” МОЌТА НА НАУКА | ИНТЕЛИГЕНЦИЈА | ИНОВАЦИЈА ЗА ДОБРО ЗДРАВЈЕ ” – FF SCIENCE & NOVAMED  

#WhenYouNeedHealth          #КогаВиТребаЗдравје         #KurJuDuhetShëndet

НОВАМЕД СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ “ РЕСПИРАТОРЕН СИСТЕМ И ПОТРЕБАТА ЗА ЗДРАВЈЕ, ДО ДОБРО ЗДРАВЈЕ. “ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ТЕЛОТО Е МЕЃУСЕБНА ИНТЕРКОНЕКЦИЈА НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИ КОИ СОЧИНУВАТ ЦЕЛИНА ОД МОРФОЛОШКИ, ФИЗИОЛОШКИ И ФУНКЦИОНАЛНО ПОВРЗАНИ ОРГАНСКИ СИСТЕМИ. ОДРЖУВАЊЕТО НА ЗДРАВИ ОРГАНИ Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧEЊЕ ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗАМ, КОЈ Е НОСИТЕЛ НА.. read more →

НОВАМЕД СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ   “ ИМУНОЛОШКИ СИСТЕМ И ПОТРЕБАТА ЗА ЗДРАВЈЕ, ДО ДОБРО ЗДРАВЈЕ. “ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ТЕЛОТО Е МЕЃУСЕБНА ИНТЕРКОНЕКЦИЈА НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИ КОИ СОЧИНУВАТ ЦЕЛИНА ОД МОРФОЛОШКИ, ФИЗИОЛОШКИ И ФУНКЦИОНАЛНО ПОВРЗАНИ ОРГАНСКИ СИСТЕМИ. ОДРЖУВАЊЕТО НА ЗДРАВИ ОРГАНИ Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧEЊЕ ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗАМ, КОЈ Е НОСИТЕЛ.. read more →

НОВАМЕД СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ   “ ЛОКОМОТОРЕН СИСТЕМ И ПОТРЕБАТА ЗА ЗДРАВЈЕ, ДО ДОБРО ЗДРАВЈЕ. “ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ТЕЛОТО Е МЕЃУСЕБНА ИНТЕРКОНЕКЦИЈА НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИ КОИ СОЧИНУВАТ ЦЕЛИНА ОД МОРФОЛОШКИ, ФИЗИОЛОШКИ И ФУНКЦИОНАЛНО ПОВРЗАНИ ОРГАНСКИ СИСТЕМИ. ОДРЖУВАЊЕТО НА ЗДРАВИ ОРГАНИ Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧEЊЕ ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗАМ, КОЈ Е НОСИТЕЛ.. read more →

НОВАМЕД СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ   “НЕРВЕН СИСТЕМ И ПОТРЕБАТА ЗА ЗДРАВЈЕ, ДО ДОБРО ЗДРАВЈЕ.“ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ТЕЛОТО Е МЕЃУСЕБНА ИНТЕРКОНЕКЦИЈА НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИ КОИ СОЧИНУВАТ ЦЕЛИНА ОД МОРФОЛОШКИ, ФИЗИОЛОШКИ И ФУНКЦИОНАЛНО ПОВРЗАНИ ОРГАНСКИ СИСТЕМИ. ОДРЖУВАЊЕТО НА ЗДРАВИ ОРГАНИ Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧEЊЕ ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗАМ, КОЈ Е НОСИТЕЛ НА ЖИВОТОТ… read more →

НОВАМЕД СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ   “ ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ И ПОТРЕБАТА ЗА ЗДРАВЈЕ, ДО ДОБРО ЗДРАВЈЕ. “ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ТЕЛОТО Е МЕЃУСЕБНА ИНТЕРКОНЕКЦИЈА НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИ КОИ СОЧИНУВАТ ЦЕЛИНА ОД МОРФОЛОШКИ, ФИЗИОЛОШКИ И ФУНКЦИОНАЛНО ПОВРЗАНИ ОРГАНСКИ СИСТЕМИ. ОДРЖУВАЊЕТО НА ЗДРАВИ ОРГАНИ Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧEЊЕ ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗАМ, КОЈ Е НОСИТЕЛ.. read more →

НОВАМЕД СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ   “ КАРДИОВАСКУЛАРЕН СИСТЕМ И ПОТРЕБАТА ЗА ЗДРАВЈЕ, ДО ДОБРО ЗДРАВЈЕ. “ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ТЕЛОТО Е МЕЃУСЕБНА ИНТЕРКОНЕКЦИЈА НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИ КОИ СОЧИНУВАТ ЦЕЛИНА ОД МОРФОЛОШКИ, ФИЗИОЛОШКИ И ФУНКЦИОНАЛНО ПОВРЗАНИ ОРГАНСКИ СИСТЕМИ. ОДРЖУВАЊЕТО НА ЗДРАВИ ОРГАНИ Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧEЊЕ ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗАМ, КОЈ Е НОСИТЕЛ.. read more →

НОВАМЕД СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ   “ УРИНАРЕН СИСТЕМ И ПОТРЕБАТА ЗА ЗДРАВЈЕ, ДО ДОБРО ЗДРАВЈЕ. “ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ТЕЛОТО Е МЕЃУСЕБНА ИНТЕРКОНЕКЦИЈА НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИ КОИ СОЧИНУВАТ ЦЕЛИНА ОД МОРФОЛОШКИ, ФИЗИОЛОШКИ И ФУНКЦИОНАЛНО ПОВРЗАНИ ОРГАНСКИ СИСТЕМИ. ОДРЖУВАЊЕТО НА ЗДРАВИ ОРГАНИ Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧEЊЕ ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗАМ, КОЈ Е НОСИТЕЛ.. read more →

” СЕКОЈА ПАТОЛОШКА ПОЈАВА ВО ОДРЕДЕН ОРГАН ИЛИ ОРГАНСКИ СИСТЕМ ИМА ФАКТОР ПРИЧИНА / ПРИЧИНИТЕЛ КОЈА ТРЕБА НАВРЕМЕНО ДА СЕ СПРЕЧИ И ЕЛИМИНИРА, ЗА ДОБРО ЗДРАВЈЕ “ NOVAMED | #WhenYouNeedHealth | #КогаВиТребаЗдравје | #KurJuDuhetShëndet | SCIENCE | INTELLIGENCE | INNOVATION | WWW.NOVAMED.MK read more →

НОВАМЕД СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ   “ ЧОВЕКОВИОТ ОРГАНИЗАМ И ПОТРЕБАТА ЗА ЗДРАВЈЕ, ДО ДОБРО ЗДРАВЈЕ. “ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ТЕЛОТО Е МЕЃУСЕБНА ИНТЕРКОНЕКЦИЈА НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИ КОИ СОЧИНУВАТ ЦЕЛИНА ОД МОРФОЛОШКИ, ФИЗИОЛОШКИ И ФУНКЦИОНАЛНО ПОВРЗАНИ ОРГАНСКИ СИСТЕМИ. ОДРЖУВАЊЕТО НА ЗДРАВИ ОРГАНИ Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧEЊЕ ЗА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗАМ, КОЈ Е НОСИТЕЛ.. read more →

