НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

EМОЦИОНАЛЕН ШОК Е СОСТОЈБА КОГА ВЕ ПРЕОВЛАДУВА СИЛНА ВОЗНЕМИРЕНОСТ И СТРАВ ОД НЕОЧЕКУВАН НЕМИЛ НАСТАН.

Тоа се моменти кога преживувате смртен случај на ваш близок, природна катастрофа, војна, лубовна разделба, брачен развод, неуспех на работа или во студирањето, болест, собраќајна несреќа, физичка повреда, измачување или малтретирање и т.н. Моменти во кои се чувствувате премногу исплашени или беспомошни.

МОМЕНТОТ КОГА СТРАВОТ И ВОЗНЕМИРЕНОСТА СЕ ВКОРЕНУВАТ ВО ВАС !

После емоционалниот шок подолг временски период имате вознемирувачки мисли и соништа . Тешкотии при извршување на секојдневните задачи, чести недоразбирања и тешкоти во однос со семејството и пријателите. Избегнувате активности и настани кои ве потсетуваат на настанот. Не сте заинтересирани да правите работи кои претходно ви претставувале задоволство. Имате тешкотии и кога имате силни позитивни чувства.

КОГА И СРЕЌАТА НЕ МОЖЕ ДА ГО ЗАБОРАВИ ЕМОЦИОНАЛНИОТ ШОК !

Ваквите трауматски настани доведуват до проблеми со менталното здравје подоцна во животот. Стравот, вознемиреноста, напнатоста, стресот, нервозата, несоницата која ја чувствувате во моментот можно е да е резултат од некогаш преживеан или од често преживеани стресни, емотивни и немили настани.

КОГА ЗАБОРАВЕНОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБОРАВА И ТЕ ДЕМНЕЕ ВО ЧЕКОР !

Емоционално почнувате да сте нестабилни и преосетливи кон луѓето со кои сте биле блиски, се повлекувате во самите себе како да сте виновни во се што правите и често се заборавате во мислите со напнатост во текот на денот. Постојано ја ослободуваате негативната енергија во форма на кошмари и вознемирувачки соништа. Имате проблеми со сонот, тешко заспивате и имате тежок немирен сон. Се чувствувате осамени и емоционално празни, престрашени, запрепастени. Губите интерес за нештата во кои порано сте уживале. Имаате тешкотии да почувствуваате блискост и љубов. Лесно се преплашувате и губите доверба во секого. Често сте многу иритабилни, станувате понервозни и поагресивни од некогаш. Одбегнуваате места или ситуации кои ви ги навраќаат лошите спомени и сеќавања. Годишницата од емоционалниот шок, најчесто многу тешко го доживуваате.

Според сите досегашни клинички истражувања е докажано дека најдобра терапија след психичка траума и пост-трауматски стрес е Неолексан поради нејзината ефикасност, брзина на дејство, квалитет и безбедност. Не предизвикува контраиндикации и нус појави и најважното не создава зависност.

 

 


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.