НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

ПАНИЧЕН НАПАД Е МОМЕНТАЛНА ПОЈАВА НА ИСКЛУЧИТЕЛНО СИЛЕН НЕРЕАЛЕН СТРАВ.

Сам по себе стравот е нормална емоционална реакција која од една страна сигнализира некаква опасност, а од друга страна – катализира физиолошки процеси во организмот, кои го подготвуваат и мобилизираат за реакција спрема опасна ситуација, додека при паничен напад стравот најчесто се јавува без никаква видлива причина и опасност – познато како страв од стравот.

При паничен напад се чувствувате како срцето и мозокот ќе ви експлодират, вашиот живот во секој момент ќе заврши – страв од смрт. Неочекуван напад од многу силен страв, кој е посилен од сè друго во моментот. След неколку пеколни минути доживеан паничен напад, се молите никогаш повеќе да не ви се повторува, бидејќи само споменот за него ве прави психически слаби, фобични и почнувате да губите целосна самоконтрола.

Паничниот напад трае од една до неколку минути, некои од симптомите се задржуваат подолго време. Во зависност од сериозноста на состојбата. Паничен напад може да се доживее и неколку пати на ден.

ПРИ ПАНИЧЕН НАПАД СИМПТОМИТЕ ГО ЗАСИЛУВААТ СТРАВОТ, А СТРАВОТ ГИ ЗАСИЛУВАА СИМПТОМИТЕ – МАГИЧЕН КРУГ НА СТРАВОТ И УЖАСОТ !

Паничниот напад започнува со неочекувана зголемена вознемиреност, многу силен страв, придружен со психо-физички симптоми. Најчести симптоми се треперење на целото тело – тремор, чувство на задушување, диспнеа, вртоглавица, аритмиа, болка или тежина во градите, топли и ладни бранови, потење, чувство на празнина во главата, парестезии, забрзан пулс, болки во стомакот, гадење и т.н. Често во паничен напад е возможно да се крие и некоја фобија – агорафобија, клаустрофобија…

Паничните напади можат да доведат до панично растројство, од таа причина потрeбно е да се побара професионална помош од психијатар.

НЕОЛЕКСАН Е НАЈДОБАР ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД РАЗНИ ПСИХОПАТОЛОГИИ И РАСТРОЈСТВА.

Се смета дека кај пациентите со панични напади има предиспозиција за нарушен баланс на одредени биохемиски системи, кои се поврзани со пренос на информации во специфични области на централниот нервен систем. Преносот на информации се остварува со помош на различни нервотрансмитерии на пр. серотонин, норадреналин и др. При нарушен баланс меѓу овие нервотрансмитери и намаленото количество на нервотрансмитерот серотонин може да доведе и до појавата на посериозни болести како анксиозност , депресија и други потешки психопатологии.
Неолексан го зголемува нивото на серотонин и воспоставува баланс меѓу другите невротрансмитери во централниот нервен систем.

НЕОЛЕКСАН МАГИЧНИОТ КРУГ НА СТРАВОТ И УЖАСОТ ГО ПРЕТВАРА ВО МАГИЧЕН КРУГ НА ПСИХО-ФИЗИЧКИ МИР И СПОКОЈСТВИЕ!


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.