегашни клинички истражувања е докажано дека најдобра терапија след психичка траума и пост-трауматски стрес е Неолексан поради нејзината ефикасност, брзина на дејство, квалитет и безбедност. Не предизвикува контраиндикации и нус појави и најважното не создава зависност.

 


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.