    ИЗВЕСТУВАЊЕ   ОЧЕКУВАЈТЕ НОВИ СОВРЕМЕНИ ПРОИЗВОДИ И ПРОИЗВОДИ СО ПОДОБРЕНА ПРИРОДНА ФОРМУЛАЦИЈА ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ.     НОВАМЕД – СО НОВИТЕТИ ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ !    Со Почит,  Од професионалниот тим на Новамед. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.   ЗДРАВЈЕТО Е СОСТОЈБА НА ЦЕЛОСНА ПСИХО-ФИЗИЧКА И СОЦИЈАЛНА БЛАГОСОСТОЈБА, А НЕ САМО ОДСУСТВО НА БОЛЕСТ ИЛИ СЛАБОСТ. Менталното здравје е дефинирано како психолошка благосостојба, каде што секоја индивидуа може да го реализира и покажува сопствениот.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СО ПОЧИСТА ПРИРОДА, ВОДА И ВОЗДУХ, ДО ПОДОБРО ПСИХО – ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ ! “ Со Сара Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.   Човечноста е во хармонија со природата, водата и воздухот. Взаимна хармонија со многу придобивки за човековото психо-физичко здравје и благосостојба. Чистата животна средина е благодат за нас и.. read more →

ЛЕТО СО ЦВЕТ, ЗА ЕКОЛОШКА СВЕСТ ! #ЛетоСоЦвет #ЕколошкаСвест ЗА ПОДРШКА НА НОВАМЕД КАМПАЊАТА : ” СО ПОЧИСТА ПРИРОДА, ВОДА И ВОЗДУХ, ДО ПОДОБРО ПСИХО – ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ ! “ Со Сара Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ. “ ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТА, ВОДАТА И ВОЗДУХОТ Е ПРЕКРАСНА ЧОВЕКОВА ОСОБИНА И Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВА.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СО ПОЧИСТА ПРИРОДА, ВОДА И ВОЗДУХ, ДО ПОДОБРО ПСИХО – ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ ! “ Со Сара Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ. Грижа! Што е тоа грижа! Грижа за природата, водата и воздухот! Тоа е љубов. Покажување на љубов кон се што те опкружува. Љубов за по чиста природа, вода и.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СО ПОЧИСТА ПРИРОДА, ВОДА И ВОЗДУХ, ДО ПОДОБРО ПСИХО – ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ ! “ Со Сара Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.   ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТА, ВОДАТА И ВОЗДУХОТ, Е ПРЕКРАСНА ЧОВЕКОВА ОСОБИНА, И Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВА И ЗРЕЛА ЛИЧНОСТ. “ – Сара Нова       ДЕФИНИТИВНО ”.. read more →

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – Придонесува за подобро ментално и емоционално здравје, секако и за мирен сон. Неолексан е додаток во исхрана, на природна база, нема контраиндикации и не предизвикува зависност. ХРОНИЧНАТА ГЛАВОБОЛКА СЕРИОЗНО ГО НАРУШУВА ВАШЕТО ПСИХО-ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по.. read more →

Ние сме млади, енергични и амбициозни. Секогаш се стремиме да бидеме чекор напред со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … Иновации – Создаваме вредности, професионализам и обезбедуваме висококвалитетни, оригинални, иновативни, ефикасни и пред се безбедни производи од реномирани светски производители со цел исполнување на барањата и очекувањата на.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ” МАЈКА ТЕРЕЗА ” – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ” МАЈКА ТЕРЕЗА ” – СКОПЈЕ Адреса:  УЛ. МАЈКА ТЕРЕЗА ( ВОДЊАНСКА ) БР.17 Локација:.. read more →

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – Придонесува за подобро ментално и емоционално здравје, секако и за мирен сон. Неолексан е додаток во исхрана, на природна база, нема контраиндикации и не предизвикува зависност. АНКСИОЗНОСТА СЕРИОЗНО ГО НАРУШУВА ВАШЕТО ПСИХО-ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕРОФАРМ – КАВАДАРЦИ за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Адреса:  УЛ. 7-МИ СЕПТЕМВРИ БР.85 Локација: Кавадарци Град: Кавадарци Контакт телефон: 043 415 799 Работно време: Пон – Пет од 08:00 до 20:30 • Саб од 08:00 до 20:00 • Нед од.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.   ЉУБОВТА Е НАЈПОЗИТИВНА СИЛА И ЕНЕРГИЈА КОЈА МОЖЕ ДА ЈА ПОЧУВСТВУВАШ И СПОДЕЛУВАШ. ТАА Е ПОЗИТИВНА СИЛА И ЕНЕРГИЈА НА УМОТ И РАЗУМОТ, ТАА Е ПОЗИТИВНА СИЛА И ЕНЕРГИЈА НА МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА И ЕМОЦИИТЕ. ТАА.. read more →

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – Придонесува за подобро ментално и емоционално здравје, секако и за мирен сон. Неолексан е додаток во исхрана, на природна база, нема контраиндикации и не предизвикува зависност.   НЕРВНАТА НАПНАТОСТ СЕРИОЗНО ГО НАРУШУВА ВАШЕТО ПСИХО-ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ.   Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. Летна ваканција е период кога се опуштаме од напорната работа и се обидуваме барем за неколку дена да се исклучиме од сите активности поврзани со работата, секојдневните задачи и обврски. За сите нас летниот одмор е долгоочекувана авантура.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕУРОФАРМ – СКОПЈЕ за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ  – ПЕТРОВЕЦ Адреса:  УЛ.1, с.Петровец 105-а Локација: во поликлиника Итали Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 2533435 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 22:00 Нед од 08:00 до 14:00   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ  –.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ. Емоционалните здравствени тешкотии се јавуват почесто и претставуват привремени нарушувања, но не ретко можат да преминат во по сериозни ментални растројства и болести ако со нив не се постапува навремено и ефикасно, со превентивна заштитна терапија. ДА.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ГРАДСКА ОПШТА БОЛНИЦА 8-ми СЕПТЕМВРИ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ГРАДСКА ОПШТА БОЛНИЦА 8-ми СЕПТЕМВРИ Адреса:  УЛ. ПАРИСКА Б.Б. Локација: Карпош 3 Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 3087400 Работно време: 24/7.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ЗДРАВЈЕТО Е СОСТОЈБА НА ЦЕЛОСНА ФИЗИЧКА, МЕНТАЛНА И СОЦИЈАЛНА БЛАГОСОСТОЈБА, А НЕ САМО ОДСУСТВО НА БОЛЕСТ ИЛИ СЛАБОСТ. Менталното здравје е дефинирано како психолошка благосостојба, каде што секоја индивидуа може да го реализира и покажува сопствениот потенцијал, може.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ БИОФАРМ – ШТИП за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА БИОФАРМ 1 Адреса:  УЛ. ХРИСТИЈАН КАРПОШ БР.31 Локација: Штип Град: Штип Контакт телефон: 032 385525 Работно време: Пон – Пет од 08:00 до 20:30 • Саб од 08:00 до 20:00 • Нед од 08:00 до.. read more →

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :   НАСЕЛБА ПЕТРОВЕЦ       АПТЕКА ЕУРОФАРМ  Ул. 1 бр.105-а, Петровец       НАСЕЛБА КАДИНО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ с.Кадино б.б.       НАСЕЛБА ДРАЧЕВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Ул. Живко Фирфов лок.284 ( до Поликлиника Драчево )  .. read more →

   НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ. Причинителите на стрес најчесто имаат психолошка природа. Тие се непријатни или пријатни настани кои се случуваат ненадејно и ја стават личноста во голема.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД холестерол ( добриот холестерол ),.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ. Повеќе доктори страдат од хронична форма на стрес, покажало истражувањето на Лекарската комора на Македонија. Според медицинската терминологија боледуваат од синдром на „прегорување“. Тоа.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА НА МВР – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА НА МВР – СКОПЈЕ Адреса:  УЛ. СТИВ НАУМОВ ( ЛЕНИНГРАДСКА ) БР.77 Локација: позади Кјуби Македонија Град:.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.    ПОЗИТИВНА МИСЛА Е МЕНТАЛЕН ИЛИ УМСТВЕН ПРОЦЕС ШТО НИ ДОЗВОЛУВА ДА СОЗДАДЕМЕ ПОЗИТИВЕН КОНЦЕПТ ЗА ЖИВОТОТ И ДА СЕ СПРАВУВАМЕ ЕФИКАСНО СО СЕ, ВО СОГЛАСНОСТ СО НАШИТЕ ЖЕЛБИ И ЦЕЛИ.   Луѓево веќе почнуваат да.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕЛИКСИР – СТРУМИЦА за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕЛИКСИР 1 Адреса:  УЛ. БРАЌА МИЛАДИНОВИ Б.Б. Локација: Струмица Град: Струмица Контакт телефон: 034 330482 Работно време: Пон – Пет од 07:30 до 22:00   Саб од 08:00 до 15:00   ПЗУ АПТЕКА ЕЛИКСИР 2 Адреса: .. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. МИГРЕНА Е БОЛЕСТ КОЈА СЕ КАРАКТЕРИЗИРА СО СИЛНА МАЧНА ГЛАВОБОЛКА, ПОРАДИ ПАТОЛОГИЧНИ НАРУШУВАЊА ВО ЦНС И ДИЗБАЛАНС НА НЕВРОТРАНСМИТЕРИТЕ ВО МОЗОКОТ. МИГРЕНОЗНАТА БОЛКА НАЈЧЕСТО Е ПОПРАТЕНА СО ЧУВСТВО НА ГАДЕЊЕ И ПОВРАЌАЊЕ, СО ЗГОЛЕМЕНА СЕНЗИТИВНОСТ КОН ЗВУЦИ И.. read more →

  КУМАНОВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Бул. Плоштад Нова Југославија бр.2   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 2 Ул. Октомвриска револуција бр.43/1   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 3 Ул. 11 Октомври бр.13   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 5 Ул. Моша Пијаде бр.1-1             ТЕТОВО       АПТЕКА КЕМОФАРМАЦИЈА БОНИ Ул. 29-ти Ноември бр.33 (.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ЧАИР – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ЧАИР – СКОПЈЕ Адреса:  УЛ. 2-ра МАКЕДОНСКА БРИГАДА БР.5 Локација: Чаир кај кружентек Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 2611506.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕУРОФАРМ – ШТИП за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ Адреса:  УЛ. ВАНЧО ПРКЕ БР.50 Локација: во едносмерната улица Град: Штип Контакт телефон: 032 383960 Работно време:  Пон – Саб од 08:00 до 22:00   Нед од 08:00 до 14:00   read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.   СИЛНА САМОДОВЕРБА Е КОГА ЛИЧНОСТА ИМА ПОЗИТИВЕН СТАВ И МИСЛЕЊЕ ЗА СЕБЕ, СЕ ПОЧИТУВА СЕБЕСИ, СЕ СМЕТА ЗА ДОСТОЕН И ВРЕДЕН, НО НЕ И ПОДОБАР ОД ДРУГИТЕ. ТИЕ СЕ ЛУЃЕ КОИ ГИ ПРЕПОЗНАВАТ СВОИТЕ ОГРАНИЧУВАЊА.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. Повеќето познати психијатри процениле дека огромен процент на нашето население страда од несоница или од некое друго нарушување во спиењето. Но по страшно од тоа е што повеќето од нив не превземаат никакви мерки за лечење.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ”ЗДРАВСТВЕН ДОМ НА СКОПЈЕ”- ЗМЗ„ МЛАДОСТ “ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЗАВОД ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ НА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ ” МЛАДОСТ ”  Адреса:  БУЛ. ПАРТИЗАНСКИ ОДРЕДИ БР. 60а.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ. Емоционалните здравствени тешкотии се јавуват почесто и претставуват привремени нарушувања, но не ретко можат да преминат во по сериозни ментални растројства и болести ако со нив не се постапува навремено и ефикасно, со превентивна заштитна терапија. ДА.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СТОП ЗА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ! ”  Со Бубе Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.   ДА ГО ОБОИМЕ ЛЕТОТО ВО ЦРВЕНО, ДА ГИ ОБОИМЕ ВИКЕНДИТЕ ПРЕЗ ЛЕТО ВО ЦРВЕНО! ДА ДАДЕМЕ ПОДРШКА, ДА КАЖЕМЕ СТОП ЗА ПСИХО-ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ !   Психо-физичко насилство  е секоја намерна.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СТОП ЗА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ! ”  Со Бубе Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.   Родовата еднаквост во одсуство на секаков вид на дискриминација треба да се почитува, да не обединува и исправи во заедништво пред предизвиците на новото време за подобра иднина и благосостојба. Родова еднаквост.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СТОП ЗА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ! ”  Со Бубе Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.   Жената е симбол на трудољубивост, храброст, нежност, непокор и истрајност. Жената е столб на семејството и општеството. Жената за разлика од мажот, секогаш била принудена мудро да ја води својата борба, бранејќи.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА  ” СТОП ЗА ПСИХО – ФИЗИЧКОТО НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ! “  Со Бубе Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.         ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат.. read more →

  НЕОЛЕКСАН 100МГ / 30 ТАБЛЕТИ – 500 ДЕНАРИ Повеќе информации на : НЕОЛЕКСАН Продажба во: АПТЕКИ   # ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА ( СУПЛИМЕНТ ) И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.     НЕОЛЕКСАН СР 150МГ /.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЗДРАВЈЕ – ШТИП за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЗДРАВЈЕ 2 Адреса:  УЛ. МАРШАЛ ТИТО Б.Б. Локација: во трговски цетар Град: Штип Контакт телефон: 078 264141 Работно време: Пон – Пет од 07:30 до 21:00   Саб од 08:00 до 20:00  Нед од 08:00 до.. read more →

УРИНАРНИТЕ ИНФЕКЦИИ се дефинираат како инвазија на патогени бактери врз ткивото на уринарниот тракт. Доколку не се третираат и лечат навремено и правилно, може да доведат до сериозни оштетувања на бубрезите и до нивна дисфункционалност. Многу бактерии можат да предизвикуват инфекции во бубрезите и уринарните патишта. Најчесто инфекциите се предизвикуват од Грам негативни бактерии (.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во З.У СТУДЕНТСКА ПОЛИКЛИНИКА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   З.У. СТУДЕНТСКА ПОЛИКЛИНИКА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ – СКОПЈЕ Адреса:  УЛ. МИТРОПОЛИТ.. read more →

ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително –.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.   СРЕЌА Е СОСТОЈБА НА УМОТ, КОГА ВО ПОГОЛЕМИОТ ДЕЛ ОД ВРЕМЕТО ИМАМЕ ВЕДРИ И ПОЗИТИВНИ МИСЛИ, ЧУВСТВА И ЕМОЦИИ. Среќа е вродена особина на човечкиот ум и само кога сме среќни мислиме подобро, се чувствуваме.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА БИТ ПАЗАР – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА БИТ ПАЗАР – СКОПЈЕ Адреса:  БУЛ. КРСТЕ МИСИРКОВ БР.28 Локација: Бит пазар Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 3134534.. read more →

