НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “

Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта.

ХИПЕРХОЛЕСТЕРОЛЕМИЈА претставува зголемено присуство на високи концентрации на липиди ( масти ) во крвта, односно високи вредности на липопротеини со мала густина ( лош LDL холестерол ) и триглицериди ( TG ) во крвта. Додека високите вредности на липопротеини со голема густина ( добар HDL холестерол ) во крвта имат протективен ефект од хиперхолестеролемија.

НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА БЕЗБЕДНО НОРМАЛИЗИРАЊЕ НА ВИСОКИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА.

Најчести причини кои доведуват до хиперхолестеролемија се неправилна и нездрава исхрана, лоши навики и зависности, постојан стрес и несоница, недоволна физичка активност, наднормна телесна тежина, наследни генетски болести ( фамилјарна хиперхолестеролемија ), дијабет тип 2, намалена функција на тиреоидна жлезда ( хипотиреоидизам ), како нуспојава на разни лекови и т.н.

“ НОВАМЕД – ИНОВАТИВНОСТА НА ФАРМАЦЕВТСКАТА НАУКА – Со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … “

Холестеролот е вид на липид, мастна субстанција, која е неопходна за реконструкција на мембраната на сите клетки во организмот. Холестеролот се произведува во црниот дроб, и потоа со крвта се пренесува до сите клетки во вид на молекули наречени липопротеини. Постојат два вида на холестерол – липопротеини со мала густина ( лош LDL холестерол ) и липопротеини со голема густина ( добар HDL холестерол ) . Холестеролот претставува ризичен фактор за атеросклероза и коронарна – срцева болест, тогаш кога во крвта се концентрират премногу количини на лош LDL холестерол ( хиперхолестеролемија ).

ЛОШИОТ LDL ХОЛЕСТЕРОЛ Е ОПАСЕН ЗА СРЦЕВИТЕ И МОЗОЧНИТЕ АРТЕРИИ !

Хиперхолестеролемијата ( високи вредности на лош LDL холестерол во крвта ) ја зголемува можноста за создавање на масни наслаги врз артериските ѕидови – попознато како атеросклероза. Процесот од високи вредности на масти во крвта до натрупување на масни наслаги врз артериските ѕидови, започнува полека и тивко, така што е потребен подолг период за да се манифестираат забележителни симптоми на атеросклероза. Едни од првите симптоми на атеросклероза се ангина пекторис, односно болка во градите и левото рамо, тензична главобока пропратена со чести покачувања на крвниот притисок.

НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД.

Ако при анализа на крвта се докажуват високи вредности на лош LDL холестерол или ниски вредности на добриот HDL холестерол, ризикот да заболувате од коронарна – срцева болест е висока. Единствено испитување на крвта докажува претстојна опасност од коронарна – срцева болест, долго пред лицето да доживее забележителни симптоми од хиперхолестеролемија и атеросклерозата, како што се хипертензија, тензична главоболка и ангина пекторис.

ДОБРИОТ HDL ХОЛЕСТЕРОЛ ИМА ПРОТЕКТИВНО ДЕЈСТВО !

Од друга страна пак, добриот HDL холестерол, се липопротеини со голема густина кои се жедни за холестерол. Кога патуваат низ крвотокот, тие го впиваат вишокот холестерол во крвта и го носат во црниот дроб. Црниот дроб го разложува вишокот од холестерол и го отстранува од телото. На тој начин, телото е прекрасно конструирано со цел да го користи само холестеролот кој му е потребен а да го елиминира остатокот. Проблеми се појавуват кога во крвта има прекумерни концентрации на лош LDL холестерол, додека добриот HDL холестерол не може да стигне да го елиминира и тогаш се зголемува можноста за создавање на масни наслаги врз артериските ѕидови.

 

 


НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – ПРИДОНЕСУВА ЗА НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА.

Неолипидра Форте е природен производ ( додаток во исхрана ) и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Терапијата со Неолипидра Форте придонесува за нормализирање на високите вредности на холестерол и триглицериди во крвта без зголемување на ЦПК, или, без појава на хронични болки и оштетувања во мускулите и зглобовите, за разлика од класичната терапија. Неолипидра Форте е најдобар избор на терапија за млади пациенти кои треба да ги нормализираат високите вредности на масти во крвта, и за постари пациенти кои не можат да ја толерираат класичната терапија со синтетични лекови познати како статини.

ДОЗИРАЊЕ: Двa пати на ден по една таблета.Кај по сериозна клиничка слика два пати на ден по две таблети. Времетраење на терапијата од 4 до 8 недели. Превентивно по една таблета на ден 30 до 60 дена.

Неолипидра Форте во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките https://novamed.mk/аптеки се нуди како Неолипидра форте од 240мг / 30 таблети – 450 денари. Секое пакување на Неолипидра Форте во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Неолипидра Форте е додаток во исхрана – на природна база и се издава без лекарски рецепт. Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Повеќе информации на следниов линк: НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.