НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.

ИНСОМНИЈА ( НЕСОНИЦА ) Е ПОРЕМЕТУВАЊЕ НА СОНОТ, НЕМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАСПИЕ ИЛИ ЛОШ НЕМИРЕН СОН.

Проблеми пред спиење (тешкотии при заспивање), чести будења (немирен сон), постојана поспаност и покрај адекватната должина на сонот (неодморливо спиење).

ЧЕСТО СЕ СМЕТА ДЕКА ПРИЧИНАТА ЗА НЕСОНИЦА Е „ВО ГЛАВАТА“ НА ПАЦИЕНТОТ !

Наместо да заспиете, едноставно лежите во креветот и мисловно се враќате на непријатните искуства и настани од изминативе денови. Обично се плашите од доаѓањето на утрото, но исто така сакате и ноќта што по брзо да заврши.

Несоницата може да биде акутна или хронична. Покрај тоа, таа е и променлива како во својата манифестација, така и во последиците кои ги предизвикува. Несоницата се појавува најчесто кај оние кои имаат склоност кон ментални растројства, кај луѓе со хронични здравствени проблеми, кај луѓе со лоши навики и зависности, и т.н.

Будноста во ноќта е непријетно искуство кое има сериозно влијание врз дневните обврски. Поради недостаток на одмор, ни ослабнува имунитетот, енергичноста, концентрацијата и извршувањето на секојдневните обврски станува се по тешко и така се зголемува ризикот да заболуваме од сериозни психо-физички болести.

Несоницата го пореметува и спречува нормалното функционирање на оние системи и невротрансмитери во мозокот кои го поддржуваат и контролират сонот.

НЕОЛЕКСАН воспоставува баланс врз невротрансмитерите и целиот нервен систем, го подобрува спиењето и нејзиниот ритам со продолжување на РЕМ-фазите на сонот. При будење се чувствувате свеж, одморен, подготвени за секојдневните обврски, преку ден не предизвикува поспаност и го заштитува вашето ментално и емоционално здравје од разни секојдневни психопатологии и растројства.

 

 


НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН.
Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и природниот состав од надворешни фактори.
Дозирање: Се започнува со една таблета на ден. После 4-5 ден по потреба се зголемува дозата на два пати на ден по една таблета. Максималната дозволена дневна доза е три пати на ден по една таблета. За несоница ( инсомнија ) дозирањето е една до две таблети, еден час пред легнување.
Времетраење на терапијата: три до шест месеци, во зависност од сериозноста на клиничката состојба.

Нема контраиндикации и несакани ефекти. И при долгогодишна употреба не предизвикува зависност.

За повеќе информaции на: НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ
Продажни места: АПТЕКИ
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНАТА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО.ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.