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД Секоја таблета Неолексан содржи 100 милиграми петхидрокситрипофан добиен од црнoто семе на африканското растение Griffonia simplicifolia. Во мозокот петхидрокситриптофан се претвара во серотонин – невротрасмитер или аминокиселина која ги пренесува нервните импулси помеѓу мозочните клетки. НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ : НЕОЛЕКСАН Е.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЖИВА ФАРМ – ВЕЛЕС за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЖИВА ФАРМ 1 Адреса:  УЛ. БОРИС ТРАЈКОВСКИ ( ЛЕНИНОВА ) Бр.7 Локација:кај споменик Бауман Град: Велес Контакт телефон: 043 235121 Работно време: Пон – Нед од 07:00 до 21:00 ПЗУ АПТЕКА ЖИВА ФАРМ 2.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. НАСМЕВКАТА ПРЕТСТАВУВА СПЕЦИФИЧЕН ИЗРАЗ НА ЛИЦЕТО И УСНИВЕ КОИ ПОКАЖУВАТ ПОЗИТИВНИ ЧУВСТВА И ЕМОЦИИ КАКО ВЕСЕЛОСТ, СРЕЌА, РАДОСТ И ЉУБОВ. Кога насмевката е искрена, таа го растопува ледот на вознемиреностите и стравовите. Ги отстранува фустрациите и.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ШТО СЕ КРВНИ ЛИПИДИ ? Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ.   СИЛНА САМОДОВЕРБА Е КОГА ЛИЧНОСТА ИМА ПОЗИТИВЕН СТАВ И МИСЛЕЊЕ ЗА СЕБЕ, СЕ ПОЧИТУВА СЕБЕСИ, СЕ СМЕТА ЗА ДОСТОЕН И ВРЕДЕН, НО НЕ И ПОДОБАР ОД ДРУГИТЕ. ТОА СЕ ЛУЃЕ КОИ ГИ ПРЕПОЗНАВАТ СВОИТЕ ОГРАНИЧУВАЊА И.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕУРОФАРМ – ВЕЛЕС за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Адреса:  УЛ. 8-ми СЕПТЕМВРИ Бр.56 Локација: во центар до кружен тек Град: Велес Контакт телефон: 043 222886 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 21:00   Нед од 08:00 до 14:00 ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. Повеќето познати психијатри процениле дека огромен процент на нашето население страда од несоница или од некое друго нарушување во спиењето. Но по страшно од тоа е што повеќето од нив не превземаат никакви мерки за лечење.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – СКОПЈЕ Адреса:  БУЛ. ПАРТИЗАНСКИ ОДРЕДИ БР.177 Локација: Ѓорче Петров Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 2031022.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ. Емоционалните здравствени тешкотии се јавуват почесто и претставуват привремени нарушувања, но не ретко можат да преминат во по сериозни ментални растројства и болести ако со нив не се постапува навремено и ефикасно, со превентивна заштитна терапија. ДА.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. АТЕРОСКЛЕРОЗА претставува таложење на липиди ( масти ) врз ѕидот на артериите како резултат на високи концентрации.. read more →

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :   КУМАНОВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Бул. Плоштад Нова Југославија бр.2   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 2 Ул. Октомвриска револуција бр.43/1   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 3 Ул. 11 Октомври бр.13   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 5 Ул. Моша Пијаде бр.1-1             ТЕТОВО  .. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ЧЕНТО – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ЧЕНТО – СКОПЈЕ Адреса:  УЛ. МАЏАРИ Б.Б. Локација: Ченто Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 2522 351 Работно време:.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.   АНКСИОЗНОСТА Е АНТИЦИПАЦИЈА НА ПРЕТСТОЈНА ФИЗИЧКА, ПСИХИЧКА И СОЦИЈАЛНА ОПАСНОСТ КОЈА НАЈЧЕСТО СЕ ДОЖИВУВА КАКО ЕМОТИВНА РЕАКЦИЈА НА ОПШТА ВОЗНЕМИРЕНОСТ, ВОЗБУДЕНОСТ, НЕПРИЈАТНОСТ, НАПНАТОСТ, НЕЈАСЕН СТРАВ, СТРАВ БЕЗ ОЧИГЛЕДЕН НАДВОРЕШЕН ПОВОД ИЛИ ФАКТОР. Нормално е човек да биде.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ – КУМАНОВО за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Адреса:  БУЛ. ПЛОШТАД НОВА ЈУГОСЛАВИА БР.2 Локација: близу Нама Град: КУМАНОВО Контакт телефон: 031 432426 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 22:00  Нед од 08:00 до 14:00   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ПСИХИЧКА ТРАУМА Е МЕНТАЛНА – ЕМОЦИОНАЛНА ПОВРЕДА НА ЛИЧНОСТА ПОРАДИ СИЛЕН ЕМОЦИОНАЛНЕН ШОК СЛЕД ИСКЛУЧИТЕЛЕН СТРЕСЕН НАСТАН ИЛИ ПСИХОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ. Трауматските настани предизвикуват сериозни нарушувања на менталното и емоционалното здравје подоцна во животот. Стравот, вознемиреноста, напнатоста, стресот, нервозата,.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.   ПОД ЕМОЦИЈА СЕ ПОДРАЗБИРА СЕКОЈА ВОЗБУДЕНОСТ ИЛИ ВОЗНЕМИРЕНОСТ НА УМОТ, НА ЧУВСТВАТА И СТРАСТИТЕ. СЕКОЈА ВОЗБУДЕНА МЕНТАЛНА СОСТОЈБА.   Емоцијата е основен дел од човечкото секојдневие и често поради тешките искуства поминати во животот, повеќето луѓе ги.. read more →

    НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ХИПЕРХОЛЕСТЕРОЛЕМИЈА претставува зголемено присуство на високи концентрации на липиди ( масти ) во крвта, односно високи вредности.. read more →

ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително –.. read more →

Ние сме млади, енергични и амбициозни. Секогаш се стремиме да бидеме чекор напред со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … Иновации – Создаваме вредности, професионализам и обезбедуваме висококвалитетни, оригинални, иновативни, ефикасни и пред се безбедни производи од реномирани светски производители со цел исполнување на барањата и очекувањата на.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ – ГОСТИВАР за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ Адреса:  УЛ. МАЈОР ЧЕДЕ ФИЛИПОВСКИ БР.3 Локација: Гостивар Град: ГОСТИВАР Контакт телефон: 042 217484 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 21:00       read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив.   НЕРВОЗА ПРЕТСТАВУВА СИЛНА ХИПЕРСЕНЗИТИВНОСТ И ЧЕСТА ЛАБИЛНОСТ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА СО НЕГАТИВНА ВОЗБУДЕНОСТ И ВОЗНЕМИРЕНОСТ НА УМОТ, НА СТРАСТИТЕ, ЧУВСТВАТА И ЕМОЦИИТЕ. Невротични обично се нарекуват луѓево кои се немирни, лесно раздразливи, полни со гнев, лутина, бес.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ЈАНЕ САНДАНСКИ – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ЈАНЕ САНДАНСКИ – СКОПЈЕ Адреса:  УЛ. КОСТА НОВАКОВИЌ Б.Б. Локација: Аеродром Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 2464997 Работно време:.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ СЕ СВЕСНИ ИЛИ НЕСВЕСНИ ТЕНДЕНЦИИ КОИ УПРАВУВАТ СО ЧОВЕЧКИОТ УМ И РАЗУМ, СО ИЗРАЗЕНИ СИЛНИ НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА, КОИ ПОТОА МОЖАТ ДА ПРЕРАСНАТ ВО НЕНОРМАЛНО И ПАТОЛОШКО ОДНЕСУВАЊЕ НА ЛИЧНОСТА. Мислите се силата на нашиот.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА ВИТАЛ ФАРМ – ТЕТОВО за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ВИТАЛ ФАРМ Адреса:  УЛ. ИЛИНДЕНСКА Б.Б. Локација: во близина на Али баба Град: ТЕТОВО Контакт телефон: 071 536614 Работно време: Пон – Нед од 08:00 до 21:00   read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ИНСОМНИЈА ( НЕСОНИЦА ) Е ПОРЕМЕТУВАЊЕ НА СПИЕЊЕТО, НЕМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАСПИЕ, ЛОШ ИЛИ НЕМИРЕН СОН КОЈ Е ИСПОЛНЕТ СО ВОЗНЕМИРУВАЧКИ СТРАВОВИ И КОШМАРИ. Пореметувања на сонот. Овие нарушувања се екстремно разновидни, бидејќи речиси секоја ментална и физичка.. read more →

   НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. НЕВРАСТЕНИЈА Е МЕНТАЛНО РАСТРОЈСТВО ВО КОЈА ЛИЧНОСТА ЈА ГУБИ СПОСОБНОСТА ДА СЕ СПРАВУВА СО ПОСТОЈАНИОТ ПСИХО – ФИЗИЧКИ СТРЕС, A СЕ МАНИФЕСТИРА СО ПОСТОЈАН ЗАМОР, МУСКУЛНИ БОЛКИ И ГРЧЕВИ, ОМАЛАКСАНОСТ, ИСЦРПЕНОСТ, РАЗДРАЗЛИВОСТ И НЕСОНИЦА. Стресот и нервозата,.. read more →

   НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ. Причинителите на стрес најчесто имаат психолошка природа. Тие се непријатни или пријатни настани кои се случуваат ненадејно и ја стават личноста во голема.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ИДАДИЈА – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ИДАДИЈА – СКОПЈЕ Адреса:  БУЛ. М.Т.ГОЛОГАНОВ Б.Б. Локација: спроти амсм Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 3111310 Работно време: Пон –.. read more →

УРИНАРНИТЕ ИНФЕКЦИИ се дефинираат како инвазија на патогени бактери врз ткивото на уринарниот тракт. Доколку не се третираат и лечат навремено и правилно, може да доведат до сериозни оштетувања на бубрезите и до нивна дисфункционалност. Многу бактерии можат да предизвикуват инфекции во бубрезите и уринарните патишта. Најчесто инфекциите се предизвикуват од Грам негативни бактерии (.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕУРОФАРМ – ГЕВГЕЛИЈА за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ  Адреса:  УЛ. МАРШАЛ ТИТО БР.95 Локација: градски плоштад Град: ГЕВГЕЛИЈА Контакт телефон: 034 212156 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 22:00  Нед од 08:00 до 14:00       read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. МИГРЕНА Е БОЛЕСТ КОЈА СЕ КАРАКТЕРИЗИРА СО СИЛНА МАЧНА ГЛАВОБОЛКА, ПОРАДИ ПАТОЛОГИЧНИ НАРУШУВАЊА ВО ЦНС И ДИЗБАЛАНС НА НЕВРОТРАНСМИТЕРИТЕ ВО МОЗОКОТ. МИГРЕНОЗНАТА БОЛКА НАЈЧЕСТО Е ПОПРАТЕНА СО ЧУВСТВО НА ГАДЕЊЕ И ПОВРАЌАЊЕ, СО ЗГОЛЕМЕНА СЕНЗИТИВНОСТ КОН ЗВУЦИ И.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СОЦИЈАЛНА ФОБИЈА Е ЧУВСТО НА СИЛЕН И ПОСТОЈАН СТРАВ ОД ОПШТЕСТВЕНИ СИТУАЦИИ, ПОСЕБНО ВО МОМЕНТИ КОГА ТРЕБА ДА СЕ ДОКАЖЕТЕ НА ДЕЛО. Социјалната фобија може значително негативно да влијае во животот. Срамежливите луѓе се борат против неа избегнувајќи.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ОПСЕСИИТЕ СЕ ЗАГРИЖУВАЧКИ, НЕГАТИВНИ, НАМЕТЛИВИ МИСЛИ КОИ ПОСТОЈАНО СЕ ПОЈАВУВААТ И ПОВТОРУВАТ. Болните немаат контрола врз нив и им предизвикуваат силна анксиозност и вознемиреност. КОМПУЛСИИТЕ СЕ НЕОСНОВАНИ И ИРАЦИОНАЛНИ ДЕЈСТВИЈА КОН КОИ ЛИЧНОСТА ЧУВСТВУВА НЕОДОЛИВ ПОТТИК И СТРЕМЕЖ… read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА БУКУРЕШТ – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА БУКУРЕШТ – СКОПЈЕ Адреса:  БУЛ. ПАРТИЗАНСКИ ОДРЕДИ Б.Б. Локација: во Карпош 3 Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 3064088 Работно време:.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ. Повеќе доктори страдат од хронична форма на стрес, покажало истражувањето на Лекарската комора на Македонија. Според медицинската терминологија боледуваат од синдром на „прегорување“. Тоа.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. МЕНТАЛНА БОЛЕСТ Е ОПШТ ТЕРМИН ЗА ГРУПА БОЛЕСТИ КОИ ГО НАПАЃААТ РАЗУМОТ ИЛИ МОЗОКОТ. ТОА СЕ РАЗЛИЧНИ РАСТРОЈСТВА – НАРУШУВАЊА КОИ ИМАТ ВЛИЈАНИЕ ВРЗ НАЧИНОТ НА КОЈ СЕ РАЗМИСЛУВА, СЕ ЧУВСТВУВА И СЕ ОДНЕСУВА ЛИЧНОСТА. Секој може да.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕЛИКСИР – СТРУМИЦА за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕЛИКСИР 1 Адреса:  УЛ. ДИМИТАР ВЛАХОВ БР.29 Локација: до општа болница Град: СТРУМИЦА Контакт телефон: 034 323511 Работно време: Пон – Нед од 07:30 до 22:00   ПЗУ АПТЕКА ЕЛИКСИР 2 Адреса:  УЛ. МЛАДИНСКА БР.13 Локација:.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ШТО СЕ КРВНИ ЛИПИДИ ? Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА ” ДЕФИНИЦИИ ЗА МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ ” Со Антонела Нова и НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ. Емоционалните здравствени тешкотии се јавуват почесто и претставуват привремени нарушувања, но не ретко можат да преминат во по сериозни ментални растројства и болести ако со нив не се постапува навремено и ефикасно, со превентивна заштитна терапија. ДА.. read more →

Ние сме млади, енергични и амбициозни. Секогаш се стремиме да бидеме чекор напред со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … Иновации – Создаваме вредности, професионализам и обезбедуваме висококвалитетни, оригинални, иновативни, ефикасни и пред се безбедни производи од реномирани светски производители со цел исполнување на барањата и очекувањата на.. read more →

          НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД холестерол ( добриот холестерол ),.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕУРОФАРМ – СТРУМИЦА за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Адреса:  УЛ. МАРШАЛ ТИТО Б.Б. Локација: во Струмица Град: СТРУМИЦА Контакт телефон: 034 328883 Работно време: Пон – Саб од 07:30 до 21:00  Нед од 08:30 до 14:30   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ 2 Адреса: .. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. Летна ваканција е период кога се опуштаме од напорната работа и се обидуваме барем за неколку дена да се исклучиме од сите активности поврзани со работата, секојдневните задачи и обврски. За сите нас летниот одмор е долгоочекувана авантура.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА ХЕРА – ПРИЛЕП за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА ХЕРА   Адреса:  УЛ. ДИМО НАРЕДНИКОТ БР.63 Локација: Населба Димо Наредникот Град: ПРИЛЕП Контакт телефон: 048 420421 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 21:00 Достапни се сите наши производи: НЕОЛЕКСАН, НЕОЛЕКСАН СР, НЕОФОЛИК, НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ,.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ се два типа на липиди, или масти во крвта. Холестерол е потребeн за изградба.. read more →

    НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање.. read more →

  НЕОЛЕКСАН 100МГ / 30 ТАБЛЕТИ – 500 ДЕНАРИ Повеќе информации на : НЕОЛЕКСАН Продажба во: АПТЕКИ   # ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА ( СУПЛИМЕНТ ) И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.     НЕОЛЕКСАН СР 150МГ /.. read more →

Ние сме млади, енергични и амбициозни. Секогаш се стремиме да бидеме чекор напред со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … Наши производи: НОВАМЕД ПРОИЗВОДИ Ценовник за пациенти: ЦЕНОВНИК Продажба во следниве ПЗУ Аптеки: ПЗУ АПТЕКИ Електронска нарачка за ПЗУ Аптеки: Е-НАРАЧКИ Формулар за соработка со ПЗУ Аптеки: ФОРМУЛАР.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ- СТРУГА за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ Адреса:  УЛ. 15 – КОРПУС БР.2 Локација: Струга Град: СТРУГА Контакт телефон: 046 788533 Работно време: Пон – Нед од 07:00 до 23:00 Достапни се сите наши производи: НЕОЛЕКСАН, НЕОЛЕКСАН СР, НЕОФОЛИК, НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ, ЦИСТОСТОП РАПИД, ЦИСТОСТОП.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ПОЗИТИВНА МИСЛА Е МЕНТАЛЕН ИЛИ УМСТВЕН ПРОЦЕС ШТО НИ ДОЗВОЛУВА ДА СОЗДАДЕМЕ ПОЗИТИВЕН КОНЦЕПТ ЗА ЖИВОТОТ. ДА СЕ СПРАВУВАМЕ ЕФИКАСНО СО СЕ ВО ЖИВОТОТ, ВО СОГЛАСНОСТ СО НАШИТЕ МОЖНОСТИ И ЦЕЛИ. Луѓево почнуват да го разбират степенот до.. read more →

    НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ МЕНТА ФАРМ – ПРИЛЕП за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА МЕНТА ФАРМ 1 Адреса:  УЛ. ПРИЛЕПСКИ БРАНИТЕЛИ ( МАРКОВСКА ) БР. 190 Локација: кај факултетот Град: ПРИЛЕП Контакт телефон: 048 422551 Работно време: Пон – Пет од 07:30 до 23:00 Саб – Нед од 07:30.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. БУЛИМИЈА НЕВРОЗА Е ЕМОЦИОНАЛЕН ДИСТРЕС СО ГУБЕЊЕ КОНТРОЛА ВРЗ ЈАДЕЊЕТО ДО ЧЕСТИ ПРЕЈАДУВАЊА. Лицата со нарушувања во исхраната имаат крајно нарушени здрави навики за исхрана, како и нарушени мисли и чувства во врска со тоа, состојба која може.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. БИПОЛАРНОТО РАСТРОЈСТВО ПРЕТСТАВУВА ЕКСТРЕМНО ЧЕСТИ ПРОМЕНИ ВО РАСПОЛОЖЕНИЕТО – ВРЕМЕНО ПОЗИТИВНИ, ВРЕМЕНО НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА. Честите промени во расположението знаат да играат позитивна улога во промовирање на решенија за секојдневните задачи и проблеми. Меѓутоа, кога промените во.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ЗДРАВЈЕТО Е СОСТОЈБА НА ЦЕЛОСНА ФИЗИЧКА, МЕНТАЛНА И СОЦИЈАЛНА БЛАГОСОСТОЈБА, А НЕ САМО ОДСУСТВО НА БОЛЕСТ ИЛИ СЛАБОСТ. Менталното здравје е дефинирано како психолошка благосостојба, каде што секоја индивидуа може да го реализира и покажува сопствениот потенцијал, може.. read more →

    НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање.. read more →

There is no excerpt because this is a protected post.

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ БРУНО – КИЧЕВО за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА БРУНО 1 Адреса:  УЛ. АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ БР. 107 (Маршал Тито) Локација: во Кичево Град: КИЧЕВО Контакт телефон: 045 223834 Работно време: Пон – Пет од 07:00 до 22:30 ПЗУ АПТЕКА БРУНО 2 Адреса:  УЛ. БОРИС КИДРИЧ Б.Б. .. read more →

ПИЕЛОНЕФРИТ е инфекција на бубрезите предизвикана од бактерии. Воспалението на бубрезите може да биде акутна (кое се појавува одеднаш и силно) и хронична (се појавува постепено и трае долги години). Најчест причинител во 85-90% од случаите е бактеријата Ешерихија Коли. Воспаление на бубрезите ( пиелонефрит ) е сериозно заболување со многу тешки симптоми и клиничка.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ШТО СЕ КРВНИ ЛИПИДИ ? Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ПОД ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА СЕ ПОДРАЗБИРА СЕКОЈА ПОЗИТИВНА ВОЗБУДЕНОСТ НА УМОТ И СЕТИЛАТА. СЕКОЈА ПОЗИТИВНА ВОЗБУДЕНА МЕНТАЛНА СОСТОЈБА. Позитивните мисли ги менуват работите кон подобро, се додека позитивните емоции и чувства се вистински во нас. Затоа практикувајте.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕУРОФАРМ – СКОПЈЕ за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ  – ПЕТРОВЕЦ Адреса:  УЛ.1, с.Петровец 105-а Локација: во поликлиника Итали Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 2533435 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 22:00 Нед од 08:00 до 14:00   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ  –.. read more →

Ние сме млади, енергични и амбициозни. Секогаш се стремиме да бидеме чекор напред со интегритет, доверба, веродостојност, стручност, реноме, транспарентност, одговорност, расположливост, компетентност, вештини и искуство … Иновации – Создаваме вредности, професионализам и обезбедуваме висококвалитетни, оригинални, иновативни, ефикасни и пред се безбедни производи од реномирани светски производители со цел исполнување на барањата и очекувањата на.. read more →

    НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање.. read more →

АПТЕКИ ВО СКОПЈЕ: НАСЕЛБА ДРАЧЕВО АПТЕКА ЕУРОФАРМ ДО ПОЛИКЛИНИКА ДРАЧЕВО Ул.Живко Фирфов лок.284 (Ужичка Република) АПТЕКА ЕУРОФАРМ ВО КАМ МАРКЕТ Ул.Иван Хаџиниколов 79-а (Ратко Митровиќ) НАСЕЛБА ЛИСИЧЕ АПТЕКА ЕУРОФАРМ ЛИСИЧЕ уЛ.Димитар Туриманџоски б.б. Т.Ц. ЛИСИЧЕ НАСЕЛБА НОВО ЛИСИЧЕ АПТЕКА ЕУРОФАРМ РАМСТОР НОВО ЛИСИЧЕ Ул.Февруарски поход 46 АПТЕКА АРТИМЕЗИJА бул.В.С.Бато 9-1 Спроти Т-мобиле зградата НАСЕЛБА ЧЕНТО.. read more →

ЦИСТИТ –  е воспаление на мочниот меур предизвикуван од бактерии. Најчест причинител во 85-90% од случаите е бактеријата Ешерихија Коли. Жените почесто страдаат од цистит, бидејќи кај нив мочниот канал е пократок и бактериите полесно стигнуваат во мочниот меур. Исто така кај жените цистит често се појавува за време на менопауза или кај по млади.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА РОСА ВИТА – БИТОЛА за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА РОСА ВИТА Адреса:  УЛ. МОША ПИЈАДЕ БР.11/13 Локација: во близина на јавор Град: БИТОЛА Контакт телефон: 047 236 468 Работно време: Пон – Нед од 07:00 до 23:00 Достапни се сите наши производи: НЕОЛЕКСАН, НЕОЛЕКСАН СР,.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. АКУТЕН МИОКАРДЕН ИНФАРКТ ( срцев удар ) претставува состојба на исхемична некроза на миокардот, предизвикан од ненадеен.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СРЕЌА Е СОСТОЈБА НА УМОТ КОГА ВО ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ВРЕМЕТО ИМАМЕ ВЕДРИ И ПОЗИТИВНИ МИСЛИ, ЧУВСТВА И ЕМОЦИИ. Среќата е вродена особина на човечкиот ум, само кога сме среќни мислиме подобро, се чувствуваме подобро и сме поздрави… read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ИНСОМНИЈА ( НЕСОНИЦА ) Е ПОРЕМЕТУВАЊЕ НА СПИЕЊЕТО, НЕМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАСПИЕ, ЛОШ ИЛИ НЕМИРЕН СОН КОЈ Е ИСПОЛНЕТ СО ВОЗНЕМИРУВАЧКИ СТРАВОВИ И КОШМАРИ. Пореметувања во спиењето. Овие нарушувања се екстремно разновидни, бидејќи речиси секоја ментална и физичка.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА КЕНАН ФАРМАЦИЈА – ГОСТИВАР за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА КЕНАН ФАРМАЦИЈА Адреса:  УЛ. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БР.29 Локација: до кружентек Град: ГОСТИВАР Контакт телефон: 042 214 339 Работно време: Пон – Пет од 08:00 до 22:00           read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ХИПЕРХОЛЕСТЕРОЛЕМИЈА претставува зголемено присуство на високи концентрации на липиди ( масти ) во крвта, односно високи вредности.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕУРОФАРМ – БИТОЛА за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ – ЦЕНТАР Адреса:  УЛ. ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ СВЕШТАРОТ БР.1 Локација: центар Град: БИТОЛА Контакт телефон: 047 224 224 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 22:00, Нед од 08:00 до 14:00 ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ – БОЛНИЦА.. read more →

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД Секоја таблета Неолексан содржи 100 милиграми петхидрокситрипофан добиен од црнoто семе на африканското растение Griffonia simplicifolia. Во мозокот петхидрокситриптофан се претвара во серотонин – невротрасмитер или аминокиселина која ги пренесува нервните импулси помеѓу мозочните клетки. НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ : НЕОЛЕКСАН Е.. read more →

УРИНАРНИТЕ ИНФЕКЦИИ се дефинираат како инвазија на патогени бактери врз ткивото на уринарниот тракт. Доколку не се третираат и лечат навремено и правилно, може да доведат до сериозни оштетувања на бубрезите и до нивна дисфункционалност. Многу бактерии можат да предизвикуват инфекции во бубрезите и уринарните патишта. Најчесто инфекциите се предизвикуват од Грам негативни бактерии (.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА МЕРИФАРМ – ОХРИД за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА МЕРИФАРМ   Адреса:  БУЛ. МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ БР.9-а Локација: спроти судот Град: ОХРИД Контакт телефон: 046 260 668 Работно време: Пон – Пет од 08:00 до 20:00           read more →

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :   КУМАНОВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Бул. Плоштад Нова Југославија бр.2   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 2 Ул. Октомвриска револуција бр.43/1   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 3 Ул. 11 Октомври бр.13   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 5 Ул. Моша Пијаде бр.1-1             ТЕТОВО  .. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. МЕНТАЛНА БОЛЕСТ Е ОПШТ ТЕРМИН ЗА ГРУПА БОЛЕСТИ КОИ ГО НАПАЃААТ РАЗУМОТ ИЛИ МОЗОКОТ. ТОА СЕ РАЗЛИЧНИ РАСТРОЈСТВА – НАРУШУВАЊА КОИ ИМАТ ВЛИЈАНИЕ ВРЗ НАЧИНОТ НА КОЈ СЕ РАЗМИСЛУВА, СЕ ЧУВСТВУВА И СЕ ОДНЕСУВА ЛИЧНОСТА. Секој може да.. read more →

УРИНАРНИТЕ ИНФЕКЦИИ се дефинираат како инвазија на патогени бактери врз ткивото на уринарниот тракт. Доколку не се третираат и лечат навремено и правилно, може да доведат до сериозни оштетувања на бубрезите и до нивна дисфункционалност. Многу бактерии можат да предизвикуват инфекции во бубрезите и уринарните патишта. Најчесто инфекциите се предизвикуват од Грам негативни бактерии (.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКА КЕМОФАРМАЦИЈА БОНИ – ТЕТОВО за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА КЕМОФАРМАЦИЈА БОНИ Адреса:  УЛ. 29-ти НОЕМВРИ БР.33 Локација: спроти болницата Град: ТЕТОВО Контакт телефон: 044 332 286 Работно време: Пон – Нед од 07:00 до 02:00 Достапни се сите наши производи: НЕОЛЕКСАН, НЕОЛЕКСАН СР, НЕОФОЛИК, НЕОЛИПИДРА.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ШТО СЕ КРВНИ ЛИПИДИ ? Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СТРАВОТ Е КОМПЛЕКС НА НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ, ЧУВСТВА И РЕАКЦИИ КАКО РЕЗУЛТАТ ОД ОДРЕДЕНА СИТУАЦИЈА ИЛИ ОБЈЕКТ КОИ СЕ ТОЛКУВАТ КАКО ЗАКАНА ИЛИ ОПАСНОСТ. Стравот е чувство предизвикан од немил настан. Ако од нешто сте страдале, веќе постојано се.. read more →

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :   НАСЕЛБА ПЕТРОВЕЦ       АПТЕКА ЕУРОФАРМ  Ул. 1 бр.105-а, Петровец       НАСЕЛБА КАДИНО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ с.Кадино б.б.       НАСЕЛБА ДРАЧЕВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Ул. Живко Фирфов лок.284 ( до Поликлиника Драчево )  .. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ПСИХИЧКА ТРАУМА Е МЕНТАЛНА-ЕМОЦИОНАЛНА ПОВРЕДА НА ЛИЧНОСТА, ПРИ СИЛНА ЕМОЦИОНАЛНА РЕАКЦИЈА СЛЕД ИСКЛУЧИТЕЛН СТРЕСЕН И ПСИХОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ. След секоја преживеана психичка траума шансите се зголемуват да заболувате од пост-трауматско стресно растројство. Пост-трауматскиот стрес се поврзува со сеќавањата од.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. АТЕРОСКЛЕРОЗА претставува таложење на липиди ( масти ) врз ѕидот на артериите како резултат на високи концентрации.. read more →

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :     КУМАНОВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Бул. Плоштад Нова Југославија бр.2   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 2 Ул. Октомвриска револуција бр.43/1   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 3 Ул. 11 Октомври бр.13   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 5 Ул. Моша Пијаде бр.1-1             ТЕТОВО.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. НЕРВЕН СЛОМ СЕ НАРЕКУВА МОМЕНТАЛНОТО НЕРВНО РАСТРОЈСТВО ПРЕДИЗВИКАНО ОД ПОСТОЈАНАТА НАПНАТОСТ И СЕКОЈДНЕВНИОТ НАТРУПАН СТРЕС ИЛИ ТРАУМА СО ПРИВРЕМЕНА ЗАГУБА НА САМОКОНТРОЛА. За време на некое силно надворешено психичко надразнување или стресна ситуација нервниот систем испраќа предупредувачки сигнали.. read more →

  НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ХИПЕРХОЛЕСТЕРОЛЕМИЈА претставува зголемено присуство на високи концентрации на липиди ( масти ) во крвта, односно високи.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ПАНИЧЕН НАПАД Е МОМЕНТАЛНА ПОЈАВА НА ИСКЛУЧИТЕЛНО СИЛЕН НЕРЕАЛЕН СТРАВ. Сам по себе стравот е нормална емоционална реакција која од една страна сигнализира некаква опасност, а од друга страна – катализира физиолошки процеси во организмот, кои го подготвуваат.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. EМОЦИОНАЛЕН ШОК Е СОСТОЈБА КОГА ВЕ ПРЕОВЛАДУВА СИЛНА ВОЗНЕМИРЕНОСТ И СТРАВ ОД НЕОЧЕКУВАН НЕМИЛ НАСТАН. Тоа се моменти кога преживувате смртен случај на ваш близок, природна катастрофа, војна, лубовна разделба, брачен развод, неуспех на работа или во студирањето,.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ЗДРАВО СРЦЕ И АРТЕРИИ СО НОРМАЛНИ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА “ Со Антонела Нова и НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ – СОВРЕМЕНИОТ АНТИЛИПИДЕН ПРОИЗВОД – придонесува за нормални вредности на холестерол и триглицериди во крвта. ШТО СЕ КРВНИ ЛИПИДИ ? Крвни липиди се нарекуваат сите масни материи во крвта вклучувајќи ги ХЛД.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. НЕРВЕН СЛОМ СЕ НАРЕКУВА МОМЕНТАЛНОТО НЕРВНО РАСТРОЈСТВО ПРЕДИЗВИКАНО ОД ПОСТОЈАНАТА НАПНАТОСТ И СЕКОЈДНЕВНИОТ НАТРУПАН СТРЕС ИЛИ ТРАУМА СО ПРИВРЕМЕНА ЗАГУБА НА САМОКОНТРОЛА. За време на некое силно надворешено психичко надразнување или стресна ситуација нервниот систем испраќа предупредувачки сигнали.. read more →

  НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ИНСОМНИЈА ( НЕСОНИЦА ) Е ПОРЕМЕТУВАЊЕ НА СОНОТ, НЕМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАСПИЕ ИЛИ ЛОШ НЕМИРЕН СОН. Проблеми пред спиење (тешкотии при заспивање), чести будења (немирен сон), постојана поспаност и покрај адекватната должина на сонот (неодморливо спиење). ЧЕСТО.. read more →

  НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. НАВИКА Е ПЕРИОДИЧНО СВЕСНО ИЛИ НЕСВЕСНО ОДНЕСУВАЊЕ КОЕ СЕ ПОВТОРУВА ! Човекот постепено акумулира одредени автоматизирани модели на навики, било позитивни или негативни, кои го прават неговиот живот полесен или потежок. Колку почесто се повторува одредено однесување.. read more →

  НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. Хаотичните мисли предизвикуваат страв, вознемиреност, гнев, лутина, неспокој, немир, грижи, несоница и ве тераат очајно да се борите со нив. Сакајќи да ги организирате хаотичните мисли и секојдневните проблеми набрзина со трепкање, потсвесно се обидувате да бегате.. read more →

  НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ПОД ЕМОЦИИ СЕ ПОДРАЗБИРА СЕКОЈА ВОЗБУДЕНОСТ ИЛИ ВОЗНЕМИРЕНОСТ НА УМОТ, ЧУВСТВАТА, СТРАСТИТЕ, СЕКОЈА ВОЗБУДЕНА МЕНТАЛНА СОСТОЈБА. Емоциите се тесно поврзани со психо-физичкото здравје, и многу болести се појавуват како резултат на поттиснати негативни емоции. АКО ЧЕСТО ЧУВСТВУВАТЕ.. read more →

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :     КУМАНОВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Бул. Плоштад Нова Југославија бр.2   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 2 Ул. Октомвриска револуција бр.43/1   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 3 Ул. 11 Октомври бр.13   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 5 Ул. Моша Пијаде бр.1-1             ТЕТОВО.. read more →

   НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ. Причинителите на стрес најчесто имаат психолошка природа. Тие се непријатни или пријатни настани кои се случуваат ненадејно и ја стават личноста во голема.. read more →

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД Секоја таблета Неолексан содржи 100 милиграми петхидрокситрипофан добиен од црнoто семе на африканското растение Griffonia simplicifolia. Во мозокот петхидрокситриптофан се претвара во серотонин – невротрасмитер или аминокиселина која ги пренесува нервните импулси помеѓу мозочните клетки. НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ : НЕОЛЕКСАН Е.. read more →

There is no excerpt because this is a protected post. read more →

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :   НАСЕЛБА ПЕТРОВЕЦ       АПТЕКА ЕУРОФАРМ  Ул. 1 бр.105-а, Петровец       НАСЕЛБА КАДИНО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ с.Кадино б.б.       НАСЕЛБА ДРАЧЕВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ 1 Ул. Живко Фирфов лок.284 ( до Поликлиника Драчево )  .. read more →

ЗДРАВЈЕТО Е ДЕФИНИРАНО КАКО СОСТОЈБА НА ЦЕЛОСНА ФИЗИЧКА, ПСИХИЧКА И СОЦИЈАЛНА БЛАГОСОСТОЈБА, А НЕ САМО ОДСУСТВО НА БОЛЕСТ. ЗДРАВЈЕТО ЗАВИСИ ОД НАШИТЕ ГЕНИ, НАЧИНОТ НА ЖИВОТ И ЗДРАВСТВОТО. ПОДОБРУВАЊЕ НА ЗДРАВЈЕТО Е ГРИЖА ЗА СЕКОЈ ОД НАС. НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ! ЗДРАВИОТ ЧОВЕК ИМА СТОТИЦИ ЖЕЛБИ, А БОЛНИОТ САМО ЕДНА – ДА БИДЕ ЗДРАВ! read more →